Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 22-03-2012, 11:48

Fabrikshvalp?

Jeg er så heldig at være faldet over min drømmerace i en salgsannonce. Og det er næsten for godt til at være sandt... Prisen for en "ægte" er over 10.000, og denne her jeg har fundet koster under det halve. Faktisk et godt stykke under det halve...
Jeg kontaktede kort sælgeren af hvalpene for at høre om de stadig var der og om de var salgsklar. Jeps, og hvis jeg skyndte mig kunne jeg få et yderligere nedslag i prisen.

En årsag til at de er billigere kan sagtens være at de er uden papirer eller ikke ægte. Jeg tror ikke der er papirer på og intet af de ting betyder det store for mig, så længe de er sunde og raske, godt passet og med gode gener.
Men så meget billigere kan de manglende ting da ikke gøre hvalpene?

Jeg har tænkt mig at kontakte sælgeren igen og tage ud for at hilse og måske bringe en hvalp med hjem, man kan jo være heldig. Men hvad skal jeg kigge efter og spørge om?
Jeg er ikke interesseret i en fabrikshvalp/syg udlandshvalp der er blevet fragtet fra et eller andet land for at blive solgt videre som ren pengemaskine.
Så står lidt og vakler og tænker på hvordan jeg vil kunne spotte hvis det er noget galt. Altså ud over at se tæven...

Skriv et svar til indlægget22-03-2012, 15:35

Du skriver, at det er vigtigt for dig, at hunden er sund og rask og med gode gener. Dette er som sådan altid svært at garantere, men det tætteste du kommer på en garanti er, at købe en hund med stamtavle. Der findes masser af gode og sunde hunde uden stamtavle, men det vil altid være et lotteri.
Det er den ene ting, den anden ting er HVORFOR sælges disse hunde til langt under normalprisen. Det er der en grund til og den er ikke bare, at det er nogle flinke mennesker.

Du kan tjekke bla.: hunden skal have attest fra en dyrlæge (og det vil være mest normalt hvis det er en lokal dyrlæge) om at den er sund og rask, den skal være chippet og vaccineret og så er det vigtigt, at du ser moderen. Vær opmærksom på, at hundehandlere ofte har en tæve i nærheden, men at den ikke nødvendigvis behøver at være moderen til hvalpene. Og hvis der ingen moder er (og her vil du med garanti møde en masse undskyldninger) så er det ikke usandsynligt at hvalpen er fragtet igennem Europa for at blive solgt i Danmark.

Hvis der er tale om en af de små meget populære hunderacer, så skal du være endnu mere på vagt, for netop disse racer bliver avlet brutalt, for at tjene penge og desværre døjer nogle af disse racer med sygdomme, nok primært på grund af dårlig og usund avl.

Det er så dejligt at få en lille hundehvalp, men det er vigtigt helt fra starten at have en god oplevelse med det hele. Held og lykke

Jeg håber du vil skrive her om fortsættelsen

22-03-2012, 16:00

Helt enig med Ina og Connie.

+ Se og forhør dig om forholdene hvalpene er vokset op under hos opdrætter.
Køb hvalpen med en skriftlig købsaftale, den kan vist udskrives her på Gipote, eller DKK.
Ved købet skal du have en underskrevet registreringsattest, hvor racen også er oplyst.
Du skal efterfølgende omregistrere hvalpen i Dansk Hunderegister. Det er gratis for køber.

Du kan ikke forvente at tage hvalpen med hjem før den er købt og betalt.
Tag en god ven med, når du besøger hvalpene hos opdrætter.

Lad dig ikke snakke fra nogle af disse krav, vi her har nævnt, køb så hellere en hvalp hos en anden opdrætter, og betal prisen den koster normalt.

23-03-2012, 08:19

Tak for svar. Vi kom desværre aldrig derop, da kæresten sagde fra. Måske også det bedste, for jeg ville nok ikke have været standhaftig nok, når først hvalpene var inde for synsvidde...
Og der var nemlig tale om en af de små meget populære racer, hvilket var med til at gøre mig mistænkelig.

Må nok væbne mig med tålmodighed og spare +10.000 op for at være sikker på at den racehund jeg køber er fra gode forhold, eller overtage en fra en familie der ikke kan have deres hund mere :)

23-03-2012, 12:48

Fornuftigt af jer. Ikke at besøge den hundehandler. Tag jeg god tid til at finde den helt rigtige hund for jeg hos en seriøs opdrætter, der gerne selv stiller krav til sine købere og opfylder helt almindelige krav og garantier ved hvalpesalg. Betingelser som vi har nævnt for dig her på Gipote.

Indtil i får jeres hund, kan i jo gå på udstillinger, og snakke med opdrættere.

23-03-2012, 15:50

Det er meget vigtigt at I finder den rigtige hvalp fra starten, det er nemlig ikke det at købe en hvalp der koster kassen, men at have den.

23-03-2012, 20:26

Jah.. Opdrætter betyder meget. Hvis jeg beslutter mig for at spare op vil jeg nemlig gerne på udstillinger og med tiden sætte den op til avl, og så bliver det pludselig meget vigtigt at de gener man tilføjer den fælles genpulje er i orden.

Men altså den ventetid! Øv, den er hård. Kan ikke engang "nasse" hund hos vennerne :(

24-03-2012, 12:09

Det lyder til at være en god beslutning - der kunne sagens være noget loddent ved det andet foretagende! Hvis du mistænker annoncen for at være en hundehandler, synes jeg du skal anmelde den til den side den ligger på - Gul&gratis og DBA har begge sådan en "anmeld annonce" knap et eller andet sted. Så undersøger de indholdet og deaktiverer brugeren. Så er foretaget ihvertfald stoppet midlertidligt!

Hvad med at oprette en hundepasser profil på nogle hundesider? Der er vidst et Pasningsforum herinde. Jeg tror også der er på www.hunde-forum.dk og www.hundegalleri.dk.
Der er også en hel side kun til det - www.hundesitter.dk - der kan du oprette en profil og selv lede blandt dem der mangler passere ... Her i påsken er der f.eks. en del der mangler passere :-)

24-03-2012, 12:10

Det var jo en ide :D Tak Line. Det vil jeg helt klart gøre. Forhåbentlig kan jeg få min kæreste med på den ide. Den var slet ikke tosset :)