Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 19-04-2012, 09:23

hjælp, min hund kan ikke lide den ny...

Jeg har en fransk bulldog på snart seks år, og en mops på samme alder. Min franske bulldog har altid haft det svært med at omgås andre hunde, også når vi går på gaden så begynder hun at skrige, ikke gø nej, men skrige... Så fik min mor så en lille ny hund igår som er omkring 2 år snart, vi fik den for at den ikke skulle aflives og hun ønsker en ny, da vores mops måske skal aflives. Men vores franske bulldog vil ikke tage imod den, hund skriger, gøer, viser tænder, og ligner en der vil gå lige i kødet på den, hvad kan vi gøre?

Skriv et svar til indlægget19-04-2012, 10:08

Nu skriver du jo ikke noget om, hvordan i introduseret hundene til hinanden, men jeg ville gå en lang tur med dem alle, det er helt vildt hvad en tur kan gøre.

19-04-2012, 10:15

Jamen den nye hund starter med at komme ind og eftersom vi ved vores hund vil fare i kødet på den da den ikke kan lide fremmede hunde holdte vi den i bryggersen..

19-04-2012, 10:29

Man skal altid introducere hunde for hinanden på neutral grund - især, når jeres franske bulldog ikke trives godt med andre hunde. Lige nu har I bare lukket den inde, og bragt en trussel ind i dens hjem. Det vil i hvert fald ikke forbedre situationen.
I skal gå langsomt frem. Tag de to hunde med til et parkområde. I skal være 1 person til hver hund. Så skal i lege med hundene hver for sig ca 50 meter fra hinanden, indtil de ikke længere blir forstyrret af hinandens tilstedeværelse. Langsomt kan i mindske afstanden mellem jer. Hver gang jeres franske bulldog ser på den anden hund UDEN at pive, skal han roses roligt og ha en godbid. Langsomt vil han forbinde tilstedeværelsen af den nye hund med noget positivt, men det er MEGET vigtigt, at det sker på hans præmisser, og I ikke går for hurtigt frem (kan ikke garantere det kan gøres på en dag) Hvis i presser ham, kan i risikere at ødelægge alt det i har opnået, så gå forsigtigt fremad.
Nøglen er, at han skal forbinde den nye hund med at der sker noget rigtig positivt for ham, hver gang den er der:);

Held og lykke!

Mvh Anne

19-04-2012, 10:31

Og ups - han er en hun;) Min fejl. Men teknikken er den samme:)

19-04-2012, 10:34

hehe tak for hjælpen, det vil vi i hvert fald give en chance :) men problemet er bare at når hun ser end hvilket som helst hund så skriger hun.. og trækker i snoren så vi næsten ikke kan holde den..

19-04-2012, 10:50

Jamen så er det bare ENDNU mere vigtigt at gå langsomt frem. I kan evt. måske låne en stor have et sted, så i er sikre på ikke at blive forstyrret af andre hunde undervejs? Tag hende med derhen og leg med hende til hun er tryg ved stedet. Først når hun rigtig nyder det, må i hente den anden hund ind i den modsatte ende af haven. Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at i går langsomt frem. Hvis det ikke lykkes må alternativet være, at i finder et andet hjem til den nye hund.

19-04-2012, 10:51

Jeg er sådanne set enig med Anne kk,

men har selv oplevet at skulle gå med 3 hunde vi ikke kendte, og i starten var alle 5 hunde lidt på dupperne, men efter hånden som vi bare gik blev det bedre, og tilsidst gik min gamle løs, og de andra gik og snusede de samme steder osv-vi gik så også nogle timer, og til sidst smaledes vi og hundene lagde sig samlet, og med ryggen til hinanden, og slappede af, mens vi spiste boller og fik en kop kaffe.

Så jeg ville nok gå og gå og gå, men uden hundene kan snuse til hinanden, eller røre hinanden.
men det kommer nok at ta noget tid.

19-04-2012, 11:06

Men i dette tilfælde er der jo ikke tale om en hund der er lidt "på dupperne", men derimod en hund som føler stort ubehag ved andres hundes nærvær. Det tror jeg simpelthen ikke på vil løse sig ved en gåtur. Det kan godt være hundene tilsidst er så trætte, at de ikke magter at vise ubehaget, men jeg tror næppe det er løsningen på at ændre adfærden, som jo er det, der her er sagens kerne. Gåturen er i mine øjne "den nemme løsning", som bestemt ikke er den rigtige i denne situation, hvor den franske bulldog har det SÅ svært med andre hunde. Det må simpelthen ikke forceres, hvis de skal have en chance for at bringe de to hunde så tæt sammen, at de kan bo sammen og trives med det:)

19-04-2012, 11:22

At bringe en ny voksen hund ind i et hjem med en voksen hund af SAMME KØN, vil altid give dominansproblemer.

De samme problemer oplever man ved at købe en ny hundehvalp før den første er mindst 2 år gammel. Når hvalpen bliver kønsmoden, vil de to af samme køn begynde at slås om førerpladsen.

Jeg taler af egen erfaring, med to tæver, jeg har haft, hvor der kun var 11.mdrs forskel.

Har man en voksen hund og gerne vil have en ny voksen hund, lader det sig fint gøre, bare man husker det skal være en han og en tæve, så vil de trives og have glæde af hinanden.

Som regel bliver tæven "førerhund", og hanhunden "underhund" det er min erfaring.

Jeg håber din mors nye hund er en hanhund, hvis de to hunde skal bo sammen.
Det lyder dog meget problematisk, udfra den adfærd din franske Bulldog udviser.
Det lader til den slet ikke kan lide nogen andre hunde. Den nye hund har jo også allerede fået en uheldig "varm" velkomst, den ikke lige glemmer.
Har i aldrig tænkt på/prøvet at gøre noget ved den franske Bulldogs problemadfærd ?

19-04-2012, 11:34

Inde i huset kan i måske adskille dem ved hjælp af et børnegitter i starten, så kan de stadig se og lugte hinanden, men ikke komme til at skade hinanden.

Men ellers er det som de andre bedst at lade hunde lære hinanden at kende på neutral grund, og gerne gå en lang tur i frisk tempo (i snor) sammen, inden de bliver "sluset" sammen. Frisk tempo, så der hele tiden er noget nyt at snuse til og ikke tid til at "puste sig op" overfor hinanden, og også en lang tur, da de så bliver trætte og så ikke har energi til at være så stridslystne.

Det lyder desværre som om, i ikke helt har fået styr på socialiseringen af jeres hund fra starten, men hvis i gør en indsats så bør det kunne klares.