Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 19-04-2012, 13:30

Er begyndt at bide i dørkarme..

Hej,
jeg har en Chinese Powder Puff på ca. 3,5 år. Han er ikke typen, der nyder at være alene hjemme, men han har altid klaret det fint. Indtil for et par uger siden.. Her begyndte han at bide dørkarmen ind til værelset (Jeg bor i en 1-værelses studielejlighed oghan opholder sig i køkken/gang og badeværelse, når han er alene). Jeg har ikke skiftet rutiner, han bliver aktiveret/gået med i samme omfang som det sidste års tid og alligevel er han begyndt, og jeg ved ikke, hvorfor.
Hvad kan jeg gøre? Kan jeg smøre noget på dørkarmen? Jeg er nødt til at stoppe det her snarest muligt - jeg er studerende og har behov for at få det meste af depositummet tilbage, rent økonomisk - men jeg ser ham ikke gøre det og kan derfor ikke stoppe ham i handlingen.

Skriv et svar til indlægget19-04-2012, 14:33

Mod hvalpebid i dørkarm, og forsøg på at åbne klædeskabe, har jeg med held tilrådet en hvalpekøber at smørre teakolie på, der hvor hunden havde bidt sidst. Det gjorde de lige før de gik, og det lugter ikke godt, smager sikkert heller ikke "hundegodt", så hvalpen bed ikke der mere. Jeg har også selv haft brug af det. De døre var teakfarvet. Andet polish svarende til døren hos dig har nok samme virkning.

Men din hund er 3.5 år, er det helt umuligt at den kan få lov til at opholde sig også i værelset, så du slipper for lukkede døre ? Han skulle jo være ovre bidealderen nu.
Men ikke være alene mere end 4-5 timer dgl. Tænd en radio, så han ikke forstyrres af pludselige lyde fra opgangen, det kan nemlig få en hund op på dupperne.

Hvis det var gadedøren han bed i ville jeg tænke på, om der var en løbsk tæve i opgangen, men det kan jo ikke være fordi han vil ud, så ville han bide der. Ligesom han ville bide i gadedøren hvis han var stresset ved at du gik. Så måske han bare vil ind og hygge sig i din seng/sofa i alenehjemmetiden.

19-04-2012, 15:15

Tak, jeg vil prøve noget i den stil. Mine dørkarme er godt nok blå, men han løber væk med halen mellem benene, hvis man præsenterer en appelsin for ham, så måske det kunne prøves..

Det er muligt, at jeg kunne prøve at holde døren åben ind til værelset. Han har bare en anden uvane, som er, at han (nogle gange hos mig, men altid hos hjemme min mor) tisser på dynen/lagenet/hovedpuden, hvis han er der alene - det igen trods han kommer ud og besørge, inden jeg tager af sted. Derfor har jeg i en periode holdt ham i de andre rum; der har han nemlig aldrig uheld indendørs, så jeg tænkte, at det måske var, fordi han havde et for stort område. Hos min mor kan han ikke lukkes inde i et rum andet end badeværelset og kan således gå rundt i hele huset. Men du har ret, det er jo døren derind til, der bliver guffet i, så måske skulle jeg prøve at lade ham være der igen.

Det er forskelligt, hvor længe han er alene, men det er mellem 4-8 timer om dagen og stort set aldrig i weekenderne. Men sådan har det altid været, og det er altså heller ændringer i den rytme.

Jeg har vinduet åbent på badeværelset, mens jeg er væk - måske skulle jeg også prøve at lukke det? Kunne jo være, han stresser sig selv lidt pga lydene udefra. Jeg bor et sted, hvor jeg har egen indgang, så det er ikke andre døre i opgangen, men lyde fra parkeringspladsen.

Tak for svar!

19-04-2012, 17:05

At han tisser i sengetøjet, betyder ikke han er trængende, det er en markering, så hos din mor synes jeg ikke hun skal lade ham komme op i sin seng.

Men alene hjemme i et badeværelse, bag lukket dør, er uacceptabelt og stressende for en hund. Så hellere i køkkenet, hvor der er et vindue, med en hundeseng og en radio tændt. Hvis du så har mulighed for at lukke af i køkkenet med et børnegitter, så er det langt bedre end at lukke døren.

Eller du kan sætte børnegitter op i dørkarmen ind til værelset, så han ikke har mulighed for at besørge i din seng. Men så ikke føler sig lukket helt ude. Han kan så fortsat opholde sig i køkken og gang. Lader du stadig døren stå åben indtil badeværelset, så luk vinduet. Dit hjem er jo heller ikke tyverisikret, når du har et vindue åbent.

Alenehjemmetid bør efter min mening være max. 5 timer dgl. Det er jo ikke hundens natur at leve alene.

Ved at lukke børnegitrets låge, af og til, når du er hjemme, f.eks mellem værelset og gang, så vænner du ham til det. Mange hundeejere bruger børnegitre som hundesikring, for at undgå lukkede døre, det har jeg også haft god gavn af flere steder i huset. De kan opsættes i karmen uden skruer, og der er tit brugte tilsalg på dba.

20-04-2012, 06:38

Smid en voksdug over sengen, så er skaden ikke så stor, når/hvis han tisser i sengen.