Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 20-03-2012, 09:47

Min hund trækker...

Nu er jeg lige på banen igen, sidst var det med min Kære Boris der havde lidt svært ved at lystre på træningsbanen... Der var faktisk et problem mere jeg ikke fik skrevet om sidst. Han har det med at trække.. RIGTIG MEGET, men kun steder han ikke er vant til at gå tur, vi har selvflølgelig vores faste ruter hvor han går pæn ved siden af os, UDEN at trække.. Hvis vi så bevæger os ned på marken eller skoven eller bare et sted han ikke er så tit eller aldrig, går det fuldstændig glat, han trækker som en i fanden, det er virkelig meget. Jeg gør alt det jeg har lært på træningspladsen med at stoppe op eller vende rundt så jeg bestemmer hvor vi går hen, han er ligeglad, hvis jeg stopper op, sætter han sig bare ned og glor på mig og begynder at trække igen når vi går videre, vender jeg om for det er mig der bestemmer ruten så trækker vi da bare den retning... Boris er lige knap 10 mdr. Er der en derude der kan forklare mig HVORFOR det kun er slemt nye steder?? Og ikke mindst, HVAD skal jeg gøre???

Skriv et svar til indlægget20-03-2012, 12:38

Det lader jo til, du kender teknikken - og så er der kun een ting, der hjælper: vedholdenhed. Hunden er 10 mdr skriver du, så den er jo også lige i den ivrige alder.
Det er nu, han skal lære det, for ellers har du problemet hele resten af hans forhåbentlig lange liv.
Det kan godt være, at du får nogle gåture hvor du kun kommer 100 m. på en time, men det nytter ikke at give op. Og husk det vigtigste: ROS og godbid, når han gør som du vil.

20-03-2012, 12:46

Hej Boris-ejer.

Jeg kan fortælle dig, det er helt normal adfærd, at Boris trækker mere, når i går tur nye steder.
Så er han rigtig ude at oplev verden. Nye steder, nye dufte, af både fire-og to-benede.
Og på marken og i skoven, på strand eller eng, er der jo ingen grund til han skal gå pænt i snor.
Tænk på du er ude at lufte din hund disse steder, for at han skal have sine oplevelser som hund.

Han behøver ikke slippes løs, men luft ham der i lang line. Hav altid godbidder i lommen, og når han så er tilpas langt væk, kan du indøve indkald.
Lad være med at forlange han går disse steder i kort snor, giv ham lov til at bruge sin snude og løbe frem og tilbage til dig.

20-03-2012, 17:16

Jeg synes nu alligevel jeg har været rimelig vedholden i 10 mdr nu, og synes bestemt ikke jeg har givet op på noget tidspunkt. Vil lige sige at han har haft tendensen siden han var helt lille, da han var lille trak han så meget at han nærmest kun gik på bagben, det har vi dog fået pillet af ham, og som sagt gør han det primært nu når han er op "nye eventyr". Vil erkende man blir rimelig frustreret over en hund der trækker.. synes faktisk ikke rigtig det hjælper så fandens meget alle de fif man får :-( Jeg kan sagtens følge dit koncept Aase med at han skal ha lov til at få lang line på mark osv, men det er jo også på vejen derned han trækker. Boris ved udemærket godt hvad der er hans vante ruter og hvornår vi kommer ud fra hans matrikel, og indtil vi når marken ville det jo være lækkert han gad og gå ordentligt :-/

20-03-2012, 18:04

Jeg kan godt følge dig i at det ville være dejligt at Boris ikke trække dig der hen, hvis jeg var dig, ville jeg vende mig og gå frem og tilbage, indtil han ikke trække mere, også når han går pænt, beløne, med at nu for han snuse.

men husk det hele tar tid, og kræver at du holde dit gode humør og ikke bliver sur.

Jeg tænker tit, på 2 ældra herre, som træner i min klub, de snakkede en dag om deres hunde, som jo konkurrer på højt plan, den ene hund var på det tidspunkt 3 år, hvor til de tørt sagde, ja-så topper den først om et par år, altså mellem 5-7 år, er de bedst.
Det har jeg tit tænkt på siden, at min nu 2 år, har lang vej endnu, og jeg glæder mig over hvor god han er nu, og på at han kun kan blive bedre.

20-03-2012, 19:35

Jamen det er da også frustrerende, når hunden trækker og de "fif man får" tilsyneladende ikke hjælper, men det gør de altså på den lange bane - Boris er kun 10 mdr., så som det er skrevet, handler det om at være vedholdende - og I har dog formået at få ham til at gå på alle fire :);
Hold fast i jeres metode, selv om det betyder, I ikke hver dag kommer lige langt.

Og Eva har en ganske fin pointe i, at den træning man har, først egentlig kommer til udtryk, når hunden er aldrende - i forrige week-end blev afholdt et stort hundeshow i Cruft i England (kunne følges via youtube), jeg lagde mærke til at de tophunde, der deltog i Dogdancing var 7-9 år, det er først dér hunden er optimalt stabil, og det er faktisk også det jeg selv oplever, men træning skal holdes vedlige, så selv om det er træls nu, må I blive ved - tro på det og rose Boris, når han er dygtig :)