Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 20-04-2012, 13:33

Cocker spaniel på 6 mdr.

Hej Alle

Jeg er ny herinde og første gangs hundeejer. Min elskede han cocker spaniel vil lige pludselig ikke spise sin tørfoder, hvad tror i der kan være galt? Der er ikke noget når det er guf tid, jeg prøver at være standhaftig ved ikke at give efter. Men det er jo også lidt svært når han kun er 6 måneder.

Jeg har ikke skiftet fodret og han har spist det før med glæde, bliver bare lidt bekymret over at han lige pludselig ikke vil spise det mere. I morges stod det i 6 timer uden at han rørte det, han spiste først lidt da jeg lagde noget franskbrød ned til maden (ved godt at jeg gav efter).

Jeg har også lige et spørgsmål angående at dryppe hans øre. Da vi lige havde fået ham trænede vi meget med at røre hans poter, mund og ører, men så startede vi til hvalpetræning og glemte alt om det andet. Så nu kan vi ikke få lov til at dryppe hans øre uden at min søster kæreste skal holde ham nede og dryppe ørerne hvilket jeg synes er synd, men det er jo kun for hans eget bedste.

Vi er begyndt at træne med at tage flasken frem og i dag efter 5 dages træning fik jeg lov til at sprøjte lidt i det ene øre, men det kom ikke helt ned. Det var ved hjælp fra min mor som sad med pivedyr og guffer. Det skal lige siges at han bider enorm meget når jeg vil dryppe hans ører og egentlig også bare generalt men kun når der er noget som han ikke vil have f.eks at man drypper hans ører.

Jeg har tænkt og læste meget om over/understimulering og synes balance gangen er svær, hans dag ser primært sådan ud:

Kl. 5-6 Vågner får morgenmad (hvis han vil spise den);
Kl. 5-9 Leger med sig selv og/eller sover igen
Kl. 9-10 Går vi tur ca. 20 -30 min.
Kl. 10-11 sover han
Kl. 11- 13 Træner ører med han i ca. 5-10 min, får pause, leger med ham, træner sit, dæk osv.
ca. 15 min. ellers er han ude i haven eller lejer med sig selv.
kl. 13-14 går vi tur i ca. 30-35. min.
kl. 14 - 16 sover han, leger med ham
kl. 17 spiser han mad (hvis han vil spise den);
Kl 17 - 19 leger med ham, søge opgaver, leger med sig selv
kl ca. 19 sover han til næste dag.

Sådan ser hans dag ca. ud er det ok eller skal der mere eller mindre til. Vi spiller også nogle gange boldt men han bliver så hurtigt vild så det er ikke hver dag.

Har i nogle gode råd til mig og min familie? Eller gør vi det rigtigt, det er jo første gang at vi har hund og vil ham kun det bedste.

Med venlig hilsen Ziggi´s ejer

Skriv et svar til indlægget20-04-2012, 14:19

Det ser da ud til han har en fin daglig rytme. Men du kan jo altid lave lidt om på den. Han vågner meget tidlig, men sover også meget tidlig om aftenen. Måske fordi i skal tidlig op.
Han lader ikke til at være så sulten, så prøv at trække morgenmaden til ved 8-tiden. Nu ved jeg ikke om han stadig får hvalpemad, og er træt af altid at spise det, men så kunne du prøve at langsomt at skifte til et godt voksenfoder, og håbe du ikke behøver at forbedre det med "guf". Du skal ikke lade maden stå fremme i timevis, går han ikke til truget, så tag det væk.
Du kan evt. gå over til at fodre ham 3 x dgl. istedetfor 2. (dele den dgl.portion i 3);

Hvis han har ørebetændelse skal han selvfølgelig behandles efter vejledning af dyrlægen, som også kan vise dig hvordan det gøres. Hvis han har smerter i ørerne, er det svært.

Hvis du bare renser hans ører, for at han ikke skal få ørebetændelse, og dyrlægen har foreslået det, så er det nok hver 14 dag. Så behøver du ikke hælde rensemidlet i ørene , bare dyppe det på et stykke vat, og så rense det ydre øre med det. Det er bedst at stille ham på bord, hver gang han skal soigneres. Ører, negle, tænder, pels. Så lærer han at det er der det sker. Og i skal nok være to om det. Men ikke holde ham mere fast end nødvendigt. Det kan hunde ikke lide. Gå så ikke hele programmet igennem på en gang. Lidt af gangen, så han vænner sig til det uden at blive for sur.
Held og lykke med Ziggi. Du er allerede fint igang som hundeejer.

20-04-2012, 16:33

Hej Igen

Tusind tak for jeres svar, jeg er smadder glad for at jeg er på rette vej også med hensyn til om han får sin daglige aktivering han skal have.

Han får stadig hvalpefoder men har dog skiftet det 1 gang, men det kunne da godt være at jeg næste gang når posen er tom skal prøve med voksenfoder.

Til Aase ja han står meget tidlig op og nogle gange er det endda før. Altså det er egentlig ikke fordi at vi skal tidlig op han sover inden ved mine forældre og min mor skal op senest kl 6. Men der er gange hvor han vågner kl. 4 og vil op, det er stort set altid ham der vækker min mor.

Til Beaglepack 3 det lyder spændende det med at du laver maden selv, hvordan gør du det? Du behøver selvfølgelig ikke at svare herinde du må meget gerne skrive til mig privat.

Jeg ved ikke om han har ørebetændelse vi fik bare af vide da han var til sin 12 ugers vacination at han skulle dryppes i ørerne i 10 uger. Ved godt de 10 uger er overstået. Men jeg har læst at cocker spanieler kan få en del problemer med deres øre. Men jeg vil da prøve at gøre som i foreslå han kan nemlig heller ikke få klippet negle der er han desværre nød til at få mundkurv på hos dyrlægen.

Men endnu en gang mange tak for svarene, og tak fordi at i svarede så hurtigt.

20-04-2012, 17:23

Hej.

Og tillykke med jeres hund.

Min JR, er heller ikke nogen stor spiser, og gir jeg ham mad som det første, er det helt sikkert at han ikke spiser den-det gør han først efter morgen gå turen. spiser han stadig ikke efter ca 10 min, fjerner jeg hans foder, også for han først til aften igen, jeg fodre 2 g om dagen.

Når jeg klipper negle, forgår det ved at jeg tar en håndfuld guffer, og sætter mig på gulvet, og be hundene lægge sig, også nuser vi og hygger, nu de ligger helt stille-beløner jeg med guf. Det kan godt ta laaaang tid, og de første par gange fik jeg kun klippet et par negle, men pyt med det, det vigtige var, at det var en hygge stund.
Det forgår i helt ro, og den der ikke bliver nuset-plejer bare at ligge helt fladt, og vente-hvilket jeg også beløner med guf-faktisk er det så hyggeligt, at vores katte også kommer og er med.
Kender en som har et bestemt tæppe han tog frem, men ide var den samme-det skal være super hyggeligt, og man skal ha rigtig god tid.

20-04-2012, 17:54

Du skriver han ifgl. dyrlægen skulle have dryppet/renset ører i 10 uger, da vel ikke hver dag. Nu har jeg ikke en cocker, ved godt de har lange ører og sikkert også mere hår i ørerne end en Beagle.
Jeg tror du har misforstået dyrlægen, hundeører har også brug for ro. Kun ved behandling for ørebetændelse eks. foresaget af gærsvampe, dryppes og renses ørerne i 8-10 dage.

Hvis Ziggi vækker mormor før hun skal op kl. 6, så kan hun roligt vende ryggen til ham.
Du skriver han sover fra kl. 19, det er dejligt og helt normalt, han efter en god og aktiv dag falder til ro så tidlig, men lad ham tisse i haven når du/i går i seng, så vågner han måske ikke så tidligt.

Jeg har haft 8 hunde, alle velfungerende, men ved soignering, var de meget forskellige at klare. Alle hunde er jo små personligheder. En skulle have mundkurv på så stod hun helt stille og fik klippet negle. En sprællede til hun tabte pusten, først da klippede jeg. Nogle stod stille, når far stod med en godbid foran næsen på dem. Eller han holdt lidt i dem.Han bistod altid med sin hjælp på forskellig vis, imens jeg klarede "behandlingen". Tandbørstning var også tit en stor opgave at få lov til, og så hader Beagler at komme i bad, så det foregik kun een gang årligt i en balje på græsplænen. Ellers nøjes de med potevask.
Bella på 10 år vi har nu, finder sig i alt , og da hun var misligeholdt da vi fik hende febr. 2011, har hun måttet døje meget både hos dyrlæger og hjemme.
Vi er ikke så øsle med guf, som jeg kan læse andre er. Hos os får man kun een hundekiks, når man er helt færdig, og taget ned fra "puslebordet" i bryggerset.

20-04-2012, 18:15

Hej
Jeg kan anbefale Royal Canin, Cocker foder, det har jeg brugt til mine 5 cocker spaniel, siden det kom i handlen, de spiser det gerne og du kan godt starte med at blande det i hans hvalpe foder allerede nu. Giv ham 3 X daglig, spiser han ikke så flyt det efter passende tid.
Hvis han ikke har dårlige ører, er der ingen grund til at pille i ørerne hver dag, hold øje med hvordan de lugter, om han ryster på hovedet, eller klør i ørerne, og husk hvis du renser eller behandler ører, så altid begge ører. Sæt ham på et bord hver gang han skal friseres, kigges i øre, have tjekket tænder osv. vær rolig og bestemt, sørg for at der er ro omkring jer, så kan det sagtens blive til en hygge stund. Fortsat god vind med din lille cocker
MVH karin

20-04-2012, 20:53

JA LIDT VÅDFODER BLANDET I TØRKOSTEN ER GODT TIL EN LIDT SMÅTSPISENDE HUND, DET LUGTER BEDRE, SYNES HUNDENE , OG DET FREMMER APPETITTEN.
JEG SYNES SÅ MAN SKAL BRUGE SAMME SLAGS VÅDT SOM TØRKOSTEN.

21-04-2012, 06:56

Hej.

Bare lidt tanker ang beløning og guffer.

Nu er det jo meget forskelligt-hvordan hunde ta imod guf beløning, min den gamle som er halv labbe er meget mad glad- og kan næsten glemme hvad hun skal, da hun bliver så fokuseret på gufferne.

min den lille er ikke så meget mad glad, men iforhold til at ligge stille, er det super godt.
ved alt muligt andet bruger jeg bold til ham, som beløning. men har jeg bolden i hånden, så er det ,det eneste han ser, så bolden skal være i min lomme, og han ved selvfølgelig at den er der.

I efteråret gik jeg et nybegynder agility kurs, og her havde vi en labbe, som også var meget fokuseret på sin beløning, og der blev prøvet guf-bold og tilsidst blev det bare et Dygtig og lidt klap, for ellers glemt den hvad den skulle-og hun var ved at gå ud af sit gode skin, da det virkede som hunden ikke fattede en bønne-den var bare så glad. Efter vores vinter pause-kom hun så igen, og selvom de slet ikke havde trænet, så kunne hunden bare det hele-Det var så vildt at se-man skulle tro hun havde taget en anden hund med.

Og det jeg ville sige med det var: Det kan godt betale sig at holde lidt trænings pauser, og ikke pille ved ørene hverdag-men bare engang imellem. også bare nusse gi masage eller alm pelspleje, som der også må være en del, og den vej, skabe noget tillid og tryghed. lige som at røre ved deres poter, også på andra tider end bare når vi skal klippe negle. stop evt på gå turen, løft alle fire poter (ikke på engang-he he) også gå vidre.

bare lidt tanker.....

21-04-2012, 07:50

Hej alle

Tak endnu en gang for alle de gode råd som jeg suger til mig,

Jeg vil lige sige at det er ikke fordi at han ikke spiser jeg sørger for at han får noget af sin mad. I går kogte jeg nogle ris til ham, da jeg har hørt det skulle være godt for deres mave. Men han var ikke meget for at spise det, men ved at jeg håndfodret ham fik han da lidt ned.

Her til morgen blev hans morgenmad kastet ud på græsplæne det var lidt et hit, der fik han spist det.

Han virker mere glad i dag, i går var han så mut men jeg fik også lov til at dryppe det ene af hans øre, og så fik han lidt ris. Så måske det hele det hjælper på det. I dag vil jeg så forsøge at få det andet øre.

Jeg skulle ikke have misforstået dyrlægen, han sagde at han havde en del ørevoks i ørene og derfor skulle jeg dryppe dem en gang om ugen i begge ører i 10 uger. Men de 10 uger er jo overstået for laang tid siden nu.

Så det var kun fordi at han lige pludselig ikke ville spise sin mad at jeg tænkte han måske havde ondt i ørene. Han klør sig ikke så meget i dem synes jeg, og når jeg endelig får lov til at kigge i dem, ser det ikke ud til at der er så meget snask i selve øregangen.

Der var en som skrev med Royal Canin foder det er det som vi bruger nu, og til at starte med var det et kæmpe hit men så her forleden dag, begyndte han ikke og ville spise mere. Men guffer ville han gerne have.

Men det er nok som nogen er inde på måske bare en lille periode som han skal igennem. For det er bestemt ikke fordi at han slet ikke spiser noget, han spiser bare ikke som han plejer.

Jeg vil bestemt prøve det i alle siger med hensyn til øre, poter osv. det lyder meget logisk at sætte ham på et bord, da det jo er der det foregår hos dyrlægen. Så den mulighed skal afprøves og så skal jeg nok have lidt mere tålmodighed med ham når han skal kigges efter i sømene he he.

Tak for alle svarene.