Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 25-04-2012, 15:39

Alvorligt problem mellem to blandings hunde!

Hej alle sammen :);

Vi har et problem:

Ejer en blandings hund mellem en rottweiler og berner sennen
Ejer en blandings hund til, som er mellem japansk spidshund og samojede.
De er lige gamle og begge hunner.
De er omkring 2 år gamle.

Problemet er, at de slåes meget voldigt en gang imellem - lad mig beskrive det:
Rottweileren kommer ind og Japanske står ivejen, så knorrer de af hinanden. Rottweileren ligger sit hoved over Japanske nak og de korrer begge af hinanden, MEGET! Hvis man prøver at skilde dem af, går de amok på hinanden - og når man som ejer prøver at skilde dem af, kan det går ud over en selv. Det er dog kun Rotweileren som er mest voldsom! Idag skete det, og min bror blev bidt i hånden, og er nu til læge for en stivkrampe vacc. (25-04);

Nogen forslag til hvad jeg/vi kan gøre?
Vil helst ikke se den aflivet!

Mvh. Micki

Skriv et svar til indlægget25-04-2012, 18:51

Der er ingen grund til at aflive hunde, der ikke fejler noget - men det bedste for jer (og hundene) ville være den ene fik et andet hjem, (som der også er foreslået)...

Hvis I skal ha' det til at fungere nogenlunde indtil videre, må I være meget mere opmærksomme og holde hundene adskilt, den situation du beskriver må slet ikke ske, I skal reagere før ved at gi' lyd, eller træde imellem, så hundene ikke har mulighed for at komme i konflikt - I skal markere I ikke vil ha' det, ikke med vold eller tagen fat, men med stemme og krop...

Sæt børnegitre op, så I kan lukke den ene af vejen, før den anden kommer ind - børnegitre er også fortrinlige til adskillelse, når der skal spises, leges med, eller kommer gæster...

25-04-2012, 21:27

Jeg har selv haft problemet mellem to tæver, og jeg vil sige som Ina. Hjemskift den ene, før det går rivende galt. Det ender med de slås til den ene dør. Begge er store hunde, og på lang sigt vil i ikke kunne klare de dominansproblemer, tæverne imellem. Da de er lige gamle, vil de begge slås om førerpladsen, sådan er det mellem to voksne jævnaldrende hunde af samme køn.
Det er ikke fordi de er speciel aggrssive, det er en naturlig adfærd mellem dyr.

Hjemskift den hund i mener vil trives bedst i en ny familie, er det bedste råd
jeg kan give jer, desværre.

22-05-2012, 18:19

Jeg har måske set lidt for meget "Det er mig eller hunden", men der kan man evt. træne dem til at være meget tæt på hinanden, og når de ikke knurrer, så give dem en rigtig god belønning, som fx en pølse eller Welldone eller lign.
Altså, få det til at være en god oplevelse for dem, når de er tæt sammen :)

31-05-2012, 10:17

Hej, undskyld det langsomme svar her inde!

Det er alle gode svar, selvom jeg bedst kan lide Pernille Scous, men det vel fordi jeg helst vil beholde dem begge!

Det giver god mening med at de begge vil være alfa-hunden, men som i fleste siger, så er det måske nødvendig med at få skaffet den ene hund et nyt hjem!

Tak alle sammen! :)

31-05-2012, 13:22

Det er forståeligt i gerne vil beholde begge hunde, og det er forfærdelig svært at vælge den ene fra. Men når det er gjort, og i har fundet et godt nyt hjem, så vil i se det også er bedst for hundene, at de bliver skilt, så de ikke mere skal gå og vogte hinanden.
At holde dem adskilt hele tiden, indenfor hjemmets fire vægge, er unaturligt, ikke et godt hundeliv for nogen af dem, heller ikke acceptabelt for jer.

Slagsmål kan opstå lynhurtigt, og er det først gået rigtig galt, og i ikke er i stand til at skille dem ad, så den ene eller begge er skadet alvorligt, så vil i føle stor skyld og sorg.

Bagefter er det rigtig svært, sikkert umuligt, at føre dem sammen igen derhjemme.

Da mine tæver blev kønsmodne, og leg gik over i slagsmål, eller de sloges af andre årsager, spurgte jeg en adfærdsbehandler om råd. Om jeg skulle blande mig, eller lade dem slås om førerpladsen. Han sagde, hvis jeg bare lod være med at blande mig, så havde jeg lynhurtig kun een hund. Havde mine hunde været så store kunne jeg ikke have klaret det. Trods gode råd og brug af lederskab, for ænding i deres indbyrdes adfærd + lykke piller til den ældste, måtte jeg af og til gå imellem dem, skille deres hoveder fra hinanden. og hurtigt få dem anbragt med børnegitret imellem sig. Det betød så også, at vi aldrig kunne lade andre passe vore 5 hunde, da de ikke ville kunne klare ufred de to yngste imellem.

Nu skal det siges at de to hunde, var også for det meste gode venner, lå sammen i hundeseng, og gik ture sammen, så det var kun i særlige situationer, de blev ueninge, og uden respekt for hinanden. Ingen af dem blev førerhund, det forblev jeg for dem begge.
Ellers kunne vi ikke have beholdt dem hele deres liv, til de blev 14-15 år gamle.