Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 26-03-2012, 19:02

Hund i lejlighed

Hej alle

Jeg er ny herinde og har prøvet at søge i forummet efter om det er i orden at have en hund i en lejlighed. Det eneste jeg fandt var en tråd om hvor mange m2 der skulle være for at man kunne have hund. Deri mente folk at det ikke kom an på m2 men hvordan man var sammen med sin hund og brugte tiden med den.

Jeg har hele mit liv (24 år) levet med hund, hver dag.. Nu er jeg så flyttet (alene) i min egen ejerlejlighed på 95m2 og savner selvskab og specielt af en hund.

Jeg arbejder 30km fra hvor jeg bor - kører hjemmefra omkring 07.30 og er først hjemme igen kl. 16.30..

Nu kunne jeg så godt tænke mig at høre, om dette er synd/dyreplageri mod en hund at lade den være alene så meget hver dag 5 dage i ugen? Nu tænker jeg på kedsomhed og det at blive luftet. Men når først jeg er hjemme får den alt min opmærksomhed men er dette nok?

Kunne rigtig godt tænke mig en hund men ikke hvis den vil kede sig selv ihjel og blive sindssyg fordi den skal ligge hver dag alene fra 07.30 til 16.30 (mindst)..

Håber på nogle kan hjælpe?

Hilsen

Skriv et svar til indlægget26-03-2012, 20:49

Jeg er 150 % enig med Beaglepack 3. Ingen hunde bør være alene hjemme mere end 5 timer dgl. Hvorimod boligens størrelse ikke skal afholde nogen fra at holde hund.

Jeg kender en opdrætter der i flere år boede i en 1.værelses, hvor hun fik flere kuld hvalpe. De havde det fint i deres kravlegård og opdrætterens seng. Fra lejligheden var der direkte adgang til et større grønt område. Så det har hun selvfølgelig også benyttet sig af.

27-03-2012, 04:33

Hej.

Er det optimailt at være alene så mange timer NEJ-kan det lade sig gøre Sikkert. men vælg nu ikke den mest aktive hund- det kunne også være en rigtig god ide, om du har mulighed at finde en hunde lufter, som kom engang om dagen. bare husk du stadig selv skal være aktiv om aften med hunden. og om morgnen.

Du skal også huske at skal du ud og spise eller andet, skal hunden være mere alene hjemme, hvis ikke den er med, og det er bare nemmere at ha en lille end en stor hund, med.
Den skal dog altid være velopdragen, .

27-03-2012, 06:55

Jeg kan godt forstå du savner en hund, det er meget mærkeligt at undvære en hund når der plejer at være en. Sådan havde jeg det også i sin tid, da jeg flyttede hjemmefra og skulle bo alene. Den larmende stilhed jeg pludselig var omgivet af var helt ny og jeg forestillede mig også en hund som selskab og ikke mindst som velkomstkomite når jeg kom hjem. Men jeg gjorde det ikke, for skulle jeg være helt ærlig, så havde jeg bare ikke tiden til en hund. Jeg var væk dagligt nogenlunde som du beskriver og var ikke hjemme hver aften heller. Jeg tænkte ikke på det dengang, men i dag ved jeg, at min dårlige samvittighed overfor hunden ville have overskygget glæden ved den.

Du skal tænke over hvorfor du gerne vil have hund. Er det interesse for hunden og lysten til træning og udvikling af hunden? Er det for at have en at snakke med om aftenen? Er det at der er en hjemme når du kommer hjem? Er det de lange gåture i skoven i week-enden? Eller eller....
Udover det første spørgsmål, så kan et positivt svar på de andre løses ved at være sammen med venner og veninder. En løsning, der ikke er helt så forpligtende, hvilket kan være en fordel for dig de kommende år.

Om det er synd for hunden. Umiddelbart JA, men mange hunde lever desværre alene hjemme de fleste af døgnets timer og de lider da nok ikke overlast - men er det et godt hundeliv? Nogle hunde gør det nemmere end andre. Fælles for dem alle er, at de skal lære at være alene hjemme og det er netop her at det med interessen for hunden kommer ind i billedet.

Nu kender jeg dig ikke og måske er mit svar her helt hen i vejret. Det må ikke tage det ilde op men tilgive mig, hvis jeg rammer helt ved siden af.

Til sidst vil jeg sige, at hvis du virkelig ønsker dig en hund, hvis du med ægte interesse vil give hunden det bedste liv, så skal du gøre det, for så kan problemet med de mange timer alene hjemme løses med hunde-babysitter mv. Samtidig kan det give dig en ny og sjov fritidsinteresse når du skal gå til træning mv. Hvem ved hvad der venter derude....