Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 01-03-2012, 16:02

Min hund piver konstant....

Hej håber nogen kan hjælpe her eller kender til samme problem. Jeg har en blandingshund, dansk/svensk, gravhund...en dejlig hanhund på snart 6 år. Han er virkelig en kernehund og ellers sund og rask. Dog.............har han nu og har gjort det før, men nu stopper det så bare ikke igen...Han piver og render rundt og snuser op i luften...som om han søger noget konstant og kan slet ikke finde ro. Hans krop ryster og han er ved at være en belastning, som gør mig ked af det. Tænker om det er fordi der er mange hunde i vores nabo lag og han kan lugte hun-hunnene....men hvad søren gør jeg da ved problemet ? han er vel for gammel til at blive kastreret...Han får daglig tre ture , hvor den ene af den foregår på kæmpe bane hvor han kan løbe frit og få en masse motion. Håber virkelig nogen kan hjælpe her for det er også synd for ham at han slet ikke kan finde ro...
Vh Didde

Skriv et svar til indlægget01-03-2012, 17:19

Hej Didde.

Hvis han ikke fejler noget, så tyder den adfærd meget på, der er en eller flere "dejlige damer" i jeres nabolag. Noget du sikkert så også har observeret, når i går tur.
Prøv at snakke med din dyrlæge, om der kan gøres noget ved det lige p.t. Det er jo synd for ham, han kan måske få noget beroligende, og så vil jeg tro dyrlægen vil foreslå han ved lejlighed, bliver kastreret, det er han ikke for gammel til. Men da han er 5-6 år, vil han nok ikke helt glemme, hvad tæver kan bruges til, især ikke hvis han har prøvet at parre en tæve.

Jeg har selv haft en hanhund, der blev kastreret 5 år gammel. Vi fik så en tæve, på 1.½år, og da hun kom i løbetid, ja så parrede de sig ude i haven, efter han havde forsøgt at bedække hende både for og bag. Men mere kom der selvfølgelig ikke ud af det.
Tæver i løbetid i vores nabolag, interesserede han sig dog ikke for. Men han havde nu heller ikke før kastrationen haft voldsomme "sexproblemer" i forhold til disse "damer".

01-03-2012, 18:22

God ide`med baldrian, der virker beroligende, men een er nok ikke nok.
Det er også kun, fordi han er så slemt ramt, at han lider konstant i flere dage, jeg synes han skal kastreres.
Min hanhund blev kastreret, fordi dyrlægen dengang mente det hjalp på al uønsket adfærd, og han var "aggresiv" overfor nye mennesker, der kom i vores hjem, eks. håndværker, vores søns skiftende venner og veninder, ikke fordi han havde særlige sexproblemer. Og da vi dengang var førstegangs-hundeejere, lod vi os overtale til den operation.
Det hjalp ikke et hak, og jeg fortrød det bittert, at han blev kastreret.
Dog fik vi så mulighed for at få en tæve, som hurtigt fik sat skik på ham.
Vi blev også klogere, på hvordan vi skulle tackle hans adfærd, nogen af hans problemer var genetisk arvet fra hans mor, men vi fik hjælp til at blive bedre ledere, så Bonzo levede hele sit liv i 12 år hos os, og blev en god legeonkel for Milles hvalp Daisy, da hun 2 år gammel mistede sin mor.

02-03-2012, 06:31

Tak for jeres svar , vil prøve at give ham en Baldrian og se om han kan få lidt ro af den :)

02-03-2012, 07:36

Kære Didde.

Det er bare så TRÆLS når hannerne skaber sig i damernes løbetid. Mine forældre har en vidunderlig basset hound som idag er 8 år. Dengang han blev kønsmoden begyndte han lige så stille at blive rastløs når naboens hunhund var i løbetid. I løbet af årene tog det til og han gik også rundt i huset og pev og pev. Han vandrede rundt og rundt og tit ude ved hoveddøren.

Nu var han jo en basset hound og de kan hyle kan jeg fortælle dig. MEGET serenade hjerteskærende som beaglepack og har beskrevet. Han sad så ude i haven og lød som et tågehorn. Det må have været rædselsfuldt for naboerne. Vi sys det lød vildt sjovt og sødt - i starten. For så begyndte han også at hyle indenfor om natten så man ikke kunne sove. Det var så dér vi besluttede at kastrere ham. Jeg tror han var en 4-5 år. For det var jo synd og meget stressende for ham. Det har altså fuldstændig hjulpet. Der har intet været siden. Han har heller ikke ændret sind eller noget som helst. Måske en lidt kedeligere pels. Og så kan andre hanhunde godt være lidt for nærgående, da han jo ikke lugter af "rigtig" hanhund længere. Men i forhold til at kunne sove om natten, så var det klart det værd.

Jeg har også læst/hørt at når en hanhund kastreres senere end 5-6 år så er det "for sent" idet den som Aase siger har tilegnet sig en adfærd og reagerer på hukommelse når der er dejlige damer snarere end hormonerne. Men altså snak med din dyrlæge om det. Hvis han/hun mener at det stadig vil hjælpe så få det gjort. Men altså... det kommer også an på hvordan jeres hanhund ellers er af sind. Hvis den er meget usikker, vil dette gøre det værre. Prøv evt. med kemisk kastration, så kan man se om virkningerne er som ønsket, og hvis de ikke er, så er ingen skade sket, da man blot stopper med medicinen.

Mange hilsner
Julie