Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 04-04-2012, 18:02

Kan man snakke/kæle for meget med vovsen

Ja som I kan se i overskriften så er det noget Jeg tænker over og da Jeg er førtidspens. og derfor er meget sammmen med vovse og når Jeg e.eks sidder i sofaen og ser TV og det er altså nemt 10 - 14 timer i døgnet (er psykisk syg) så ligger han jo hos mig og vil gerne kæles med, selvom han er en stor dreng. Grunden til Jeg spørger er at han jo bliver meget utilfreds hvis Jeg ikke vil snakke med ham og ligedledes kan han slet ikke være alene hjemme så hyler (en 3.del Siberian Husky) eller gør han meget. Eller hvis vi kører ned i byen i bil for at handle så hyler han når Jeg er nået 40 meter væk fra bilen. Det syns Jeg er utroligt når han ved Jeg kommer tilbage efter max en halv time hovsa må lige tilføje at han nu er ca 18 mdr. gammel.
Mvh. Niels

Skriv et svar til indlægget05-04-2012, 04:38

Hej.

Jeg vil sige "ja " man kan kæle for meget.

MEN- det er fordi, det er ham der bestemmer hvornår i skal kæle, og det skal være dig.
Det skal være dig der invitere ham op i sofaen, da det er din sofa. og du skal lære ham, at han godt kan ligge med dig, uden han skal kæles, og ha opmærksomhed.

Når man ser 2 hunde sammen, kan de også godt ligge og bare nyde.

En 3 del husky, lyder som en meget aktiv hund, pas på, at det ikke er fordi han er understimuleret, og at det er, fordi han keder sig. Du kan evt cykle med ham, og lave en masse søgeøvelser, som i sagtens kan indeomhus.

Ellers synes jeg ikke det er forkert at være med sin hund hele tiden, tværtimod, det er heller ikke forkert at ha ham i sofaen osv. det skal bare være dig der bestemmer.

ang. at han hyler i bilen, ville jeg ignorere det, altså ikke vende dig om når han starter, bare gå vidrer, og gerne vente 2 min, når du er kommet tilbage før du hilser, nu ved jeg ikke hvor han sidder, min sidder i bur bag i bilen, og jeg høre ham stort set aldrig. jeg plejer at sige, "jeg kommer omlidt", når jeg går. men ikke altid noget når jeg kommer tilbage, er sikker på han ved når jeg er tilbage. :);
Du må se lidt ind af, for hunde spejler os, og synes du det er synd at han skal sidde alene, mærke han det, han ved bare, hvorfor det er synd.

05-04-2012, 09:03

10-14 timers fjernsynskiggeri er for meget for en 18 mdr.s hund, den har brug for anden beskæftigelse, så det er ikke så mærkeligt den "forlanger" at blive kælet for hele tiden.
Mens du ser fjernsyn, kunne du jo gi' hunden noget foder at søge efter, som Eva foreslår, eller et godt tyggeben.

Nu ved jeg ikke hvor længe du har haft hunden, men hunde ved ikke, at deres ejer kommer hjem igen, de registrerer bare at de bliver forladt, så det er noget der skal indlæres i små tempi, hvor man går tilbage til hunden inden den begynder at gø, og så langsomt øger tiden, så hunden hele tiden er tryg og lærer at det er OK, at være alene - det kan også hjælpe at ha' en radio tændt..