Indlæg: 23

Oprettet af | Oprettet: 05-03-2012, 13:00

Fra 1 til 2 hunde til 3 hunde....YES!

Kender i det, manden skal overtales til, at man udvider flokken fra 1 til 2 hunde?

Det var tilfældet for os for en del år siden, han havde aldrig haft to hunde på en gang før, jeg havde og var inderligt overbevist om det gode i det. Det tog lidt tid, faktisk noget der lignede 3-4 år at overtale ham, men det lykkes, og vi har siden været lykkelige med vores to hunde.

Så tænkte jeg omkring juletid, at det var tiden at overtale ham til en mere, vi har pladsen, tiden og og og..... Ja, og ved i hvad, det tog 10 min. så var han med på ideen, og i lørdags hentede vi så endnu en dejlig berner tæve på næsten 2 år. Hun skulle omplaceres pga. en ændret familiesituation, hvor boligforholdene er lidt trange og ny mand desværre er allergisk overfor hunde. En meget ulykkelig tidligere ejer tog afsked, og vi måtte love at holde kontakten og fortælle om Nala's nye liv, hvilket vi gør med glæde.

Uh, jeg måtte lige af med min glæde, hun er en skøn ukompliceret hund, som vi nu rigtig skal lære at kende. Og så skal der bare arbejdes på at få hundeflokken til at fungere optimalt sammen. Livet er herligt!

En god tur på stranden i søndags, og ja uden snor - damen kommer, når man kalder. Og tøserne boltrede sig rigtig, godt våde og trætte blev de.

Skriv et svar til indlægget



05-03-2012, 13:10

Hvor dejlig-stort tillykke

05-03-2012, 13:10

Vi har vist nogle gode mænd! ;-)

05-03-2012, 14:16

Tillykke med din nye hund. Pyha det er ikke bare 3 hunde, det er 3 BERNER SENNEN, altså min sofa er for lille -hihi. Smukke og skønne hunde, jeg kan sagtens forstå dig

05-03-2012, 14:53

Tak Eva og Connie, heldigvis er de mere tilhængere af at ligge på det kolde klinkegulv end sofaen, men de er nu så hyggelige at dele sofa med, og gud være lovet har vi en stor hjørne-en af slagsen....

05-03-2012, 15:50

Stort tillykke med den nye hund.
Det er rigtig dejligt med 3 hunde. Vi har 3 stk Bichon Frisé og jeg ville ikke undvære én af dem. Det er dejligt med en ''lille'' flok.
mvh. Gitte

16-03-2012, 08:17

Haii jer med 3 hunde..

Vil lige høre om i har haft problemer med at have 3 hunde ? Har i fortrudt det ? Hva er det bedste og væreste ved 3 hunde ?

Hilsen Maria

16-03-2012, 10:10

Hej Maria.

Jeg har været den lykkelige ejer af både 1 - 2 - 3 og flere hunde samtidig gennem 30 år.
Nu har vi kun Bella.

Det har været en stor oplevelse og givet os mange glæder at have flere hunde sammen.
For hundene der jo er flokdyr, var det naturligt, og det gav derfor også dem det optimale hundeliv. Vi dyrkede lidt dressur og gik på udfstilling med dem. 3 kuld hvalpe blev det også til, heraf beholdt vi selv 2. Men mest af alt dyrkede vi hjemmelivet, hvor de alle var vores skønne familiehunde.

Det værste:
To af vores hunde begge tæver, den ene købt den anden egen avl, med kun 10 måneders mellemrum, fik vi meget naturligt dominansproblemer med. Som hvalpe legede de fint sammen, men som voksne kunne de ikke selv bestemme, hvem der var over-underhund, dem imellem. Den yngste ville absolut ikke vige pladsen for den ældste, så leg gik over til slagsmål.
Vi overvejede at hjemskifte den ældste unghund, men ved hjælp af en adfærdsbehandler, vi rådførte os med, lykkedes det os at få styr på de to stridende "søskende". Så de begge blev boende hos os.

Jeg vil derfor kraftigt anbefale, at man aldrig får en hvalp i hvert fald af samme køn, som den hund man har iforvejen, før den første hund er rigtig voksen 3 år gammel og velfungerende.
Det er meget nemmere at få en hvalp. Den tilpasser sig hurtigt vores daglige familie- og hundeliv, og de andre lærer den dens plads i flokken.

Ellers giver det kun dobbelt glæde, og ikke dobbelt besvær at have to hunde, men selvfølgelig flere løse hundehår, udgifter, til dyrlæge, mad, forsikring hundeudstyr m.m.
Det samme gælder, når man har tre eller flere hunde.

Det kan også være sværere for nogle at få dem passet sammen, hvis man ikke har familie, og venner der kan klare det, og man derfor nødvendigvis må sende dem i pension.

På fotoet ses en del af vores hundeflok, alle tæver, vi havde engang, De står selvfølgelig kun bundet, fordi de skulle fotograferes sammen ved deres hus i haven.

16-03-2012, 11:31

Haii Aase..

Tusind tak for dit svar - er blevet meget klogere..

16-03-2012, 15:33

Jeg har før hørt rådet at lufte hundene hver for sig. Det har vi så aldrig gjort.
Gik både min mand og jeg ture sammen, tog vi alle hundene med. Luftede han dem alene, gik han højst med tre, så da vi havde 5 tæver, gik han først med de 3 ældre, og bagefter med de to unge.
Sådan passede det os bedst, og for hundene blev det en daglig vane, da det for det var meste var far de gik de lange ture med. morgen og aften.

De aktiverede hinanden meget i leg. De unge aktiverede sig selv, i leg med ting fra deres fælles paplegekasse. Især når de gamle ikke gad dem. Og alle hundene blev aktiveret sammen i søge efter godbidder, på græsplænen. Men de havde ikke det store behov for at vi aktiverede dem, eller samvær med andre hunde. De havde ligesom nok i hinanden.

Mit "job" var fodring, opdragelse og indlæring, som familiehunde, ringtræning, udstilling, og soignering. Hvilket jo også er en slags aktivering.

Hvalpe- og klasse 1.dressur gik vi begge til og så var alle hundene med. Dem der ikke var på hold, lå og så på i deres kasser.
Vi er aldrig taget hjemmefra kun med nogle af hundene, enten var de alle med, eller alle blev hjemme.

Hundene var vores store fælles hobby og ansvar, og de var derfor aldrig i tvivl om, at vi begge var deres ledere. Det gav trygge hunde, som vi fint kunne bo med i hus og have i et almindeligt villakvarter, uden problemer med naboer.

18-03-2012, 10:37

Hvor er det bare dejligt med de svar i er kommet med..

Min kæreste og jeg har Freja på 6 år og Zenta på snart 2..

Dengang Zenta var hvalp, var Freja ikk særlig begejstret for hende, hun gad hende faktisk ikk.. Men som tiden gik fandt Freja jo ud af at Zenta skulle være der og at hun egentlig ikk gjorde noget ondt.. Den dag i dag kan de to ikk undvære hinanden, de er virkelig uadskillelig.. Vil samtidig sige at Freja den store pige er blevet en helt anden hund, hun er livet helt op hvis man kan sige det - hun har fået meget mere energi og kan opføre sig som en lille hvalp..

Da vi ingen børn har er vores hunde, vores børn.. Vi bruger meget tid på dem, så som at gå lange ture - både i skoven og ved stranden.. Vi laver mange øvelser med dem, men bare det mest almindelige.. De er både ude og inde + de er sofa hunde :) Hvis vi skal på venne eller familie besøg, som også har hunde kommer de selvfølgelig med.. De elsker at køre bil da der altid skal ske noget spændende..

Som i kan høre er vi den type som altid gør tingene sammen med begge vores hunde, det skal så siges at da Zenta var hvalp lavede vi selvfølgelig nogle ting alene med hende, da hun skulle lære at stå på egne ben..

Vi var nu kommet til det tidspunkt hvor vi var begyndt at snakke om at skulle have en tredje hund.. Vi tog ud og så på en lille tæve mere, som vi falde for.. Vi vidste os godt at vi skulle have tænkt det hele igennem med at have 3 hunde.. Men med jeres svar og erfaring er vi nu ikke længere i tvivl om hva der skulle ske..

I fredags var vi ude og hente det lille nye familie medlem og hun blev taget godt imod er de to andre prinsesser..

18-03-2012, 14:50

Har oprettet galleri på både Freja og Zenta..

Og her er den lille nye..

18-03-2012, 19:09

Så blander jeg mig også lige.
Vi har indtil for 3 uger siden haft 3 hunde. 2 berner sennen, mor og datter på 7 og 2 år og så vores gamle hund, børnenes hund, en retereiver-blanding på 11 år. Den blev afliver og nu er vores hundeflok reduceret til 2
Jeg må indrømme at jeg aldrig/ ikke foreløbig skal have 3 hunde igen. Det er ret besværlig for lille mig at gå yur i skoven og andre steder med 3 store hunde i snor og hvis man så møder folk som siger: " hvor er de søde/flotte/ dejlige" og hunden trækker hen mod det venlige menneske kan jeg ikke holde dem. Jeg elsker at gå i skoven men bor desværre for langt fra en hundeskov. Jeg lufter næsten altid hundene alene og de kan sagtens gå i snor men er glade for mennesker. Den gamle skulle altid gå i snor da den var en "jagthund" som bare løb hvis den fik færd af vildt.
Og de andre er blevt nogle stille hunde da de ofte gøede af alt og intet men det var den gamle der startede. I weekenden i sommerhuset skulle vi heller ikke holde øje med om hundene var omkring huset da de 2 jo ikke løber men kunne finde på det når "jagthunden" gik en tur i skoven på egen hånd. Jeg ved godt at problemet var kombinationen af jagthund og gårdhund og den gamle var flokfører.
Så jeg må indrømme at vi nyder livet med vores 2 dejlige Bernerer og vi kan sagtens nøjes med dem i fremtiden

19-03-2012, 19:13

Hej
Vi har Cavalier King Charles. Først fik vi Ricco - han er 4½ år og skulle være afløser for vores gamle blandinghund Simba. Da Ricco var ½ år, ville vi gerne have at han ikke var alene når den gamle på over 12 år ikke kunne mere. Vi fik Maggie. Da Maggie blev 2 år fik vi hvalpe - og beholdte den ene. Så havde vi 4 - for den gamle livede helt op, da han blev flokdyr ;-). I Efteråret 2010 blev den gamle aflivet - 14 år og 4 mdr. gammel. Så vi stod med 3 Cavalier - i hver sin farve. Nu ville jeg (konen) gerne have nr. 4 - her skulle manden lige vænne sig til tanken. Men i marts 2011 fik vi Sofus. Og det har vi ikke fortrudt. Så nu har vi alle 4 farver.
Fordele er at de leger meget med hinanden og fungerer fint som flok - og trives allesammen. De nyder hianden. Nu er Cavalier en nem race.
Ulemper kan nævnes: De sviner/fælder 4 gange så meget som 1 hund - det skal man kunne acceptere. De er dyre at få passet, hvis de skal i pension. Dette har vi undgået indtil nu. Det er svært at få passe alle 4 hos venner og bekendte. De kan godt trække lidt - især den yngste, som tror han er trækdyr :-). Man kan ikke gå med 4 seler - men jeg har 1 sele, hvor jeg hægter en ring i - i denne ring har jeg selv syet 4 kortere liner med karabinhager i begge ender - så kan vi flytte dem rundt hvis vi er flere der går tur. De løber normalt løse på et markområde og får rørt sig godt.

19-03-2012, 21:17

Hej .

Har lige et enkelt spørgsmål,som jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig med.

Familien og jeg har arvet den dejligste Beardede collie for 7 mdr.siden. Han er på vej imod de 8 år og godheden selv, lydighed helt i top,men han er ægte dreng med alle 3 ting i behold og kender godt forskel på han og hunkøn.
Han er på ingen måde en fyr der vil slås,derimod lister han afsted,kun hvis de kommer for tæt på mig reagere han med højt løftet hale og et voksent vov for at advare.Nu er det således at vi godt kunne tænke os hund nr. to ,men hvilket køn skal vi vælge ? Jeg er i tvivl idet vores nabo (Fælles have) har anskaffet jeg en lille dreng som næsten er 5 mdr. Ham bryder vores hanhund sig ikke om på nogen måde,men også den eneste.
Naboens hvalp har gentagende gange bidt vores i skæget og forstår godt han bliver mopset,dog har han ikke bidt ham blot skældt ham ud med et bestemt vov.
Altså vælg af køn er mit spørgsmål og hvis det er en tæve valget falder på,hvem skal så neutraliseres ?

19-03-2012, 21:35

Hej Anni

Vores gamle han på 12 år tog det meget pænt da vores hvalp kom ind - ihvertfald efter nogle dage. De var begge hanner. Men som jeg har skrevet ovenfor, er Cavalier King Charles meget nemme og søger ikke store konflikter.
Hanner kan man risikere vil dominere deres område. Men da den I har er 8 år, kan det være at den giver efter og lader den ny bestemme, når denne bliver voksen. Vælger I en tæve, tror jeg ikke det vil være det store problem, da min opfattelse er, at hanner accepterer tæver bedre en andre hanner. Tæven koster ca. kr. 4000 at sterilisere - hannen ca. det halve. Pelsen på vores steriliserede tæve er blevet meget tyk og fyldig - og hun har tendens til at tage på. Dette kan gælde både for tæver og hanner. Så der er for og imod. Hanner markerer ikke så meget når de kastreres og tæver er ikke så humørsvingende når de sterilisereres.

20-03-2012, 05:28

Hej Anni.

Jeg har en tæve på 10 og han på 2 år , begge neutraliseret, så tidligt så muligt, da de ikke skulle bruges til avl. vi har ingen bivirkninger oplevet, hverken fedme eller sløvhed eller nogen ting, jeg er rigtig glad for mit valg. og min han, markere betydligt mindre efter han blev kasteret.

Hvis i vælger at få en tæve, ville jeg få hende stereiliseret, der har før været skrevet om herinde, at får man kastareret sin han, sent, så ved den godt hvad det betyder når tæven løber, og vil stadig reagere, den kan dog ikke lave hvalpe, men kunne forstille mig, at tæven letter bliver inbilsk gravid, hvis i har en han, der går på hende.
Men jeg ved det ikke med sikkerhed.
Synes bare det lyder logisk, at hanerne stadig ved hvad løb er, hvis de bliver kasteret sent.

Jeg kan selvfølgelig se på min han, når pigerne løber, han lugter at de lugter anderledes end de plejer, men han går ikke i selvsving, og bare pipper-han markere ligsom bare at det ikke er som det plejer. Faktisk havde vi en gang en løbs tæve på et kursus, og der var også en anden intakt han, og den pep bare, uavbrudt, den stakkel. min han vare mere intresseret i den energi hanen, sendte ud, end løbstæven.

20-03-2012, 07:13

Tusind tak for hurtigt svar.
- Jeg er glad for din beskrivelse og det sætter self hjernen på arbejde,inden handling/køb. Synes det er dejligt man kan spørge herinde næsten om alt,det er straks noget andet når ens dyrlæge spørges til råd,så ruller regnmaskinen og regningen sendt.
- Så mange tak for dit svar og indlæg.

Mvh.

Anni

20-03-2012, 07:19

Hej.

Tusind tak for dit svar,det er dejlig når man kan bruge hinanden på denne her måde.
- Din beskrivelse giver mening,og mine tanker på overarbejde inden jeg kaster mig over evt.ny hvalp.Så endnu en gang tak for råd m.v

Mvh.

Anni