Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 03-04-2012, 16:55

2 Beagler

Vi har en tæve Molly på 1 år. Hun leger godt med alle hunde og har et rigtig godt sind.Vi har nu købt en tævehvalp på 8 uger,som også kommer fra en super god opdrætter. Opdrætteren mente ikke, vi ville få problemer med sammenføringen af de to hunde. Molly var med oppe at hente hvalpen (Lady) og det gik rigtig godt.Molly er meget glad for Lady og det går forholdsvis nogenlunde, men hun kan godt være lidt voldsom i legen med Lady. Men så skrider vi ind, hvis den bette bliver væltet for tit. Hvordan skal jeg tackle dem : når Molly har et gnaveben og Lady nærmer sig Molly's snude så bider Molly hurtig så Lady hyler.Jeg har sat et af vores transport bure ind i stuen hvor Lady kan ligge og gnave i hendes sager, men hun fiser hen til Molly, selvom hun ved at det kommer til at gøre ondt. Vil de nogensinde kunne enes omkring alle deres legesager eller gør vi noget forkert ? Når der ikke er noget at lege med er de som pot og pande. Gode råd modtages gerne. Med Venlig Hilsen Mona.

Skriv et svar til indlægget



04-04-2012, 07:16

Lady sover nu i buret om natten, og Molly har stueplan og 1 sal hvor hun kan vælge hvor hun vil ligge. Molly fodrer vi i køkkenet og Lady i buret. Legetøjet har vi fjernet og leger nu med hver enkelt. Det går jo allerede meget bedre. Du skriver så, indtil 4 måneders alderen... skal vi så lade hende sove hvor hun vil? Vi vidste godt at det ville blive hårdt/svært men vi ser det som en udfordring og skal nok klare det med din/jeres hjælp :) Molly købte vi, da hendes hale har nogle knæk, fordi tæven bar på ni hvalpe så hun har lagt lidt klemt. Lady købte vi fordi hun var så lillebitte. Tror vi er lidt til de
skæve/ ej brugbare hunde. Men tusind tak for hjælpen, men tillader mig at skrive igen, hvis nye forhindringer dukker op.Min mand og jeg er jo vilde med vores 2 hunde, og vil gøre alt for at vi alle får det til at fungerer. Tak

04-04-2012, 08:30

Kære Mona.

I er nu blevet forældre til to Beagler, rigtig skønne racehunde, jeg selv som Beagleejer til 8 gennem 30 år, heraf 5 tæver samtidig i nogle af årene, er stor "fan" af.

Tilbage har nu vi kun Bella på 10 år.

Jeg har også haft 2 hvalpe sammen, hvor der kun var 11.mdrs. aldersforskel, Det lykkedes at beholde begge hele deres liv, som sluttede da de var 15-16 år gamle. Den ene var købt, den anden hjemmefødt. Men det var ikke uden svære dominansproblemer, fordi de var så jævnaldrende.
De legede rigtig godt sammen, sov sammen, også sammen med de 3 ældre tæver, vi dengang havde. I forhold til de tre, hvoraf den ene var mor til den yngste, var der ingen problemer.
Dominans-problemerne opstod da den yngste blev kønsmoden, rangorden dem imellem kunne de ikke finde ud af. Så der opstod alvorlige slagsmål. Vi var tæt på at sælge den ene, men ved hjælp af en adfærdsbehandler, lykkepiller til den, og begge blev sterilliserede, samt vores bedste ønsker og vilje til at klare problemer dem imellem, lykkedes det os at beholde begge hunde.

Jeg har både før og siden, anbefalet at man først får hund nr. 2 når den første er voksen helst fyldt 3 år. og især hvis man ønsker to hunde af samme køn. Alligevel begik jeg selv den fejl at beholde en hvalp, af vores sidste kuld, da vi havde en hvalp iforvejen.
Det var og blev en stor udfordring, og vi klarede det. Det håber jeg også i gør, i skal bare vide at det kræver ekstra lederskab, og stor tålmodighed. Det lyder da også til, i er forberedt på det.

Jeg ønsker jer al mulig held og lykke i samlivet med jeres to dejlige Beagler.
Og skriv endelig igen, hvis du får brug for råd og vejledning.

04-04-2012, 13:58

Jeg er enig med din opdrætter i at der skulle ikke være nogen sammenføringsproblemer, hvilket i så heller ikke har oplevet. Men hun burde have fortalt om de dominansproblemer, der kan opstå når Lady bliver kønsmoden. En af dem skal jo være "overhund", lige under jer.

I kan også roligt lade dem lege sammen nu, selvom det kan se lidt vildt ud. Det gør hvalpene jo allerede hos opdrætter, som en væsentlig del af det at lære at klare sig socialt som hund. Kun indimellem ser man hundemoderen blande sig. De slås om legetøjet, og den stærkeste løber med det. De piver også, når de napper hinanden. Det napperi med de små skarpe hvalpetænder, vi også udsættes for, men bør afvænne dem med, før de får de rigtige tænder.
Det kender i sikkert til fra Mollys første hvalpetid.
Men når de leger sammen, må det ikke være med noget spiselig legetøj, som tyggeben, papruller med godbidder i m.v. Det vil Beagler ikke dele, og når de fodres skal det være i en passende afstand fra hinanden, hvor du holder øje med dem, eller i bur hver for sig.
Beagler er meget sociale, og lever gerne flere sammen, så de vil sikkert også slappe af og sove i samme hundeseng. Selvom de har hver sin. Også som voksne.

På fotoet nyder vore to jævnaldrende Beagler foråssolen sammen i hundegåden 12 og 13 år gamle i 2007.

05-04-2012, 07:17

Hej Beaglepack 3 og Aase Hansen.
Allerførst tusind tak for jeres gode råd, de bliver læst og jeg handler ud fra det. Meget kan jeg godt genkende, de ligger allerede nu og putter sammen, når de er trætte. Og når de leger skiller jeg dem ad, hvis det bliver alt for voldsomt. Men det går faktisk meget bedre, vi prøver også at gi Molly en masse alene tid, hvor hun får lange gåture eller i hundeskoven, kun med os og den bette er så hjemme. Hvornår er det bedst at få sin tæve sterilliseret, nogle siger at det er efter den 3 løbetid. De skal begge sterilliseret, når den tid kommer. I deres papirer står der at de ikke må bruges til avl,pga deres skavanker, så det skal vi ha gjort. Men jeg er bestemt blevet meget klogere, takket være jer :);
Jeg har også lige kigget på jeres Beagler, de ser skønne ud. Mange hilsner fra Mona.

05-04-2012, 08:09

Hej Mona.

Tak for de pæne ord. Det er kun dejligt at kunne hjælpe andre med de råd, man selv har haft god virkning af. I håb om det kan hjælpe andre.
Det er rigtigt, at hunde med arvelige fejl, eks. knækhaler som din Molly ikke kan avlsgodkendes, at det ovenikøbet er skrevet i Mollys papirer ved købet, er klogt, sikkert også fordi i allerede da har fået nedslag i prisen på hende. Med hensyn til avslgodkendelse for størrelsen, ved jeg det ikke kan lade sig gøre, hvis hunden er for stor. Hvilket man jo først kan bedømme, når den er udvokset. Om den også kan være for lille, ved jeg ikke. For mange år siden, så man også opdræt af meget små Beagler
Kun et få-tal af familiehunde bruges til avl. Det er så ikke nødvendigvis grunden til at sterilisere,alle andre , men tæver der ikke skal avles på , er det fornuftigt at lade sterillisere, allerede i en ung alder, for at undgå senere sygdomme, i mælkekirtler og livmoder. Da jeg havde unge tæver, var rådet før hunden var 2 år. Jeg ville da heller ikke selv lade det gøre før hunden er voksen, men synes du skal spørge og lade dig rådgive af din dyrlæge.
Din hvalp på fotoet ser rigtig sød og smuk ud, hun ligner min sidste hvalp, Denise, da hun var 8 uger gammel. Er det Molly ? eller Lady ? og er Lady fra et kuld på Fyn ?

05-04-2012, 10:25

Hej Mona.
Jeg fik min Aggi steriliseret efter 1.løbetid - hun var 1 år gammel. Absolut ingen problemer med det overhovedet - en enkelt "sengeliggende" dag og så var hun ovenpå igen. - Følgende kommer fra sitet www.Netdyredoktor.dk:

"Sterilisering af hunden er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner tævehundens livmoder og æggestokke. Det betyder at din hund ikke kommer i løbetid, at den ikke kan få hvalpe, og at den ikke vil blive falsk gravid. Samtidig forhindrer en sterilisering også sygdomme i livmoder og æggestokke som f.eks. livmoderbetændelse, der rammer mange ældre tævehunde, og kræft i æggestokkene. Hvis man steriliserer hunden tidligt i livet nedsætter man også dens risiko for at udvikle kræft i mælkekirtlerne (brystkræft). Alle tævehunde har ca. 25 % risiko for i løbet af deres levetid at udvikle kræft i mælkekirtlerne. Denne risiko nedsættes til mindre end 8% hvis man steriliserer før 2. løbetid, og helt ned til under 1% hvis man steriliserer før hunden har haft sin første løbetid."

Held og lykke med dine to beagle-piger :-)

05-04-2012, 10:28

Skønt billede, Aase, af dine to aldrende beagle-piger! De bliver jo ikke mindre charmerende med alderen, når de sådan bliver "hvid-hårede"!

05-04-2012, 10:59

Billedet er af Molly, da hun var 8 uger. Hun er fra Ry og den bette Lady er fra Thisted. Ja vi fik nedslag i prisen på dem begge. Molly var en solid robust lille tønde på 4 kg da vi fik hende :) Hun er meget stor/ smuk 17 kg nu. Hun er bestemt ikke fed,da hun får meget motion og er i superform. Den bette Lady vejer 2 kg og hende har vi haft i en lille uge nu. Så jeg tror den bette bliver bette :);
Ja de skal bestemt steriliseres begge to. Min far fik han's højt elskede hund aflivet,i en alder af 6 år, da hun fik livmoderbetændelse.Tror det var første gang jeg så ham græde :( Så det vil jeg prøve at undgå ved at få dem steriliseret begge 2, når den kommer. Mine hunde har nogle rigtig fine lange navne på papiret :) Men vi er ikke så stærke i de engelske gloser, så det blev Molly og Lady, det er meget nemmere for os og for dem.Ja, en ældre beagle som begynder at blive grå er rigtig smuk,det syntes jeg bestemt også.

05-04-2012, 12:13

Sterillisering af en rask hund, er ikke problematisk, men bedst mellem to løbetider, så tidligst nogle måneder efter første løbetid. Jeg fik 3 ældre tæver steriliseret samtidig, de lå i hvert sit bur resten af dagen og slappede af, behøveder ikke skærm på. Syningen generede dem kun lidt de sidste par dage før trådene udvendig blev fjernet på 10-dagen. Og da var sårene helet fint,

Nu opererer man dem vist på en endnu mere skånsom måde, så syningen næsten ikke ses.
Så den operation kan jeg klart anbefale.

De lange kennelnavne bruges kun på udstillinger og prøver, samt ved opdræt. Hundene får så andre kaldenavne. Mine to på fotoet hedder:

TRIBUTE TO HILTZ, kaldet COLUMBINE & SUNBEAGS LADY DENISE kaldet DENISE.