Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 14-04-2012, 14:05

Hund har ændret sig.

Har en hund på 5 år som altid har været en glad hund, men efter vi fik min svigerfars hund på 6 år hjem til os og bo, har han ændret sig, der var ikke noget til at starte med, men nu er han begyndt at gø helt vildt af naboens hunde, og det ligner han prøver at nappe ud efter dem. Ved ikke helt hvad jeg skal gøre, og om det har noget at høre med at der er kommet en ny hund? Han har altid været vant til at der har været mere end ham.

Skriv et svar til indlægget14-04-2012, 15:42

Er den sidst tilkomne en tæve, ?? og er naboernes hunde hanhunde ??
Så kan det nemlig være, fordi han ikke vil dele tæven med sine "konkurrenter."

14-04-2012, 19:30

er den nye hund en tæve?
er begge hunde neutraliseret? eller måske kun den ene, også begge hanner??

Aase nævner nemlig det så fint *Så kan det nemlig være, fordi han ikke vil dele tæven med sine “konkurrenter.* det kan være dominans, og det er ikke altid en negativ ting, ;);

Men det kunne også være overført dårlig adfærd fra den nykommende hund??

mulighederne er mange, lidt mere info, så vi bedre kan prøve at hjælpe.

15-04-2012, 11:21

Den nye hund er også en hanhund.

15-04-2012, 12:49

Jeg tror ikke "bare" det handler om, der er kommet en anden hund til, jeg tror der er foregået noget på naboens side af hegnet, som din hund nu reagerer på, og som er blevet en vane så snart naboens hunde kan høres - men er der flere hunde, sker det at de påta'r sig forskellige "roller" - jeg har én der gør af hvad som helst (den yngste), men er der virkelig noget ved hegnet, der kommer for tæt på, er det den gamle hund, der stiller sig forrest...

Hvad du kan gøre ved det ? Vær med hundene ude og få afledt den gøende med noget mere interessant, hvis det kan lade sig gøre, eller simpelthen få kaldt den/dem indenfor igen, så der ingen succes er med gøeriet...

15-04-2012, 13:15

Jeg tror stadig det har noget at gøre med den nye hund der er flyttet ind hos jer. Hidtil har jeres hund jo haft hjemmet som sit territorium, og havde den nye hund været hvalp eller unghund, kunne han være fortsat "overhund."
Om det ender med en kamp imellem hundene, som er jævnaldrende, eller en af dem overgiver sig uden, kan jeg ikke svare på 100%. Det kan også komme an på hvilket nr. i rangorden jeres hund har haft i forhold til de hunde af samme køn, han før har boet sammen med, samt begge hundes temperament.
Men at jeres hund nu ændrer adfærd, også overfor nabohunde, vil jeg ikke synes er unormalt, hans hjemlige forhold er jo meget anderledes nu, han skal dele sit territorium med den nye hanhund.
Måske vil han forhindre nabohundene i at "flytte ind", måske vil han beskytte den nye hund.
Svigerfars hund kan også med sit kropssprog give nogle signaler overfor nabohundene, som jeres hund "læser" og får ham til at gø.

Dominansproblemet, der er opstået kort efter svigerfars hund er blevet nyt familiemedlem, vil jeg i hvert fald mene er årsagen til jeres hund har forandret adfærd.

16-04-2012, 06:00

Tak for hjælpen, er begyndt at prøve at give dem en godbid når de har været ude og de ikke har gøet af naboens hund, indtil videre hjælper det, og vis de begynder at gø tar jeg dem ind, så de kan se at vis de gø'er må de ikke lege ude..

16-04-2012, 10:19

Hvis din hund er begyndt at gø, fordi svigerfars hund gøer ,og det kun er gennem hækken/hegn de gøer, så er det, det helt rigtige straks at stoppe dem ved at tage dem ind.

Den opdragelse har jeg selv med held brugt overfor mine 5 tæver, dengang vi fik ny nabo med en tæve, der løb gøende langs hækken, hver gang vores hunde blev lukket ud i haven. Det fik nemlig alle 5 til at styrte ned til hækken og deltage som "kor".

Held og lykke med de to hunde.