Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 17-04-2012, 09:47

sterilisering af hunhund?

Hej.

Min kæreste og jeg går og planlægger at anskaffe os en hund.
Vi er begge vokset op med hun hunde, og vil derfor helst have en tæve.

Mit spørgsmål er bare, er det nødvendigt at sterilisere en hun hund? Vil hunden få det bedre af det, og hvad koster sådan noget egentlig?

Min kærestes hund var steriliseret hvorimod min ikke var det. Jeg var kun barn da vi havde min, så derfor husker jeg ikke så meget omkring løbetiderne andet end at hun ikke måtte snakke med hanhunde :P

Skriv et svar til indlægget17-04-2012, 11:50

det er svært at sige hvad der er bedst for hunden, for vi har alle hunde af forskellige årsager.

Jeg har en tæve på 14 måneder og hun er neutraliseret, jeg valgte at det skulle hun, for det første fordi jeg ikke ønsker at avle på hende, og få det andet kan der være en høj risiko for livmodskæft i ikke neutraliseret hunde, og den chance ønskede jeg ikke at tage.

Nogle tæver bliver meget påvirket af at være i løbetid ( det gjorde min, hun havde kun en løbetid derefter blev hun "fixede") andre mærker man det aldrig.
Det er også meget forskelligt fra race til race, hvordan de reagere ved at være i løbetid eller aldrig har været det, simple hen fordi man neutralisere dem, før de når den periode i deres liv.
Min dyrlæge anbefalede at man gjorde det imellem 2 løbetide perioder, specielt når man ikke ønsker at avle på dem.
Mange neutralisere også fordi man mener det har en positiv effekt på deres adfærd (specielt hanner), men det er jo op til en selv om det skal være en af årsagerne, der er mange for og imod, og jeg skal ikke belære om det, personligt er min nuværende tæve blevet mere rolig, og jeg må konstatere, at for mig/os er det ok, men slet ikke oversagen til at lade hende neutralisere.

Der er masser af info om neutralisering på nettet, men hvis du er i tvivl så kontakt en dyrlæge, de er smadder gode til at hjælpe og informere :)

17-04-2012, 11:56

og vi betale 2400kr for at få vores neutraliseret, men du skal forvente at min pris nok er lavere end hvad andre fortæller. jeg har hørt priser så langt som 3500kr for at neutralisere en tæve. (ringede rundt til forskellige dyrlæger);

Og prisen er også afhængig af størrelsen på hunden :)

17-04-2012, 12:17

Hej.

Min gamle tæve blev steriliseret efter første løbetid, hun er i de på vej til de 11år, og vi har aldrig fortrudt.Har hørt om mange hvor de bliver inbildsk gravide, og det kan ikke være sjovt for hunden, der til kommer en real risk for, livmoderbetændelse, som kan være livsfarligt, og de kan blive rigtig syge, plus at de efter hvert løb, danner mælk, med risiko for brystbetændelse.

jeg vil hel klart anbefale at neutralisere om den ikke skal indgå i avl.

ang pris, har jeg ingen aning.:);

God fornøjelse med at finde en dejlig hund.

18-04-2012, 17:00

Der er mange grunde til at sterilisere sin tæve, mange af dem ganske udmærkede. Men det er min overbevisning at medmindre din hund har problemer under sin løbetid (meget stress, depression, etc.) bør du vente indtil hun har været iløbetid to gange/er fyldt to år, hvilket også giver dig rigelig tid til at mærke om det virkelig er så slemt. Det syntes jeg personligt ikke det var.

Min hovedkilde med gode belæg: http://www.klikdinhund.dk/sterilisation.html Jeg vil dog tilføje at hvis jeres hund skulle lide a løbetidsdepression (nogen gør, ligesom nogle kvinder under deres menstruation) burde I sterilisere hende ligeså snart hun er færdig.

22-04-2012, 18:27

Mange tak for jeres svar :)

Den hund jeg voksede op med døde desværre faktisk af livmoderkræft da hun var 8 år. Hun var heller ikke neutraliseret, og det kunne sagtens være grund nok for mig til at neutralisere min næste hund. Jeg vidste slet ikke at det hang sammen før nu.

Rart at man altid kan få god hjælp og svar på spørgsmål her :)