Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 07-03-2012, 18:56

Hjælp, hjælp, hjælp os

Hej

I januar fik min kæreste og jeg den dejligste lille Franske Bulldog som nu snart er 6 måneder. Hun er en rigtig energi bombe der giver kærlighed til alle hun møder.

Men! vi har desværre et kæmpe problem, som vi simpelthen ikke ved hvordan vi skal tackle mere.
Vores hund er slet slet ikke renlig dvs. at hun aldrig i den tid hun har boet hos os gjort noget udenfor en dør, men hun gør det gladeligt indenfor. Det bekymre mig rigtig meget at alle de hvalpe ejere vi møder (også samme race) hvor vi bor blive vildt overraskede over at hun slet ikke gør noget.

Vi bor i en lejlighed på Nørrebro og har bla prøvet forskellige ting så som:
- at give hende mad, sætte hende i bur og vente 30 min og så gå tur med hende.
- gå ned med hende hver gang hun søger hjørner. '

Hun har været til mopse og fransk bulldog træf, fået ture på flere timer og har set hunde besørge sig udenfor, men stadig sker der intet hos hende.

Vi har lånt et ton af bøger men de kan stadig ikke hjælpe med dilemmaet...

Skriv et svar til indlægget08-03-2012, 05:25

Ja- jeg er enig.

Gå til det samme sted hver gang-det er tit lidt usikkerhed i det, der lygte af fremmede hunde, så derfor sætter hun sig der hjemme, hvor der kun lugter af hende.
min den store var også gammel for hun gjore noget udenfor haven, og det tog også lidt tid i haven, for hver gang hun havde tisset udefor, kom katten og markerede der også...møg-kat.he he

09-03-2012, 13:33

Hej Sophie.

Til lykke med jeres unge hvalp. Som Ina skriver kunne meget tyde på hun ikke har været vant til at blive luftet udenfor hos sin opdrætter. Det er nok fordi hun er en vinterhvalp. Så har opdrætter tænkt, det kan hendes nye familie vænne hende til. Og hun har så været inde-hund på alle måder.

Det er selvfølgelig ærgeligt, da hun har været ca. 16 uger gammel, da i købte hende, burde hun være vænnet til at besørge ude, tilvænnet halsbånd, snor, korte gå-ture, og mødet med både andre hunde, mennesker og trafik.

Nu er det så jeres opgave, men lad være med at sammenligne hende med andre hundes renlighed. Begynd forfra, som hvis i havde købt hende 8 uger gammel. Det kan også tage længere tid, fordi hun ikke lærte renlighed hos opdrætter.

Hav derfor tålmodighed, gå tit ned samme sted, bliv stående og lad hende snuse rundt i sin snor ved jer. I håb om hun sætter sig og besørger. Ros hende kort og giv en lille godbid. Gå så op i lejligheden igen. Hvis du nogengange vælger bagefter at gå en lille tur, så gå kun 15-20 min.
Mange lange gå-ture har hun slet ikke behov for og godt af .

Jeg har selv for mange år siden overtaget en 7-årig tæve fra en kennel. Hun var heller ikke tilvænnet at gå ture, hun var bange for busser, knallerter m.m. Hun satte sig gerne midt i stuen og det var ikke en hvalpetår, hun afleverede der. Vi gik lange ture med hende og de andre hunde vi havde, og hun besørgede intet. Når så vi kom hjem, satte hun sig nogengange og tissede ved indgangsdøren. Også med hende begyndte jeg forfra med renlighedstræningen.

Jeg lokkede hende ud i haven, samme sted, med en godbid, mange gange dagl. Og først når hun havde tisset fik hun den. Det var noget hun forstod, og det endte med hun tit stod ved døren til køkkenet, og markerede derved, at nu skulle hun tisse, så jeg kunne godt hente den godbid. Sådan fik jeg hende til kun at besørge ude, og da hun efterhånden blev mere vant til at gå tur ikke mere var bange for det, besørgede hun også, som hun så de andre hunde gjorde.

Men det tog tid, 7 års vaner, skulle ændres, og det blev de.

10-03-2012, 20:29

Vi havde lidt samme problem som jer da vi fik vores hanhund, han var vant til at tisse på aviser og ikk udenfor, det gjorde også at han tissede og lavede stort indenfor, han var 6 måneder da vi fik ham og slet ikk renlig, vi havde også en del problemer med ham med at få ham til at gøre noget udenfor, men i dag er han renlig og har ikk lavet noget indenfor i to måneder ca. Tror det tog os ca 1½ måned før han var helt renlig, vi gjorde det at vi gik ud med ham hver gang han havde spist, drukket, leget, sovet eller noget andet, også holdte vi øje med ham og hver gang han begyndte og snuse rundt så kom han ud, det er self lidt nemmere når man har en have som vi har, men en god idé som de andre skriver, tag godbidder med ud, også lad hende tag den tid det tager, min gamle hund kunne også være længe om at få gjort sig færdig, og hun var ca 7-8 måneder gammel før hun var helt renlig, hun havde lidt små uheld en gang i mellem, især hvis hundene havde leget sammen så skulle hun tisse, og det skulle være nu og her så der nåede vi ikk at gøre noget, men vi afhjalp det med at gå ud med hende noget mere, og lige så snart at de havde leget sammen et lille stykke tid så gik vi ud med dem begge to inden at hun kom til det punkt hvor hun skulle tisse.
Det tager tid og lære dem, men håber det lykkes for jer at få hende renlig.

Anne