Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 04-03-2012, 21:47

Min hund er lydfølsom

Jeg har en lille Coton tæve på godt 7mdr. Sille hedder hun. Jeg ved ikke om lydfølsom er det rigtige ord, hun reagere voldsom på høj eller pludselige lyde. Det er svært for mig at sige konkret hvilke lyde. Det er meget lige når en græsslåmaskine eks. starter, låget til en skralde spand bliver lukket, en hund hun møder pludselig gøer fordi den vil lege osv. Vi var meget nervøs for hvordan hun ville tage nytåret, og der var intet at mærke hverken i løbet af dagen når der kom nogle enkelte brag eller kl.24.00 . Så jeg har svært ved lige at forklare hvilke lyde det er. Hun er begyndt at gø af fugle kvider, eller når en i opgangen lukker en dør. De første ting jeg nævner reagere hun på ved at tage hallen mellem benene og virke nervøs. Hun virker ellers meget tryg ved os og har tillid til alle mennesker og hunde indtil en 'pludselig' lyd. Hun virker ellers som en glad hun og siger folk også tit til os. ' Sikke en glad hun' og 'hun er da ikke bange af sig'. Men alligevel... Jeg vil rigtig gerne hjælpe hende af med det. Men jeg har faktisk ingen ide om hvordan. De fleste artikler og brevkasse indlæg jeg kan finde er som regl omkring nytår. Når vi går forbi og lyder kommer prøver jeg at tale beroligende til hende, ikke pyller om hende med tale med hende og forklare hende hvad lyden er. Jeg har hørt noget om at man kan få nogle cd'er man kan sætte på? Jeg vil rigtig gerne have lidt redskaber til hvad man kan gøre ? Synes nemlig det er synd for hende. For hun kan rigtig godt lide at komme ud!

Håber du kan hjælpe lidt.

Mvh Thilde og Sille

Skriv et svar til indlægget05-03-2012, 05:25

Hej.

Min JR er skudrad-vi går tit i skoven, og høre vi skud, ja-så går halen ned, og han ved ikke hvad han skal gøre af sig selv, når min gør sådanne, har jeg bedt ham "gå pænt", Det betyder herhjemme, at de skal gå på min venstre side og følge mig, når han så går der-siger jeg ikke noget til ham-men tænker ofte bare, jeg skal nok passe på dig, her er ikke noget farligt, jeg har styr på det hele, og denne vej er min. og efter nogle m kommer halen op igen, og han for et "frem", normalt går han fremme i de 3 m hans snor er, så han kan snuse.
Efterhånden er han selv begyndt at "gå pænt" om der kommer lyder der gør ham bange.

Håber du kan bruge det til noget.-)

05-03-2012, 08:17

Som Beaglepack skriver, undgå at reagere ved lydene, gå videre uden overhovedet at reagere.

En anden god ting ville være, hvis i kunne være i selskab med andre hunde, som vel og mærket ikke må reagere på sådanne lyde. Så ville hun nok aflure noget af deres reaktionsmønster, og se at det ikke er farligt med disse lyde.

Hun er nok så sensitiv, at hun altid vil reagere lidt på uventede lyde, men problemet burde kunne minimeres.

Jeg håber, at i får bugt med problemet, for det skaber jo en konstant utryg hund. Jeg ved ikke om den på et andet forum meget anbefalede Thundershirt kunne hjælpe, kender den ikke personligt, men ville bare lige nævne den.

05-03-2012, 18:57

Okay, jeg vil prøve at lade som om jeg ikke høre lyden. Jeg har også hørt det kan være noget med hende alder at gøre, lige her op til den første løbetid kan de godt være lidt sensitive. Jeg ved ikke og det er noget i har hørt om ?

Jeg vil gerne lige høre, hvordan vi så vænner hende af med at gø sådan på altanen. Er der den mindste lyd gøer hun. Hvordan tackler vi det ? Lige nu er vi bare meget konsekvente af bare at lukke hende ind igen.

Tak for svarene !