Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 29-02-2012, 08:37

brug af avlshanner

pas på derude når i gerne vil have parret jeres tæver, føler mig så snydt, 3 meget smukke shih tzu hanner skulle prøve at parre min lille tæve, mislykkedes totalt, de kunne ikke finde vej, prøvede med en anden tæve det samme skete. men hanhunde ejeren forlangte fuld parringsgebyr, da hun mente hun havde gjort sit, har været til advokat (skriftlig aftale) men vedkommende er dybt forgældet, så det vil koste mig endnu flere penge med en sag. tænk jer godt om, få alt skriftligt, jeg er en meget seriøs opdrætter, og er ærlig.

Skriv et svar til indlægget29-02-2012, 20:08

hvordan kan det være du har valgt at hun skulle parres med 3 forskellige?
lyder lidt underligt må jeg sige.

29-02-2012, 21:39

Kender det godt, bare fra modsat side..jeg blev af en opdrætter lovet en frisk hvalp fra rent og røgrfrit miljø, men da jeg skulle kigge på hende lå hun i træk i en kurv på gulvet lige ved siden af et askebæger fyldt med smøger. Alle de store hundene var i filt og havde store knuder, og det var endda en opdrætter der var godkendt af to forskellige foreninger. Så har man da ikke lyst til at købe en racehund med papirer??? Godt jeg ikke nåede at give depositum for med så mange hvalpe var det tydeligt at her skulle der bare tjenes penge...Hvad stiller man op med sådan et problem?? Kontaktede den ene forening men de ville ikke blande sig. Er det sådan over det hele?? Så vil jeg hellere købe en hund fra et almindeligt hjem. Jeg synes ligesom Michelle Runge at det lyder underligt at du valgte at først den ene skulle parres med TRE forskellige, og så bagefter den anden med samme tre.. Er det ikke lidt useriøst og hvordan kunne du så vide hvem der var faderen til hvalpene hvis det var lykkedes??? siger du ikke at du er en seriøs opdrætter? hmm. undrer mig også over hvorfor advokaten ikke kunne gøre noget når der åbenbart var en skriftlig aftale ..er der ingen jura der dækker aftaler mellem hundeejere??? Nå men hun har da gjort en masse siden hun lader tre hunde forsøge. tog hun da tre parringsgebyrer også?? eller fik du rabat????

01-03-2012, 11:58

må man got hænge folk ud her på forum??så tør man da snart ikke være med til at skrive hær mere..du er da selv mærklig når du bliver ved og ved er ligeglad med hvem der bliver parret med hvem.,...sælger du med stambøger?? du er da ikke seriøs.. Nå men jeg vil maile til Gi-pote om det er imod reglerne at hænge folk ud på den måde bare fordi man ikke selv lige er tilfreds..kalder du det ærlig? Jeg kalder det sladder..føj for pokker.- ved folk der køber af dig hvem der overhovedet er far til dine hvalpe så?? Jeg holder med Lisette Larsen.

01-03-2012, 17:13

Jeg kan nu ikke se at Hanne Petersen "hænger nogen ud" mere en Lisette Larsen - begge gør opmærksom på nogle dårlige oplevelser de har haft, men uden at nævne navne eller område - det er vel meningen med et forum, at man kan dele godt og skidt, og få andres syn på sagen !

Det ville være rart om Hanne Petersen kunne forklare om sit valg og den skriftlige kontrakt, som juristen ikke ville ta' sig af.

Og til Lisette : Jo, der er jura, der dækker aftaler mellem hundeejere, men det er ikke altid det kan svare sig at bruge den...Alle min gennem tiden stambogsførte hunde er opfostret i almindeligt hjem !

01-03-2012, 17:40

Uanset hvem man vælger ens hund skal parres med er det klogt at lave en skriftlig aftale.

Hvor skal parringen foregå.
Hvor mange gange/dage det skal ske, hvor tæven er villig.
Omparring i næste løbetid, hvis tæven går tom.
Prisen for parringen. Penge, eller en hvalp. Et fast beløb, eller i forhold til hvormange levedygtige hvalpe tæven får.

Og så kan jeg ikke lade være med at foreslå, at man kun bør parre hunde, der er godkendt til avl.
Sådanne hvalpe fødes både i private hjem og i en kennel.

Hvis Lisette Larsen taler om en DKK opdrætter, så synes jeg hun skal fortælle om sine oplevelser til Dansk Kennel Klub. Eller den raceklub vedkommende opdrætter er medlem i.

01-03-2012, 17:49

Hvis Hanne Petersens tæve har stambog i DKK, og er godkendt til avl, enten på en DKK-udstilling eller på sin specialklubs udstillinger, og hun har valgt en DKK avlsgodkendt hanhund , samt har en skriftlig aftale med hanhundens ejer, så synes jeg også hun skal rette henvendelse til DKK med sine parringsproblemer.

01-03-2012, 21:20

Til Tina: ja det kan jeg godt se, altså at jeg også var over stregen, og jeg undskylder for det..men jeg mener nok alligevel at det er for dårligt at nævne folks økonomi osv.. jeg kan godt se at jeg også gik over stregen, men det var bare fordi at det er så svært at se de sødeste små shih tzuer ved siden af cigaretter. Jeg synes at det bør forbydes at avle hunde som er passive rygere fra begyndelsen af deres liv. Kan de ikke få lungeproblemer senere?

Til Åse: Jeg fortalte om det til den klub opdrætteren var medlem af, men det var som om at det var venners venner i den klub. det var ikke DKK, men en anden af de mange forskellige der efterhånden er. Hendes hunde var godkendt til avl i den forening, men de var ligeglade..Jeg er bare en almindelig hundekøber som valgte et andet sted dengang.

som et sidste suk kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke på hvad der sker hvis der går det mindste galt hos Hanne Petersen, er det så andres skyld og så bliver der skrevet her...nå ja..nu skrev jeg jo også selv, men det gjorde jeg ikke dengang jeg valgte et andet sted at købe min hund. (det var ikke Hanne Petersen jeg havde forsøgt at købe hund hos- jeg endte med at købe i Sverige );

Og til allersidst holder jeg med Tina i at det er underligt at hun ikke forklarer sig mere, og bare har sat os andre i gang med at dele godt og skidt.

02-03-2012, 07:50

Så længe man ikke oplyser navn/adresse mv. på den person der har været involveret i de erfaringer man vil dele ud af / stille spørgsmål om så er der ingenting "uetisk" eller ulovligt foregået. Man hænger jo ikke folk ud... for ingen ved hvem det er. Det er netop på sådan et forum her at man skal kunne komme med sin problemstilling så man kan få feedback og som andre senere hen kan læse og derigennem måske få hjælp til samme problemer.

02-03-2012, 10:08

det kommer da an på om det er en kritik af någon som har hunde som der ikk er så mange af..og om det ikke er DKK, men en lille forening måske..hvis der ikk er så mange med flere avlshanner så kan man jo lige så got skrive navn..jeg syns også at det er dårligt også af Lisette Larsen selvom hun sir undskyld. Snak i stedet med hinanden personlig. om det er problem. og stadig skal man ikke kaste sten hvis man selv bor i glashus.