Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 31-03-2012, 19:31

Boston terrier eller Fransk bulldog???

Hjælp!


Jeg står og skal vælge mellem to forskellige tæve hvalpe af racen boston terrier eller fransk bulldog.
Jeg har i forvejen en westie tæve på 10 år, som stadig er frisk og legesyg. Bor i lejlighed i et villakvarter, få minutter fra stranden. Min hund skal kunne være alene hjemme ca. 3-6 timer om dagen 4-5 dage om ugen (er studerende).

Egentlig ville jeg helst have en fransk bulldog, men jeg er blevet lidt skræmt af alle de historier om, hvor mange skavanker og indavlet den franske er
Er der egentlig hold i alle de skræmmekampagner, og er det en for svær opgave at finde en fransk bulldog, som ikke har skavanker eller sygdomme (udover de snorker)?
Jeg har udset mig en fransk bulldog tæve hvalp, som ikke har stamtavle. Nogle gode råd til, hvad man skal se efter, når man er ude og kigge på hvalpen og moren?

Derudover vil jeg gerne høre mere, hvis der er nogen, der har erfaring med Boston terrieren?
Jeg er i bekymret for, om boston terrierens aktivitetsniveau er lidt for højt i forhold til min lille westie.


Jeg kan virkelig ikke vælge mellem de to racer, da jeg synes, at de begge ser ud til at have et utroligt godt temperament og charme. Håber I kan give mig nogle gode råd, som kan hjælpe mig med at tage en beslutning.


På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget01-04-2012, 13:14

Den popularitet den franske bulldog har fået, har medført at mange som ikke burde avle har gjort det, og dermed er der kommet mange skavanker - derfor er det vigtigt at købe med stamtavle hos en velrenomeret opdrætter, der går op i sundhed, men det kræver selvfølgelig noget forarbejde og samtaler.

Bostonterrieren kender jeg ikke så meget til, men den er jo ikke så kompakt som den franske, og tror nu ikke den sådan ville "tromle" din westie, mere end den anden type. Uanset hvilken race der vælges, vil der være en indkøringsperiode med den gamle hund - alt efter temperamentet hos den ene eller den anden, vil det ta' kortere eller længere tid.

Hvis du ta'r på en udstilling, kan du tale med ejere af begge racer, og bedre vurdere dem (hundene altså) i forhold til hinanden...

01-04-2012, 14:49

Hej Tina :) tak for dine super råd. Det virker som om, at de fleste fraråder at købe en hund uden stamtavle. Jeg har bare haft gode erfaringer med min gamle hund, der blev 16 år og aldrig har fejlet noget. Men jeg tror, at jeg vil følge dit råd - og en mange flere på de andre tråde - hvis jeg vælger at købe en fransk bulldog.
Boston terrieren, som jeg har kigget på, er med stamtavle.
Det er en rigtig god ide mht. At tage på udstilling og tale med ejere. men hvis jeg skal have en hund mere, skal det allerede være i maj måned, da det skal passe med, at jeg er færdig med eksamener og har masser af tid til at opdrage en hvalp.

Jeg vil meget gerne høre flere meninger og råd :)

01-04-2012, 18:06

Bor du på Sjællands-siden er der udstilling 5-6 maj i Roskilde og skue på Bakken 17. maj - ellers er der 3 dage i Aalborg i pinsen sidst i maj - måske kunne det passe ind i dine planer :)

03-04-2012, 05:09

Hej.

uanset hvad du vælger-ved man ikke helt hvor energi niveau kommer at ligge, da hunde er forskellige.

Jeg tror hemligheden er at aktivere hunde der hvor de er. Jeg her selv to forskellige hunde, en gammel og en ung, og min den lille laver mere end den gamle, da hun hurtigere bliver træt,ved feks søge øvelser- den lille for bare lov til at hente bolden flere gange. men for man dårlig samvigtighed, vil hunde mærke det, de ved ikke hvorfor-de kan bare mærke at man synes det er synd for den ene, og bare det kan give problemmer.

God jagt.

03-04-2012, 14:09

Hej Eva

Det har du selvfølgelig ret i. Jeg er helt enig.

Tak alle sammen for de gode råd :)