Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 30-04-2012, 07:32

Motion

Jeg har en lille shih tzu og vi elsker at gå ture men er der nogen der ved om der er begrænsninger på hvor meget motion en shih tzu må få ?

Vi har en rute på 8 kilometer som vi går en til to gange om ugen og jeg er i tvivl om det slider for meget på hende selvom hun sagtens kan gå den uden at blive træt..

Skriv et svar til indlægget30-04-2012, 09:22

Jeg har ingen forstand på hvormeget så lille en hund kan tåle at gå, men jeg kan ikke tro den har behov for motionsture på 8.km. Tænk på hvormange skridt den går på så lang en tur.
Hvis du absolut selv vil gå de ture, så ville jeg, hvis jeg var dig, tage en taske med og bære den indimellem.
Det har jeg set en Beagledame gøre, på vores Beagle-gå-ture a`5-6 km, efter hun som ældre pensionist, istedtfor en Beagle, har valgt en sådan lille hund.

30-04-2012, 11:22

Hvis hunden ikke virker overtræt, så tror jeg sagtens den kan tåle disse ture. Jeg kender en bomuldshund, han løber med på 10 km og det er det dyrlægen har sagt er nok. Det er vel at mærke ejerens løbetur og ikke bare en gåtur.

30-04-2012, 14:55

Jeg må indrømme, Vi er ikke til km-lange gå-løbeture, slet ikke af hensyn til hundene. Vi går nogle gange 5-6 km. i Beagleklubben, men ikke hjemme. Bella luftes i hendes eget tempo ½ til 1 time 3 x dgl. Og så aktiveres hun ½ time hver aften. Ellers må hun nøjes med haven og vores selskab. hun slapper af indimellem, men sover meget lidt om dagen, før efter aftenluftning kl. 19.

Men jeg har hørt at de små Whiskey hunde er glade for lange gå-ture, om det også gælder Bomuldshunde og shih tzu hunde ved jeg ikke. Om det sunde ved en løbetur på 10 km. tvivler jeg på, man må da håbe, den får lov at snuse og besørge indimellem. For det har alle hunde jo behov for.
Når hunde luftes i snor ved siden af en cykel, synes jeg tit man ser hunde, der bare render og render med tungen udad halsen. Den er jo nødt til at følge med, uanset den kan lide det eller ej.
Og særlige hundeoplevelser får hunde da ikke ved al det renderi. Jeg går mere ind for at både hoved og krop trænes, mere moderat, som sund motion.
Da vi havde flere hunde, aktiverede de hinanden mest i haven, og vi gik 2-3 gå-ture dgl. med dem. Derudover deltog vi/de jævnligt til dressur, ringtræning, udstilling, og på Beagleklubbens mdl. gå-ture. Alle var de velfungerende, så vi mener selv de har haft et godt hundeliv.

30-04-2012, 17:25

Så sjældent kan jeg ikke forestille mig det er noget problem, og slet ikke hvis hun selv styrer tempoet eller det bare er en almindelig gåtur. Hvis hun var gammel eller lod til at have problemer med det, ville jeg være bekymret, men så længe hun er rimelig ung og jeres daglidags ture er kortere end det, går det jo nok.

01-05-2012, 08:07

Tak for alle jeres svar.. Vil lige sige at det jo selvfølgelig er i hundes eget tempo og ofte uden snor med en masse stop til at lege med andre hunde undervejs så det er bestemt ikk dyreplageri og heller ikk noget vi gør hver dag....