Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 16-04-2012, 17:51

vores lille bishon havanis besørger ikke færdig

vi har fået en super dejlig lille tæve bishon Havaris på 8 uger, men når hun har besørget sidder der altid bæ stump tilbage i rumpen og på pelsen, vi har derfor prøvet ikke at forstyre hende når hun besørger,( ved ikke at bære hende ud,) vi har lade hende gøre sig færdig på gulvet, men stadig med samme resutat, efter hun har besørget må vi vaske hendes rumpe og pels omkring og samtidig trække det sidste afføring ud af rumpen. hvornår lære små hvalpe at gøre sig færdig? hun er ellers rigtig glad

Skriv et svar til indlægget16-04-2012, 18:18

Hvis i lige har fået hende hjem, kan det måske skyldes utryghed, og at afføringen derfor er ret blød, hvis ikke hun viser tegn på andet unormalt, så se tiden lidt an, om ikke det går over af sig selv. Luft hende ude, når hun har sovet, spist og leget, bedst samme sted, så er i kommer godt igang med renlighedstræningen. Foråret er jo en dejlig tid at få hvalp på.
Hunestort til lykke med hende.

17-04-2012, 08:34

Tillykke med hende, de er noget af det dejligste der findes!

Sidder det fast i pelsen eller bliver hun faktisk bare ikke færdig? Hvis det sidder fast i pelsen er det lidt for væsket og det kan være at hun bare er uvant med sine omgivelser eller at I skal prøve noget andet fodder. Hvis hun reelt ikke bliver færdig, så bare lad være med at lukke hende ind før hun er færdig, det er varmt nok til at I kan lade hende være ude i noget tid.

17-04-2012, 21:29

Hej Tina

Jeg har 4 havanaiser og har avlet i et par år. Du skal klippe hende omkring endetarmen. Hun har nogle fine små dun, som gør at afførringen sætter sig fast. Jeg har klippet mine hvalpe omkring endetarmen fra de var 4 uger gamle, ellers var resultatet at de ikke kunne slippe afføringen pga. de små dun/hår. I dag hvor mine 4 havanaisere er voksne, er det stadig nødvendigt at klippe dem, hvis ikke afførringen skal blive som en prop i enden.
Af det jeg kender til havanaiser eller andre langhårs racer, så er det ikke ualmindeligt at man er nød til at klippe pelsen væk omkring endetarmen.

19-04-2012, 21:13

Jeg takke for alle de gode svar. og har fået nogle gode råd jeg kunne bruge. og afprøve.

Tina