Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 11-03-2012, 22:18

Kan hunde tabe deres klør??

Er der nogen herinde som har oplevet at hunde taber deres klør?
Min mand fandt en klo på gulvet forleden dag. Farve + størrelse svarer til at det godt kan være Tickos. Problemet er bare at Ticko ikke mangler nogen - heller ikke ulveklør. Og han har ikke haft ondt eller haltet. Det kan godt se ud som om at den er blevet "smidt/tabt" fordi en ny er vokset ud. Lidt ligesom når de får nye tænder.
Ja jeg undres for jeg har aldrig oplevet det før og det har alle de andre hundefolk, som jeg har snakket med, heller ikke.

Skriv et svar til indlægget11-03-2012, 22:26

Hovsa, det har jeg - eller noget lignende. Nadia smed engang en klo, der ligesom var vokset lidt forskudt udenpå den anden som et ekstra lag, kunne det være det samme her.
Den tilbageblevne klo var en lille smule mindre end den udvoksede, men egentlig ikke meget.
Hvis ikke jeg havde set den hænge der ligefør den faldt af, så havde jeg nok ikke bemærket det bagefter, forskellen var minimal.

13-03-2012, 09:15

Det stykke som er faldet af, svarer til at man klipper kloen af inde ved poten uden at tage hensyn til nerver og blodbaner. Det er ikke kun et enkelt lag negl, men hele kloen som er faldet af. Den er for kraftig (og beskidt) til at være ulveklo.
Gudskelov påvirker det ikke Ticko - kun mig som undres over det :D

13-03-2012, 15:49

Hej Stine.

Det lyder lidt mærkeligt synes jeg, men en klonegl kan jo hænge fast i noget, så hvis din hund har brækket eller bidt kloen af, helt oppe ved poten kan der gå betændelse i negleroden, hvilket er farligt, så hvis jeg var dig, ville jeg nok lige vende "tabet" med dyrlægen, for råd om der skal gøres noget ved det.
Jeg har selv haft en hund, hvor det skete, at neglen havde hængt fast i noget. Den hang så og dinglede, det blødte, og den blev fjernet hos dyrlægen, hvor han så blev efterbehandlet med antibiotika.

Det er noget der vist tit sker, efter man ikke må fjerne den ekstra klo på for og evt. bagben, før skaden er sket.