Indlæg: 20

Oprettet af | Oprettet: 02-03-2012, 14:58

Søger hund, allergivenlig, til lejlighed.

Hej alle.

Jeg skal til at have en hund, så jeg har noget dejligt selvskab i mit liv.

Jeg søger efter en som ikke fælder meget, helst ikke har underpels (dvs allergivenlig), og en som kan trives i en lille lejlighed sammen med mig. Så ikke for stor eller vild en hund.

Har tidligere fået anbefalet en chinese crested powder puff, da de ser søde ud, og skulle leve op til mine krav.
Faldt dog også idag over en Kerry blue terrier, som jeg også er ret vild med udseendet på. Og den er lidt større, og mere robust i det end den lille chinese.

Nogen der har andre forslag, eller ideer?

og er der nogen i kbh eller ht området, som ligger inde med en chinese powder puff, eller en kerry blue terrier, jeg kan få lov til at se og snakke lidt med? Både så jeg kan se om racen er passende, og om jeg har nogen allergi reaktion til dem... :D

Skriv et svar til indlægget02-03-2012, 16:19

Hej Tim!

Du har selv gjort dig nogle tanker omkring hunden, og det er en del af vejen i anskaffelsen af DEN RETTE hund til dig. For at vi kan vejlede (ud fra vores bedste evner ;-)) så er det en god ide at fortælle, hvad DU kan tilbyde hunden, hvordan du vil aktivere den.

Skal det være en "sofahund" eller vil du bruge den til f.eks. agility eller gå lange ture med den, måske skal den kunne tåle at lege med store hunde, børn eller hvad der nu kan komme på tale.

Skal den være en del alene, må den gø eller skal det være en stille, rolig hunderace?

Der er nemlig meget stor forskel på f.eks. terrier-racerne og så selskabshundene, de fleste terrier er meget selvstændige hunde, der skal motioneres og arbejdes med for at de trives - de er jo små arbejdshunde....

Heldigvis er der en del hunderacer, der er allergivenlige, men hvor allergisk er du overfor hund? Hvornår er du stødt på problemer?

Håber ikke du tager dette ilde op, men man kan ligesågodt tage overvejelserne seriøst, så er der størst mulighed for succes. Men mon ikke du også allerede har tænkt tankerne, så du kan indvie os i dem.

02-03-2012, 16:30

Mest sofahund... så skal være en som ikke har det store behov for at rende ude flere timer om dagen. Den behøver ikke kunne lege med store hunde, men det vil selvfølgelig være en ekstra bonus. En større hund, dvs mellemstor, er jo nok mere mulig at lege godt med, end den helt lille jeg kan være bange for at træde på. Selvom den lille også har mange gode fordele for mig som single fyr, og i en lille lejlighed...

Den vil langt fra altid komme til at være meget alene, men vil foretrække en der kan tåle at man er på arbejde en dag.

Må meget gerne være en af de mere stille, eller i hvert fald en der er til at træne til ikke at gø af alt.

Jeg har nemlig ingen problemer med at være alfa i huset, og har intet imod at træne godt med lydighed.

En bonus, ville være en størrelse jeg kunne have med på ting som middelalder markeder og andet, som kan være rolig og ikke reagere voldeligt til mange mennesker.

Allergi : min nabo havde en vildt korthåret hund, en form for muskelhund. Da jeg havde leget lidt med den og den havde slikket mig lidt på hænderne, slog jeg vildt meget ud. Er dog den eneste hund jeg har reageret så kraftigt på.

Tak for dine spørgsmål og svar... det er altid godt med en god dialog.

02-03-2012, 17:45

Af de 2 racer du nævner er kerry blue terrien den mest allergi venlige, om man læser om dem her på siden, dog rimelig aktive begge 2.

Hvis jeg var dig, ville jeg skrive ned hvor meget tid der er, til gå ture og træning, sådanne helt ærligt, og selvfølgelig bare over for dig selv.

God jagt, det er dejligt at skulle finde hund.

02-03-2012, 19:08

En hund er et dejligt selskab og jeg glæder mig på dine vegne. Det er bare en stor beslutning og når du begynder at interessere dig for hvilken hund, så kan det endda blive helt frustrerende.

Men pyt med det, det er en del af det hele.

Alle hunde skal luftes flere gange om dagen, leges med og underholdes, men ikke alle skal det lige meget og slet ikke alle i timevis. Jeg tror du skal koncentrere dig om de hunde, der hører under selskabshunde. Det er typisk dem, der kræver mindst aktivitet udenfor, til gengæld kræver de opmærksomhed og at du er til stede. De kan sagtens lære at være alene hjemme, men vilde med det er de ikke - det er ingen hunde grundlæggende.

Det eneste der bekymrer mig i dit indlæg er, at du skriver om allergi. Jeg synes du skal lade dig teste og få et reelt svar på din overfølsomhed. Det ville være så trist, at få en hund og så alligevel ikke kunne have den på grund af allergi.

Held og lykke

02-03-2012, 19:37

Hej Tim

Jeg synes så absolut at du skal blive testet godt og grundigt, inden du køber en hund.
Jeg ved godt at man siger, at der er en masse racer der er allergivenlige - Pudel, Bomuldshund osv.
MEN de fleste mennesker er faktisk ikke allergiske overfor pelsen, men for hundes spyt og deres skæl, og det har alle hunde uanset race og pels.
Det kunne umiddelbart være svaret på at du slog ud efter, at der var en hund der slikkede på dig.

Kender indtil flere tilfælde hvor mine kunder har måtte leverer deres "allergihunde" tilbage, netop pga. dette problem.

02-03-2012, 21:37

Der er også en Bichon frisé.
Den fælder ikke, har ikke underuld, ingen fedtstof i pelsen, skal klippes og må vaskes lige så tit du ønsker.
Du kan læse mere om racen her www.kennel-torshoj.dk
mvh. Gitte

03-03-2012, 10:57

Blev testet for ikke så længe siden, og der var jeg enormt allergisk for kat, og minimalt for hund... derfor jeg blev overrasket at jeg slog så meget ud af en enkelt hund.... for de andre hunde jeg har været i kontakt med, har jeg ikke reageret sådan overhovedet.

Det er derfor jeg rigtig gerne ville ud til en kennel eller lign, så jeg kan prøve om jeg reagerer sådan for flere hunde...

pudler, har aldrig rigtig kunnet se dem som en hund for mig... måske har jeg ikke mødt den rigtige, men de virker bare for.... ja svært at forklare... :D

Den Bichon ser nu sød ud... :D

En hundetræner jeg kender lidt til, påpeger at kerry blue terrier slet ikke er en hund for begyndere.... men ville man kunne klare sådan en måske?

03-03-2012, 11:28

Min mand er bla.a støv- og katteallergiker. Han lod sig vaccinerer, da vi bor i et "dyrerigt" kvarter, og havde selv både kat og flere hunde, men derfor kun sjælden problemer, hvis bare vi holder huset almindeligt rent.

03-03-2012, 17:57

men om du vil ha en mest sofa-hund, så er terrien nok ikke god-)

03-03-2012, 20:01

ja og nej... på en måde passer en sofa hund godt til mig... men en lidt mere aktiv hund ville få mig mere ud... :D

03-03-2012, 21:13

Så er det en Bichon Frisé du skal vælge. Hvis du ikke gider at gå tur en dag så finder en Bichon Frisé sig i det og hvis du næste dag vil gå 5 km eller mere så finder en Bichon Frisé sig også i det.
Den er er rigtig god til agility og lige så god som sofa hygge hund.
Jeg ved ikke hvor du bor, men find en god kennel af Bichon Frisé i din nærhed og få aftalt et besøg, så du kan se om de kan tåle racen/hund. Du skal bede om noget afklippet pels, som du skal ligge på natbordet/hoved puden for at se om du kan tåle den.
Mvh. Gitte

05-03-2012, 09:18

Hej :-);

Jeg synes også en Bichon lyder som noget for dig, umiddelbart.
Chines Chested kunne dog også sagens være en mulighed :-);

Jeg er helt vild med puddlen, så den forstår jeg ikke du ikke vil have, men sådan er vi jo allesammen så forskellige ;-) Hehe ...

Københavns dyrehospital har lavet en oversigt over (næsten) alle hunderacer. Herunder har de lavet en oversigt over de allergivenlige / lav-allergen. Der er rigtig mange af dem: http://www.hundeleksikon.dk/allergivenligehunderacer.html

Jeg brugte selv overstående liste da jeg skulle vælge min hund. Jeg er ikke selv allergisk, men det er min mor og søster. Af frygt for jeg selv ville udvikle allergi, eller at de ikke vil kunne være hos mig, skulle den være allergi-venlig. I dag har jeg en blanding imellem en Cairn Terrier og en West Highland White Terrier (også kaldte Westie).
Min mor er allergisk overfor ALLE dyreskæl - alt lige fra fugle til heste og hunde og især katte. Hun kan dårligt gå forbi en hund unden at slå ud med røde knopper på kroppen. Min lille Nala kan hun være sammen med og nusse uden at slå ud - kæmpe succes!

Som en anden også er ude i, kan man være allergisk overfor forskellige ting ved dyr.
Du kan være allergisk overfor skæl, pels/hår, urin og spyt. Skæl er det mest normale. Hvis man er skæl allergikker, vil man typisk være mere allergisk overfor en hund der fælder da skællene falder af sammen med pelsen. Du lyder til at have reageret overfor spyt, og jeg vil derfor klart anbefale dig at få lavet en målrettet test. Den test du har fået lavet hos din egen læge er bare en almindelige priktest. Du kan få lavet en meget mere præcis på en allergi-klinik (få en henvisning af din læge). Allergi klinikken vil kunne undersøge om du er allergisk overfor spyt, skæl, hår eller urin. For din egen og din mulige fremtidige hund synes jeg du burde gøre dette! Det er også en god idé at blive teste for husstøvmider, da en hund tiltrækker lidt flere af den slags ;-);

Udover det er det en god idé at besøge kennelerne som du selv er inde på. Desværre vil du ikke på et par timer fuldt kunne fastslå om du er allergisk. Den bedste måde, er at have en hund i huset af den type du ønsker. Hvis det ikke er muligt, er alternativet at du låner lidt hår/pels, skæl osv. med hjem fra kennelen og ligger på dit natbord, tæt ved dit hoved når du sover. Der skal det ligge i 1-2 uger - hvis du ikke reagerer er du formegentlig ikke allergisk :-) Spyt kan dog være lidt svært at låne med hjem, men det burde du også reagerer på umiddelbart med det samme når du besøger kennelen og du bliver hilst på med masser kys!

Terrieren lever op til nogle af dine krav - den kan godt bo i lejlighed (men den har tendens til at gø, så her vil du skulle lave en ekstra indsats for at stoppe det fra den er hvalp), kan være alene hjemme hvis den lærer det og den er modig så vil sagens kunne følge dig på et middelalder marked med mange mennesker. Min er dog ikke en nussehund/sofahund, og terrier generelt kræver en masse aktivering og gåturer - som en anden siger er det nemlig en arbejdshund (men modsat mange andre arbejdshunde er samarbejde ikke noget som bare er der - det er noget man skal gøre sig fortjent til!). Der er ikke forskel på en terrier og en labrador/anden jagthund mht. aktivering (synes jeg!). Jeg går 2,5 time om dagen med min egen terrier. 3-4 gange om ugen er vi i hundeskoven hvor hun leger og hygger med andre hunde. På turene træner vi og mentalaktiverer vha. spor og søg. Der hjemme mentalaktiverer vi også vha. fodersøg, træning for maden, løsning af opgaver osv. Dertil kommer selvfølgelig leg :-) Samlet bruger jeg 3-3,5 time på min hund om dagen :-);

Hvis du ikke er klar på en udfordring i den størrelsesorden vil en race fra selskabsklassen nok mere være noget for dig. Du kan se en liste over selskabshunde her: http://www.hundeleksikon.dk/startgruppe.html Den liste kan du evt. krydstjekke med den allergivenlige (du vil få et par stykker ud). Dem du får ud kan du så læse om og så vil du kunne finde den der passer bedst til dig - dvs. den hvor du vil kunne leve op til dens krav.

Da jeg selv skulle vælge, brugte jeg også nogle af de mange tests der ligger på nettet. Det synes jeg også var en god rettesnor, da jeg var helt på bar bund der jeg startede søgningen. Igen har københavns dyrehospital samlet nogle gode: http://www.hundeleksikon.dk/racetest.html De ti spørgsmål over testene kunne du nok også have godt af at stille dig selv :-);

Jeg håber du finder den helt rigtige hund :-);
Vuf fra Line

05-03-2012, 10:41

Nu jeg ved ikke om du har fået af vide, at Bichonerne kræver mega meget pels arbejde. Bl.a. bomuldshunden kræver daglig gennem redning, hvis du vælger at holde den fuldpelset, ellers kan de langpelset klippes 2 gange årligt. Har selv 4 Bichon Havanais. Ud over det skal ørene have fjernet hår, tænderne skal efterses og helst børstes hver dag, negle klippes og måske tømmes analkirtler. Min erfaring fra schæfer/Bichoner, ikke at du skal købe en schæfer, men at de små kræver rigtig meget pasning, og det er forkert at tro at selv en lille selskabshund som bichonene vil affinde sig med at ligge i sofaen dag efter dag. Mine 4 VIL ud og gå tur hver dag, og der er ikke så meget af gøre, hvis jeg vil have fred i huset. Springer jeg over en enkelt dag, fordi det regner, så er de urolige og kræver min opmærksomhed, og først når jeg har brugt tid på aktivering af dem, bliver der ro i huset.
En hund er et levende væsen, som ikke sådan altid lader sig styrre, og vælger at ligge pænt til man gider den. En hund er ekstra arbejde og tid, men også vidunderlig kærlighed og oplevelser......god fornøjelse med dit valg.

07-03-2012, 14:07

Hej Tim
Vi har selv overvejet både Kerry Blue og Storpudlen da min mand er allergisk overfor hund.
Jeg synes storpudlen er fantastisk (kan klippes så den faktisk ligner en hund;)) men min mand kunne ikke forlige sig med dens image.
Vi endte med en Riesenschnauzer som er en trimmehund og derfor ikke fælder så meget. Min mand gik til allergivaccination i 10 mdr forud for at vi fik hvalpen og han reagerer ikke på den overhovedet:)(har haft den i 3½ mdn nu);
Schnauzere komme også i dværstørrelse og det er en dejlig hund.
Jeg vil anbefale dig allergivaccination. Tølløse Allergiklinik gør det gerne på mennesker med mild allergi som ønsker sig hund.
Mvh Hanne

15-03-2012, 14:26

Bearded collie

15-03-2012, 17:13

Bearded collie er da slet ikke allergivenlig - både underuld og dækhår fældes, er spytsamler og skældannende, aktivitetsniveauet er stort i de unge år, så ikke den type hund trådstarter søger - men venlig det er den :)

15-03-2012, 20:00

Jeg er selv allergisk og kan ikke tåle hund. Jeg har dog været heldig at kunne tåle racen Coton de tulear (bomuldshund) Ja der er pels.pasning, men så som tænder og andre ting, vil jeg mener at det hører med hos alle hunde. Jeg har selv to cotoner hvor af de er meget forskellige. Den ene behøver kun blive børstet en gang om ugen, og skulle der gå to er der ikke sket nogen skade. Den ene skal jeg være lidt mere obs. på, men ellers er der ikke de store problemer. Jeg indrømmer at jeg har haft dem klippe ned de sidste 2 år pga. uddannelse, men de skal bestemt hele lov til at komme i fuld pels lige så snart jeg er færdig.
Det er os en race som følger familien. Har jeg travle dage og kun når to små ture, så er det sådan det er. Har jeg perioder hvor jeg har tid og lyst til lange ture og gerne vil lydighedstræne og lign. så er de også helt med på det. Tager man en hvalp skal der selvfølgelig sættes ekstra tid af det første år da det er en legesyg hund, men som voksen er de rolige. Dog vil jeg nævne at det er en race som godt kan gø, men at den som regel stopper igen.

18-03-2012, 07:38

Hvis du gerne vil have en sofahund lyder det da fuldstændig vanvittigt at du har kigget på en terrier, de er energibomber med stort E. Jeg ville holde mig til selskabs hundene hvis jeg var dig.

Jeg har selv en Bichon Havanaise, og det fantastise ved den race, udover at være allergivenlig, er at den er meget fleksibel og tilpasser sig dine behov. Bare en tyve minutters trave tur? Helt fint. Fem kilometers løb? Det ta'r jeg da bare, og så kan vi måske lege bagefter? Derudover er de kvikke og utroligt kærlige, specielt når du skal ud ad døren (min egen vil altid kæles når jeg tager støvler på), og er så kære at de har vundet selv hunder-haderes hjerter, min egen bror, til eksempel.

På mange måder er de dog bare en multi-farvet bomuldshund (der kun kommer i de helt lyse farver, mens Havaneseren kommer i alle tænkelige hunde-farver), så de kræver en del pelspleje, men måske mindre end de fleste går og tror, og de er nemme at gøre renlige, min var engang hjemme i ni timer da hun var blot fem måneder og gulvet var så rent som nogensinde før. Her er en avler jeg selv syntes har været helt fantastisk: http://www.charlotteandres.dk/16922644, hun er nem at snakke med, har hundene først og fremmest som kæledyr og sælger alt man kunne tænke sig at kunne have brug for til sin hund. Simpelthen alt!

Held og lykke med jagten. ;-)