Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 28-02-2012, 13:20

Kende forskel på hvalpene?

Vi venter os et skønt hvalpe af racen westie = masser af hvide ens hvalpe ;-);

Hvad gør I andre for at kende forskel på hvalpene? Hvordan markerer I dem, så I kan kende forskel og holde øje med vægt osv.?

Har set nogle lave nogle "halsbånd" af garn eller lignende, tynde snore, men er I ikke ræd for at hvalpene blir kvalt i sådan en? Eller?

Andre idéer til hvordan man kender forskel på sådan nogle søde små? :-)

Skriv et svar til indlægget28-02-2012, 13:39

Neglelak, to forpoter og mange negle, så man starter ligesom med sin a b c.

28-02-2012, 14:45

Ja neglelak er en god ide:) Det holder rimelig længe og skal bare friskes op når det er ved at være slidt af. Brug en kraftig farve som f.eks. en knaldrød én.
Jeg har brugt en billig én fra Matas (ca. 25 kr.) til de pindsvin som jeg har i vinterpleje. Sidst jeg så dem var pletterne på piggene stadig meget tydelige, så når de vågner fra hi kan jeg forhåbentlig stadig kende forskel på dem.
Rigtig god fornøjelse med hvalpene :)

28-02-2012, 16:13

Vi brugte blødt bomuldsgarn, det knækker hvis der bliver trukket for meget i det, men mærkede også med neglelak.
Grunden til det farvede garn var faktisk for hvalpekøbernes skyld, så kunne de enkelte hvalpe genkendes på legebillederne - det var meget populært!
Er også meget hurtigere og bruge som identificering ved den ugentlige vejning etc.

28-02-2012, 16:46

Neglelak, - check, vil se om jeg kan finde nogle :-);

Mht. garn, - er det så bare en enkelt tråd bundet løst?
- Er nemlig også det med at man på billeder kan se forskel, jeg har tænkt på, det vil være rigtig rart jo.

28-02-2012, 19:32

Kan man ikke få sådan nogle hvalpe-halsbånd med mange farver i? Det synes jeg jeg har set i MaxiZoo !?

Det er måske til når hvalpene bliver lidt ældre?

28-02-2012, 21:13

Halsbåndene bruger vi også, men dem kan man ikke give nyfødte hvalpe på - vores får dem først på når de er 3-4 uger gamle :-);

Hækle aner jeg ikke hvordan man gør *GG* Er også bange for om det bliver for "fast" så det ikke kan knække/gå i stykker hvis de hænger fast i hinanden?
- Tror bare jeg generelt er hysterisk ræd for at gøre noget som skader de små pus, men vil være rigtig rart at kunne kende forskel på dem nemt på billeder.

28-02-2012, 21:19

Hvis en Westie hvalp er på størrelse med en Bichon Frisé hvalp, er de pakker med forskellige farver hvalpe halsbånd alt for store til små hvalpe (de passer desværre først når hvalpen er ca 7 - 8 uger eller senere)
Vi bruger Trixie killingehalsbånd, som fåes helt ned i str. 14 cm. (men kan være sære at finde).De kan bruges fra hvalpen ca. er 14 dage gammel og er selvudløsende. Du kan se dem i brug her www.kennel-torshoj.dk
Mvh. gitte

28-02-2012, 21:20

Jeg har faktisk aldrig tænkt på, at der kunne være brug for "mærkning" af hvalpene i et kuld. At man som opdrætter ikke lige fra fødslen, kunne kende forskel på dem. Men det er måske fordi der altid vil være forskel på Beaglehvalpe, udover kønnet er de sort-hvide. Der hvor de er hvide, forbliver de hvide. Den sorte pels udskiftes delvis til brun, iløbet af hvalpealderen, hvor de kun forbliver mere eller mindre sorte på ryggen.
Jeg kan godt se det kan være et problem med "ensfarvede" hvalpe, hvor der kun er forskel på kønnet. Og det er jo vigtigt, både for opdrætter og køber. Måske er det en god ide`hvis det er muligt at farve en pels plet i hvar sin farve med en spritfarve. Brug af halsbånd på en flok legende hvalpe kan være et problem. De kan komme til at hænge fast i hinanden med en pote ind under halsbåndet. Det er jo en af grundene til at vi med flere hunde, tog halsbånd af efter gå-turene.

Jeg købte hvalpesæt halsbånd og line, blå til hanhundene og røde til tæverne, som de blev tilvænnet, at gå små ture i, og også var klædt på med, ved hjemturen til deres nye familier 8-9 uger gamle. Men i kravlegården og haven, løb de rundt uden halsbånd.

28-02-2012, 21:20

Ups. sære = svære

29-02-2012, 08:29

Vi har aldrig brugt nogen form for mærkning af vores hvalpe, syntes at vi sagtens kan kende forskel, der er som regel forskellige kendetegn på hvalpene samt vægten fra gang til gang

29-02-2012, 11:57

Med en flok hvide hvalpe, kan det være svært at kende forskel i starten ;-) Sidste gang farvede vi en tot pels i nakken, men synes ikke det fungerede optimalt og derfor jeg leder lidt efter andre muligheder.
- Selvfølgelig lærer man senere at spotte hvem er hvem og se forskellighederne, men sidste gang fik vi 6 hvide hvalpe og der går lige et par dage før man kan se hvem er hvem.

Halsbåndene synes jeg ikke vi har haft problemer med når hvalpene er blevet større, - de har en sikkerhedsmekanisme og sidder tilpas løse, så skulle de hænge fast falder halsbåndet simpelthen af :-);

Så tror vi prøver os med en garn-snor, løst sat på og noget der kan knække nemt, og så se om vi kan farve poterne, - for hvalpekøberne vil jo gerne kunne kende deres hvalpe på billeder fra de var små og det kan man jo godt følge dem i :-)

29-02-2012, 13:16

ihh jeg bliver helt misundelig. Jeg drømmer om, at Stella skal have hvalpe. Det ville være fantastisk og jeg ved bare, at jeg ville elske det store arbejde det jo også er.
Det bliver ikke sådan, men man har da lov at drømme.

29-02-2012, 17:22

Hej Julie
Ja lige der har du da ret, men i vores tilfælde med Schnauzer i Peber/salt, så er der altid en forskel, enten en hvid pote eller mere hvid på brystet osv, men på en hund som er ensfarvet også fra fødslen må jeg jo give dig ret i at diverse hjælpe midler kan være en god ide

29-02-2012, 21:12

Connie Thomsen; Det er også en helt fantastisk oplevelse, - ingen tvivl om at det er drønhårdt arbejde! Men åh, det er så fantastisk med de små bamser der udvikler sig og når personlighederne rigtig titter frem.
- Det er tredje gang vi skal ha' hvalpe og fornylig blev vores første hvalp 2 år, og vi hører i ny og næ fra ejeren og det er SÅ fedt at høre fra dem, hører også fra nogle i vores andet kuld, og det er jo bare skønt :-);

Michael Toftelund; Ja, det er lidt nemmere med lidt naturlig farve på dem til at kende forskel *GG* Nogle gange når det går stærkt så kan jeg heller ikke lige kende de voksne hunde fra hinanden, og har vi så mine svigerforældres på besøg - hvoraf den ene er en fra vores andet kuld - så går det helt galt, for hun ligner moren på en prik ;-);

Så lidt hjælpemidler må i brug, vi må prøve os frem og se hvad fungerer bedst! Ellers må vi sgu ta' en sprittusch og skrive "EN", "TO", "TRE" osv. på rumpen af dem ;-)