Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 03-04-2012, 09:29

Mærkelige spisevaner hos min mops

Hej allesammen, er der nogen, der har mit problem? Min mops samler sten og hvis han kan komme til, så sluger han dem. På en tur på en halv time piller jeg 6-10 sten ude af hans mund. Det lykkes dog ikke altid og en eller to sten hygger sig i hans mave indtil de kommer ude igen. Selvfølgelig lige i den skønneste nattesøvn.
Hvad skal jeg gøre? Kan jeg være sikker på, at de virkelig alle kommer op igen, eller kan det gå rigtigt gælt?
Hilsen fra en mor af en sulten mops

Skriv et svar til indlægget03-04-2012, 15:19

Hej Beagelpack

Tak for svaret.Min mops er 8 måneder og vejer 9,4 kg. Dyrlægen siger allerede, at han er lettere overvægtig. Han har allerede idealvægten af en voksen mops. Og spørger du ham (Gismo), s¨å kunne han tænke sig 5 gange så meget mad som han får. Jeg fodrer Olivers og han får 2 gange 40 gr. og midt på dagen en portion kogt grønsager. Desuden ryger 2/3 gulerødder ned. Han får en kiks til kaffeen og et paar godbidder i skoven. Det skulle egentlig være nok. Eller?

03-04-2012, 16:46

Hvorfor ikke fodre ham udelukkende med voksen tørkost, 3 x dgl. så han ernæringsmæssigt får sit behov dækket. Så kan det være han holder op med at spise sten, hvis det ikke kun er blevet en dårlig vane, som også jeg har oplevet med en af vores hvalpe. Hun havde især hang til hvide perlesten.

Heldigvis går småsten som regel gennem mave og tarm, uden problemer.
Meget værre er det, hvis de spiser hundekurven, eller trevler af løkkevævet gulvtæpper.
Hvis man er bange for hunden har spist skarpe sten, eller hård plast, kan man forebygge så det ikke gør skade i mave og tarm, ved at fodre den med asparges, eller en lille tot vat-leverpostej, som mulig "indpakning" af den skarpe genstand, og dermed håbe hunden undgår en tur til dyrlægen.
Selv havde jeg altid en dåse asparges i køkkenskabet, da jeg havde hvalpe.

Din Mops kan sagtens være udvokset nu 8.mdr. gammel. Så passer vægten vel også meget godt. En mops er jo en lille bastand hund. Man plejer at sige at en hund har sin normalvægt, når man kan mærke ribbenene, men ikke se dem.

03-05-2012, 15:07

Luposan Zeckweg er et kemikaliefrit flåt- og loppemiddel.Den bedste beskyttelse mod parasiter er en sund hud og pels. Det står der skrevet. De jyske flåter har ikke læst det. Mine to mopper er i en måned nu behandlet med Zeckweg og jeg piller hver eneste dag 4 - 5 flåter ud af dem. De sidder mest i hovedet, så jeg behøver vel ikke, at fortælle, hvoran de to ser ud.

Konklusion: Endnu et mirakelmiddel, der ikke virker. Jeg er skuffet.
Bliver det virkeligt notwendig, at behandle med de giftige pipetter?
Saisonen er jo først begynt og jeg tør slet ikke at tænke på de næste 4/5 måneder.

Nogle forslag - udover alverdens clips med jordstråler, batteridrevne hjerter, hvidløg (kan være farlig)?

Hilsen en
flåtplagede moppemor

05-05-2012, 11:18

Hej Ina.

Jeg har aldrig brugt nogle midler mod lopper og flåter på hundene. Kun sprøjtet omgivelser og hundesenge, nogle få gange forebyggende mod lopper. Selvom vi har haft mange hunde og en enkelt kat, har lopper aldrig "overrendt" dem. Jeg ved ikke hvorfor, jeg vasker selvfølgelig hundesenge og tæpper, men gør ikke mere rent i vores hus, end hvad der er normalt. De enkelte lopper jeg har fundet engang imellem på en hund, er blevet korporligt slået ihjel. (Bella har heller ikke haft lopper i det ca. 1 år vi har haft hende.)
Flåter opdages hurtigt på en Beagle, og de få de har haft, fjerner jeg med to fingernegle, drejer jeg dem rundt , til de rundtosset falder af.

Men Bella har problemet tårestriber. Hvor lang tid gik der, før du fik has på det problem med Æble Cider Eddikke ??????????

05-05-2012, 20:19

Tak for dit svar Ina.

Det kunne være jeg skulle prøve det. Selv har jeg gigt i både ryg, skuldre og fingre, efter mange års arbejde som kassedame. Jeg har vænnet mig til at leve med smerterne, men kan godt ønske at have det bedre. Og Bella har nogle grimme tårestriber. Hun er jo en ældre hund.

06-05-2012, 06:42

Ja- tak for det gode råd,

det skal også prøves her hjemme, også på mig, som også slidgigt,

har også selv taget hybenpulver, men det havde større effekt på min hund end på mig. men det er også godt for ledne, det er jo naturligt b-vitamin, en masse af det. måske det handler om hvor godt man kan optage b-vitaminet ?

god søndag til jer alle.

06-05-2012, 10:35

.Også mig, der er en ældre dame, døjer med slidegigt.
Min ene moppe har en lettere hoftedysplasi, så han skal også prøve sammen med mig.

Hvordan får man eddiken i hunden? Jeg er helt sikker , at han ikke gør det frivilligt.

Hilsen moppemor

06-05-2012, 10:39

.Også mig, der er en ældre dame, døjer med slidegigt.
Min ene moppe har en lettere hoftedysplasi, så han skal også prøve sammen med mig.

Hvordan får man eddiken i hunden? Jeg er helt sikker , at han ikke gør det frivilligt.

Hilsen moppemor