Indlæg: 20

Oprettet af | Oprettet: 04-03-2012, 19:00

Søger Råd ang. hvalp

Hej

Min kone og jeg har lige købt den sødeste lille hvalp. :);

Vi har fået et tilbud om at kunne tage hvalpen med hjem i 3-4 timer, hvalpen er 4 uger gammel.

Min kone synes det er en god idé, jeg er dog lidt nervøs ved tanken. Er det ikke alt for tidligt for en 4 uger gammel hvalp at undvære sin mor i 3-4 timer?

Håber der er nogle der kan hjælpe os. :);

Mvh
Sveta og Allan.

P.S
Billedet af hvalpen er den kun 3 uger gammel.

Skriv et svar til indlægget04-03-2012, 19:16

Det var dog det værste jeg nogensinde har hørt. Hvad er det dog for en uansvarlig opdrætter. Ja undskyld mit skarpe sprog, men jeg er virkelig rystet.
Hvad skulle I også have den hjem for. Den kan ingenting, den vil bare være skræmt for vid og sans, hvilket vil påvirke den for evigt.

04-03-2012, 19:22

Jeg vil skynde mig meget hurtigt at fortælle jer, at det er ALDELES ULOVLIGT det jeres opdrætter er i gang med at tilbyde jer.

En hvalp må i følge lovgivningen først forlade sin mor og opdrætter, når den er klar til det ergo 8 uger gammel og ikke en dag før.

I den unge alder den er i, er den al for modtagelig for indput, og skal være under sin mors opdragelse og beskyttelse. Når hvalpen er mellem 7 og 8 uger gammel, vænner hun den selv fra og overlader hvalpen til sig selv, hvorved at den er klar til sit nye hjem.

-og for i øvrigt blev jeg både gal og harm over, hvilke ansvarsløs opdrætter der kan finde på sådan noget svineri. Find en anden opdrætter, der har samvittigheden i orden og kender reglerne om opdræt, og fokuserer på hvalpene og deres prægning og opvækst, som i den grad ligger i opdrætterens hænder, så hvalpene er klædt ordentlig på til deres nye liv.

Ja, undskyld til jer, hvis jeg er hård i tonen, men jeg blev s.. noget gal over den mangel på moral og ansvar. Opdrætter burde meldes......;(

venlig hilsen mange årig opdrætter.

04-03-2012, 19:40

Tak for jeres svar, jeg var også lidt nervøs omkring at tage ham med hjem i den alder.

Men for lige at sikre at der ikke er nogle misforståelser, så vil hvalpen være 4 uger gammel og det er "kun" 3-4 timer at hvalpen er væk fra sin mor.

Denne "opdrætter" skal vel også have en chance, det er trods alt deres første kuld hvalpe nogensinde, alle skal vel starte et eller andet sted. Vi kan vel alle lave fejl....

Men sætter pris på jeres svar, vil helst ikke gøre noget som vil skade hvalpen på sigt.

Mvh.
Sveta og Allan

04-03-2012, 21:36

Man må aldrig-aldrig tage en hvalp med hjem før den er over 8 uger gammel, jeg synes oven i købet godt de må være 9-10 uger før de rejser.
Jeg har selv et kuld hvalpe på godt 2 uger, deres mor er kun borte fra dem i ganske kort tid.
Jeg har haft mange kuld hvalpe, jeg ved hvor meget hvalpemoderen tager sig af de små og holder øje med at de har det godt.
Mange af mine tæver har givet dem dige lige indtil de rejste, og jeg har en regel, de to sidst solgte skal blive en uge længere, så overgangen ikke bliver for volsom for moderen.
Hvis I gerne vil lære den lille ny godt at kende, så besøg den så ofte som mugligt. Jeg har haft hvalpekøbere der har besøgt hvalpen en gang om ugen, så den dag den lille skulle rejse var det ikke hen til nogle for den fremmede mennesker.

05-03-2012, 08:35

Først så er jeg helt enig i at man selvfølgelig ikke fjerner en 4 ugers hvalp fra sin mor, heller ikke selvom det "kun " er 3-4 timer som du skriver. Dernæst kan jeg ikke lade være med at spørge. Hvorfor ?? for hvalpens skyld - næppe, og er det for jeres skyld, så tag ud og besøg den hver uge som en del andre gør.
Jeg forsøger ikke at angribe dig, da du jo "bare" stiller et spørgsmål , men jeg er noget rystet over at man overhovedet kan spørge, og selvom det er første gang for opdrætter så findes der altså en million bøger og links de burde læse inden de starter et sådant projekt så det er ikke en undskyldning i min verden, det er dig der måske kommer til at stå med problemerne senere hvis opdrætter ikke har gjort sit arbejde ordentligt.
Jeg ønsker jer tillykke med jeres hvalp og nyd de sidste 4 ugers fred inden den kommer hjem :-))

05-03-2012, 10:24

Jeg havde godt læst at det kun var 3-4 timer, og ikke forstået det som at i kunne få den med hjem permenent.
Uanset det, så vil det stadig medføre en form for "straf/advarsel", hvis det kom politiet for øre, at opdrætter lod jer låne hvalpen med hjem, selv for en kort tid. Tænker opdrætter overhovedet ikke på sin tæve, hvad det gør ved hende, at en af hendes hvlpe pludselig forsvinder. En tæve med hvalpe er umådelig følsom og MEGET opmærksom på sit afkom, og det kan skabe en ubalance, som kan medføre tab af mælk og nervøsitet, at hvalpene forsvinder og kommer tilbage.
Helle skriver helt rigtigt, at der findes masser af bøger og viden på nettet om hvalpekuld, så det er ingen undskylding, at opdrætter ikke ved bedre, og lige skal lære det. Det er levende væsener. Hvad ved opdrætter om ormekur, vaccinationer, prægning, foder og opdragelse, hvis opdrætters viden er så mangelfuld, at hun/han kan finde på at låne en hvalp hjem.
Der er kenneler der hver uge, får karantæner fra kennelklubber, fordi de har afleveret hvalpe bare dagen før de blev 8 uger, og det er fordi der er en mening med at de skal være 8 uger gamle, før end de skilles fra moderen.
I kan selv risikere at stå med store problemer senere hen i hundens liv, fordi opdrætter ikke ved hvad de har gang i, og det fører mig hen til om hvorfor de har fået et kuld hvalpe? Har de sat sig ind i avls matrialet, hvad hvalpe kan arve fra forældrene, eller er de en af disse typiske opdrætter, der laver et kuld hvalpe, fordi det kunne være så sjovt eller fordi min tæve/han er så sød. Igen vil jeg understrege som i en anden tråd, at der bliver aflivet mellem 15- og 20000 hunde hvert år, de fleste inden de fylder 1½ år, fordi både opdrættere og købere ikke har sat sig ind, hvad det vil sige at avle eller det at få en hund.
Når man sætter et levende væsen i verden, har man en forpligtelse til at sørge for en ordentlig start, i kraft af sunde forældre, dernæst 8 uger med et sundt miljø og optimal prægning, og sidst at det er en familie, der ved hvad det vil sige at få hund.
Jeg syntes i skal vise jeres opdrætter, jeres spørgsmål her på siden, og de svar der er kommet til, så opdrætter kan lære af det.
Jeg håber for jer, at i er blevet klogere, og at i får en sund hund uden problemer og et godt liv med den. Held og lykke.......

05-03-2012, 11:11

Opdrætter tager hvalpene til dyrelæge for vacination, ormekur og chipping.

Har også skrevet til opdrætter om denne forum post, håber at de tager det til eftertanke med godt mod.
Jeg er stadigvæk af den overbevisning at man kan lave fejl, det skal der være plads til i her livet.
Det vigtigste er at man retter op på fejl på bedste vis.

Nu bliver det her jo min første hund.

Elsker jeg hunde, det gør jeg bestemt. Ved jeg alt om hvalpe/hunde, nej det gør jeg bestemt ikke.

Men læser hvad jeg kan online, er tilmeldt hvalpeskole, skrevet forsikring på hunden (sygedom, lovpligtlig og udvidet) endda fundet en forsikring der dækker hele hundens levetid.

Kommer jeg til at lave fejl med min første hund, ja det tror jeg bestemt jeg kommer til at gøre. Men vil da gøre alt i min magt for ikke at gøre det, men fejl sker....

Gælder jeg mig til at få min hvalp, det tror jeg nok jeg gør! :)

05-03-2012, 11:27

Allan: Jamen vi laver alle fejl og du har ret dem lærer man af. Jeg blev lidt morgensur over at opdrætter ville låne en så ung hvalp ud , derfor var mit indlæg nok hårdere end jeg plejer at være, sorry. Som andre skriver kan den få seperations angst som I skal forholde jer til når den f.eks skal lære alene hjemme træning og det er da unødvendigt.
Jeg læser også meget og som du sikkert har opdaget så hver gang man tror man har lært noget nyt så opstår der et nyt spørgsmål :-)) Hvis du en dag kan gennemskue foder junglen så skriv gerne, jeg har opgivet :-));
Endnu engang held og lykke med jeres hvalp.

05-03-2012, 12:42

Nu har du fået læst og påskrevet efter alle kunstens regler, så jeg ville foreslå noget andet. Det er så vigtigt, at hvalpene bliver socialiseret, bl.a. kommer ud fremmede steder i samlet flok sammen med moderen.
Inviter hele flokken hjem til dig, når hvalpene er blevet et par uger ældre - du/i får en herlig oplevelse, og det er en rigtig god måde at komme ud på for hvalpene, de oplever nye steder, dufte og transport etc. Det er SÅ vigtigt!
Og så vil jeg slet ikke undlade at nævne alle de herlige fotos du kan tage, griner - vi kigger tilbage på vores hvalpe-ude-i-verden billeder en gang imellem, det var en sjov tid.
Held og lykke med den lille ny livsledsager, og spørg endelig herinde - vi har allesammen været 1.gangshundeejere engang.

05-03-2012, 13:17

Jeg kender nogen som købte hvalp for at par år siden, og de sidste 2 uger, havde de den også med hjemme, et par timer, også tilbage til mor.
Det gjore det meget nemmere da de skulle hente den med hjem.

og idag er Bella, en dygtig jagt hund, mega aktiv, og en ellers kanon god familie hund.

05-03-2012, 13:43

Det lyder til at i selv har gjort jeres, og det er godt og fornuftigt. Der er også noget at glæde sig til, og tiden kan føles lang til i skal hente hvalpen.
Nu har jeg 5 hunde nu, og har altid haft flere hunde af gangen, grundet min store interesse for hunde i almindelighed og fordi jeg træner med dem i forskellige programmer og stiller til konkurrencer. Min første hund fik jeg for 23½ år siden.
Selv om man får stor erfaring med tiden, så bliver man aldrig så dygtig, at man ikke kan lære nyt. Tiderne forandre sig, og hundene ændre sig i takt med kravne til de forskellige opgaver de skal bruges til, og dermed ændre træningen og daglig pasning sig også.
Tro ikke at man nogensinde bliver så klog, at man ved alt, men risikoen for at lave fatale fejl, bliver langt mindre, i takt med den erfaring man opbygger, dog uden at man bliver så klog, at man har svaret på alt. Hunde er forskellige individer, som skal behandles forskelligt, og det kan både være en glæde og en udfordring. Se bare de mange spørgsmål og svar du finder på disse sider.
Jeg syntes det er fint, at jeres syn på jeres opdrætter er sådan, at i samtidig henviser opdrætter til denne tråd, gør at jeg tror at stedet så ikke kan være så helt galt, som det kom til at lyde i dit spørgsmål. Din egen tvivl som gav anledning til spørgsmålet, viser jo også at du selv syntes det var forkert og for tidligt, hvilke for mig viser at du har følelserne på rette sted.
Vi kan alle lave fejl, dog syntes jeg nok at denne var i overkanten og at opdrætter selv burde kunne både se og vurdere, at det ikke gik for hverken hvalp eller tæven. Super godt at du så skrev ang. råd om den given situation, så der ikke skete noget.
Nu er alle så blevet dette klogere, og så venter der jer en dejlig, oplevelserig og hård tid, når den lille nye hvalp invaderer jeres hjem og liv, og sluttelig vil jeg sige, som en af mine hvalpekøber en gang sagde til mig, "Vores liv er blevet beretninger fra før og efter vi fik hund" - for de havde dog alligevel ikke troet, at det var så stor en omvæltning, selv om de var grundigt sat ind i det af få hund.

29-03-2012, 16:47

Jo, det er helt klart for tidligt, på grænsen til dyrplageri!!

29-03-2012, 16:48

Jo, det er helt klart for tidligt, på grænsen til dyrplageri!!

19-04-2012, 08:55

Vi tog ham ikke hjem før de 8 uger var gået, så vi nåede at stoppe dette uheldige tiltag. Så ingen skade sket.

Men nu har vi jo fået ham hjem, i starten var han meget usikker (bange) for alting. Hvilket jeg syntes er normalt nok, nyt sted, ingen mor, ingen andre hvalpe og nye ejere.

Var så på første hvalpe kursus (teroi aften uden hund), det er et begynder hvalpe kursus positiv træning.

Vi skulle som først fortælle om os selv og hvilken hund man havde, jeg nævnte at jeg havde en blandingshvalp af labrador/rottvieler og han var utryg(bange) for mange ting.

Svaret jeg fik tilbage rystede mig lidt, træneren sagde at sådan en blanding burde aldrig havde været født. :( og at min hvalp muligvis kunne udvikle sig til en skambider... :(
Ikke lige den varmeste følelse der bredte sig i kroppen efter sådan en melding... :(

Hun havde selv en hund med og den var jo opdraget godt og opførte ordentligt og kunne en masse finde ting. Hun har 26års erfaring med træning, så tror da bestemt at hun ved hvad hun laver.

Min umildbare holdning er at nu gennemfører vi denne positiv træning, og tager den derfra.

Godt nok en underlig ting, det med positiv træning. Man må jo slet ikke bruge Nej eller Fy på noget som helst tidspunkt overfor sin hvalp... Ups det lyder da anderledes.

En masse tanker og selv ret nervøs, vil ikke tillade at min hvalp nogensinde skambider nogen som helst. ville aldrig kunne tilgive mig selv hvis min hvalp/hund gjorde sådan en frygtelig ting.

19-04-2012, 10:06

Mærkelig kommentar, at komme med, også helt uden at ha set hunden.

Første gang jeg var til Rally lydna, fik vi samme ting afvide, vi måtte heller ikke sige nej, i mine øre også lidt mærkligt, bruger selv nej, men kunne lige så godt sige Stop-det falder mig mere naturligt at sige nej, hvis mine skal til at gøre noget de ikke må.

Men vil så sige, at det fungere ret godt-og jeg var en der virkeligt lærte noget. jeg mener så stadig at man skal mene det man siger- og sit betyder sit, osv men når man har bestemt sig for ikke at blive sur og skælde ud, finder man andra veje, og det kan bestemt være positivt.
men man skal mene det man siger.

Ang din blandning- så har jeg en blandning af labrador/shæffer, og hun er shæffer udenpå og labbe inde i. tiden vil jo vise hvilken din er mest, det er jo ulempen ved at købe blandning, at man ikke helt hviken hund man før- men der er jo også forskel på hunde, aligevellet.

Jeg synes du skal gennemføre kurset, og vise hende at hun kan lære noget selv efter 26 år med hund, nemlig at din hund bliver en god og glad hund, med en leder der leder den, og viser hvad man må-og ikke må.
og bestemt ikke skambider nogen,

Tillykke med jeres hvalp.

19-04-2012, 10:44

hej igen.

Efter at ha tænkt lidt-slog det mig at du skriver at din valp er lidt usikker.

Nu ved jeg ikke hvor meget i gør med den, men en tanke kunne være, at blive hjemme, og arbejde med dit lederskab, hjemme i haven. Vi har haft det oppe før, det her med at en valp ikke behøver en masse oplevelser, det vigtig er, at den oplever at vi 2 benede er til at stole på, går foran, og beskytter, og så selvfølge er sjove og rar at være samme med, og at vi er dem der tager og opmaner til leg, og hygge.
At vi viser lederskab. især med en lidt usikker valp.

19-04-2012, 15:39

Det var ikke en særlig pædagogisk bemærkning din træner kom med, men alligevel forstår jeg det godt, fordi hun på forhånd ved, at det ikke er heldigt med en sådan blanding, der ikke har fået den optimale start på livet, og når jeg læser de foregående indlæg tænker jeg, det ikke har været det bedste sted at købe hvalp. Men nu har I den og I må gøre hvad I kan for at gi' hunden et ordentligt liv, hvad du jo også er indstillet på....

Jeg synes I skal møde op til træningen og se hvad der sker - er træneren alt for negativ imod jer, må I jo stoppe, finde et andet sted eller vælge at træne hjemme, men da må I selv få læst på, hvordan I griber det an, det er vigtigt for jeres hvalp...

08-05-2012, 19:32

Hvis Jeres hvalp generelt er usikker, så er det fantastisk vigtigt, at den kommer ud blandt andre hunde og mennesker og lærer at være tryg og at begå sig under kontrollerede forhold. Med hensyn til det, som var dit oprindelige spørgsmål, så kan man altid komme til at lave fejl. Men når man laver et kuld hvalpe, så sætter man sig selvfølgelig ind i, hvad loven siger i den anledning. Altså at hvalpen SKAL være 8 uger. Jeg spørger så mig selv, hvilke andre "fejl" din opdrætter har lavet. Når hvalpen er 4 uger, er den kun netop begyndt at bruge sine sanser, at se og høre. Fra hvalpen er 4 uger til den er 12 uger har den en såkaldt "kritisk periode" med hensyn til at begå sig socialt og relatere sig til andre individer. At perioden er "kritisk" vil sige, at der er ting, som hvalpen difinitivt kun kan lære i den periode. Og aldrig mere. Det er en dør, som lukkes. Den halve af denne periode tilbringer hvalpen med sine søskene og mor hos opdrætteren, og det er derfor afgørende for resten af hundens liv, at opdrætteren forstår at administrere sit ansvar her. For mig skal en hvalp i denne periode være åben og tillidsfuld. Når du så skriver, at din hvalp var usikker og ked af det, da den kom hjem til dig, så er der i mine øjne gået noget galt. Jeg tror, at du har fået noget af en opgave, som du må forsøge at klare så godt du kan. Men sørg først og fremmest for, at din hvalp får så mange gode, positive erfaringer som muligt. Sørg for at den kommer ud og oplever verden, men ikke hurtigere, end at den selv kan følge med. Held og lykke med projektet.

08-05-2012, 20:58

Først tillykke med jeres nye hvalp.
Mit råd, skift træner, den udtalelse fortæller mig at hun/han er fyldt med fordomme og det er ikke den bedste indgangsvinkel.
Dernæst ville jeg bruge meget tid på at opbygge din hvalps fortrolighed, Lad den komme til jer og når den gør det ros og godbid, kast bold og kald på den med lys positiv stemme, når den kommer, ros og godbid, aldrig pylren eller råben, men du må godt bruge ordet nej så længe du gør det i et normalt tonefald. Jeg lærte min hvalp at spytte underlige ting den tog i munden ud når jeg sagde nej, den spyttede det ud og fik godbid, idag behøver jeg bare sige nej når jeg kan se på den at den tænker at tage det i munden.
Tænk også på jeres kropssprog, ingen øjenkontakt til en usikker hund, og når I leger med den sæt jer ned så I ikke virker truende, det virker truende når et mennesker står bøjet over hunden.
Der findes mange gode ideer til at lege og småtræne på nettet.
Held og lykke