Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 30-04-2012, 20:53

Successhistorier

Hej, jeg vil bere lige høre om der er nogen, der skulle have lyst til at dele nogle successhistorier de har? Hvad som helst, bare det er gået godt og får en i et godt humør. =)

Skriv et svar til indlægget30-04-2012, 21:00

Orv, ja, det skal bare ende godt, så det må godt være om sygdom eller om et råt liv inden adoptionen eller andre forhindringer, men det må også meget gerne bare være, at I endelig fandt en måde at lære dét trick på, eller hunden omsider fandt ud af, hvad du dog ville have den skulle gøre med den sære brune kasse, eller hvad I vil.

01-05-2012, 12:58

Jeg har en riesenschnauzer. Hun har altid være meget "stille" dvs hun hverken gøer eller piver hvilket sådanset er rigitg dejligt. Da vi på hvalpeholdet skulle til at lære dem rondering skulle måtte jeg lægge hovedet i blød for at få hende til at give hals på kommando. Træneren prøvede alt, men jo mere han prøvede at hidse hende op jo mere rolig og artig blev hun (det var jo det der plejede at give pote og jeg kunne se at hun virkelig undrede sig over at hun ikke blev belønnet for at dække musestille). Jeg prøvede der hjemme at drille hende med gulvskrubben og meget andet uden held.
Til sidst tog jeg hende ind i en park. Bandt hende til en bænke og satte mig foran hende udstyret med klicker og godbidder. Så lagde jeg lækre godbidder lige uden for hendes rækkevidde og ventede tålmodigt. Efter noget tids undren kom der et bittelille piv hvorefter jeg prompte klickede og belønnede. I starten gik der tid i mellem, men ret hurtigt fangede hun idéen og pivene blev højere og mere entusiastiske og inden der var gået 30 min gøede hun begejstret for at tjene godbidder. Derefter var der ret nemt at koble kommandoen "halse" på og siden få hende til at give hals uden at hun er bundet fast.
Jeg havde ikke troet at hun ville lære det så hurtigt....man skal bare være opfindsom og give hunden muligheden....så kan de lære det meste:)

01-05-2012, 16:36

Wow, Hanne, det godt nok flot! =D Tillykke med det!

01-05-2012, 20:57

min stooore brumbassejæger...gik tur med Otto(schæfer) og Rødtop, Otto gumler let på noget spytter det ud....Rødtop tager det gumler grundigt på det....piber og rækker tungen ud, der sidder en fortørnet og våd brumbasse som ender på jorden og vi må beherske os.... (griner ikke af en skadet hund)siden har vi den stooore brumbassejæger....hun er nu 12 år tager ikke insekter mere....klog af skade?

06-05-2012, 06:49

Vi skal da ha lidt mere.

Igår var Jensen og jeg til inoff. agility nybegynder stævne, Vi blev nr 3, så disket og til sidst vandt vi. juubiii.

Det fede var at min datter, filmede hvert løb, og her var det helt tydeligt, at de fejl vi havde, var mine fejl.

Vi fik 5 fejl på vippen, her hoppede han af 1 m oppe, men jeg stoppede også helt op, istedet for at gå langsom frem. Vi har ikke øvet vippen så meget, og det var faktisk første gang vi tog den i en hel bane, så jeg er meget tilfreds.

da vi blev disket. gik han forkert ind i en buet tunnel, men jeg stod med hele min krop vendt mod den indgang han ikke skulle ta-så helt klart min fejl.

Det er meget lære rigt at se sig selv på film, og det kan klart anbefales, ikke kun ved konurrence- træning, og stævner, men ved andra ting også. hvor man kan være itvivl om hvad som går galt.
det er tit små ting i vores kropsholdning, der er forkerte.

06-05-2012, 13:59

Det er dejligt at høre så godt det er gået for folk. ;-);

Jeg vil så tilføje en af mine egne: Havana hopper, af egen fri vilje, op i mit skød når hun skal tørres af efter gåturen. Normal er hun meget ømtållig med sine poter, og vil helst ikke have jeg rører dem (hun har det fint me gi' pote), men hun vil gerne op at blive tørret af, hun får jo lov til at dræbe håndklædet bagefter. =D Og DET elsker hun.

07-05-2012, 08:56

Jeg har lige haft en rigtig god oplevelse med Ticko :);
Jeg har jo gået lidt schweiss med ham, men det er efterhånden længe siden vi sidst har gået. Nogle gange er han ellevild og andre gange gider han overhovedet ikke gå spor.
I dag på vores gåtur (med flexi-line), får han færden af noget i udkanten af en mark, han følger det og trækker mig nærmest med over den nærliggende vej (der kom ingen biler). Da han følger sporet ned i grøften på den anden side af vejen, kan jeg se at ude på marken ligger en død bambi. Jeg lader ham følge sporet til ende og han finder det døde påkørte dyr.
I dag gad han tydeligvis godt at gå spor og han blev rost til skyerne.
Nu ligger han og snorker på sofaen :)

07-05-2012, 10:01

Ja, nogle gange kan det godt betale sig at holde lidt pause, og lave noget andet, også er de pludslig klar igen, og hvem skulle også kunne stå for sporet af en bambi. heldigt den lige lå der.


Hvad er schweiss ? er det vildt spor ?

jeg går også spor med min, men det er mit spor han skal følge.

så først går jeg, ca, hvad der svare til en heste sko, så jeg ikke går tilbage i mit eget spor eller krydser det, når jeg synes sporet skal slutte lægger jeg hans bold. så venter alt fra 40 min til 15 timer, også sætter jeg ham på sporet, i spor line, til han finder sin bold, som vi så kaster med , og leger.

sporet lægger jeg, endte i skov, eller på vores hestefolde.

07-05-2012, 12:18

Tror da nok lige vi er inde i en god periode her hjemme.

Har rigtig længe gået og haft svært ved at finde en god løsning på at lære min at "stå", i forbindelse med Rally.

og efter at ha tænkt lidt over hvordan Hanne lærte sin at gi hals. tog jeg og lagde vores bolden 3 m frem for , også sagde stå, første gang løfte jeg ham op, med en arm under maven, også stå, også fik han et versko, hvorefter han hentede sin bold, og vi lege lidt. efter nogle gange, kunne jeg få ham, fra sit til stå, og gå rundt ham, mens han blev stående, hvorefter han fik lov at springe til sin bold.
helt utroligt så stærkt det kan gå. når man først finde en metode de forstår, det er helt klart, det her med, at vi skal tale et sprog hundene forstår. Vildt.

10-05-2012, 08:23

Eva Jensen: Schweiss er blodspor. Er hunden rigtig dygtig, kan man blive schweisshundefører, hvor man bliver ringet op hvis et dyr bliver påkørt og er stukket af. Hunden snuser sig frem til dyret og en jæger kan så aflive det.
Vi startede også med at gå efter min færd og et rigtig godt stykke legetøj, men det blev for nemt, da jeg ikke kan sætte min færd med langt nok mellemrum. Så nu bruger vi blod, hvor jeg kan dosere det lidt bedre :)

10-05-2012, 10:45

Ok tak.

men tar hunden ikke sporet af selve dyret også ?

må man godt lægge blodspor, hvor man vil, eller skal man ha tilladelse af mark/skov ejer.
Er lidt nysgerrig.
og hvor får du blodet fra?

Er bosat i Sverige, og selv må jeg jo ligge mit spor, hvor jeg vil, via allmansretten. jeg gør det kun får at
han skal få brugt sin næse, også synes han helt sikkert at det er sjovt.

10-05-2012, 11:20

Jeg adopterede en lhasa apso på 13 år. Det var selvfølgelig en satsning, men der kan jo blive ret gammel. Der var ikke det store indflyttebesvær og kærlighed ved første blik.
Det var også min første hund, så var faktisk fuld ud tilfreds med at have en bessefar som "prøveknud."
Hans pels var dog virkelig slem med store knuder og jeg måtte klippe du meste af, hvilket han fandt sig i.

Efter 3 uger havde vi en tid til dyrlægen, for jeg kunne ikke rigtig finde ud af om han var vaccineret eller ej. Og det skal min hund altså være! Ellers regnede jeg ikke med det store.
Jeg havde overtaget ham fra en typisk familien Danmark, der ikke længere havde tid til deres elskede hund.
Jeg fik dog en slem overraskelse... Min nye hund havde svær pardontose, eller hvordan man staver til det, svamp i ørerne og lopper.
Dr. Dyr gjorde det meget klart at han havde store smerter og enten skulle tænderne ordnes eller også skulle han aflives. For ingen dyr fortjent det. Men jeg skulle regne med at det ville koste 4-5000... For en gammel hund som jeg næsten lige havde fået og som i realiten kunne dø af alderdom dagen efter...

Jeg valgte at få ham opereret og fik en akuttid om 2 dage og blev sent hjem med masser af medicin og brochurer for det ene og det andet. Jeg var selvfølgelig dybt ulykkelig over at min hund havde haft det sådan og den dag han skulle ordnes var en af de værste i min tid som hundeejer. Og så blev dr. Dyr ved med at ringe, første gang får at fortælle at det var meget værre end først antaget og ville koste 5-6000 kr. Næste gang for at fortælle at hans underkæbe var så medtaget af bakterierne at der var en lille risiko for at den ville knække under tandudtrækningen. Kæben var faktisk ved at bliver ætset væk.

Men han overkom det og blev en rigtig lille vovse der var møgforkælet. Vi gik lange ture, legede med andre hunde og hinanden.
Han blev aldrig for gammel til at lege. Han var en meget sær hund også. Når han ville ud i haven ville han ind 2 sekunder efter og så ud og så ind osv. Han var en hund med mange meninger og hang gerne under loftet hvis ikke det gik efter hans hoved. Og han lærte aldrig at det var en dårlig idé at snige sig ind på folk. For så faldt man over ham. Og han brummede og fnøs og gnøffede på livet løs.
Men siden den tur til dr. Dyr har han hadet at køre i bil og få ordnet pelsen. Og ham den sære gamle bessefar nåede at styre huset i ca.2½ år.

11-05-2012, 06:28

Eva Jensen: Lige nu trækker jeg en snor med et skind efter mig med blod på, så han også får færden af dyret. Man kan også udelukkende dryppe blod eller man kan bruge færdsko hvor man sætter klove fast i. Færdskoen er rigtig smart, for der sætter man ikke ret meget af sin egen lugt i jorden, men hunden får der imod stresshormoner (fra klovene) og blod, som man drypper på med jævne mellemrum. Så blodspor med færdsko er nok dér man kommer tættest på at gå rigtig schweiss.
Ticko er jagthund med en næse som kan snuse alt op!!!! Så når vi går tur er det altid i snor, så han ikke stikker af og går spor uden mig. Har prøvet én gang hvor han var væk i en time i en 2 meter høj majsmark. Det tror jeg han vil gøre uanset hvad. Men med sportræning får han dækket noget af sit behov for at snuse.
Jeg bor i Sønderjylland og nej, man kan ikke bare lægge blodspor hvor man har lyst. Heldigvis er der en rar bondemand som gerne lægger marker til, så hundefolkene fra DKK kan gå spor. I skovene under Skov og Natursstyrrelsen er det lidt mere besværligt, for de har vildt til at gå i deres skove og de skal helst ikke forstyrres alt for meget.
Jeg har købt mit blod på et slagteri. Lige nu bruger jeg hesteblod - det optimale vil være okseblod eller blod fra hjorte og andet vildt.

11-05-2012, 08:25

Det lyder spændende....Tak for du ville dele, håber du kan få ham godkendt.

min har også massere af jagt i næsen, og kan heller ikke gå løs.
Det er også derfor jeg spore med ham, og bruger det der er lettest for mig, nemlig mit spor,
ellers træner jeg en del agility og rally.