Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 25-02-2012, 16:07

Lystre ikke!

Hej...

Håber der er nogle kloge mennesker herinde der kan hjælpe mig...

Er den lykkelige ejer af en golden retriever, Boris på 9 mdr. Boris har gået til træning siden han var 10 uger, vi er nu i gang med vores 3 sæson efter en vinterpause.. Vores problem er han ikke helt lystre på træningspladsen. Ting som han normalt aldrig gør, gør han der. 2 eks. allerede når jeg sætter snor på ham og han er på vej ud af bilen, begynder han at trække, og jeg mener VIRKELIG trække.. Normalt når vi går tur herhjemme trækker han aldrig, kun hvis han ser en anden hund eller dufter noget meget spændende, men stopper når han får " BLIV" kommandoen.
Men på træningsladsen trækker han stort set i mig i 1 ½ time.
Udover det lystre han slet ikke ved indkald, han løber lige ned til mig for så at vende om og løbe ned til de andre hunde.. Ingen ting han heller ikke gør herhjemme, jeg har endda video filmet ham, hvor han tonser rundt på marken og fint kommer når der blir kaldt.
En på plads kommando som han kan herhjemme ender ud i han napper en i hånden i stedet på træningspladsen.. DET er VIRKELIG irriterende, er der nogen der kan forklare mig HVORFOR det er sådan. Har jo en fantastisk hund herhjemme, men en ADHD hund på træningspladsen..

Håber der er en der har en god forklaring :-)

Skriv et svar til indlægget25-02-2012, 18:10

Min Ticko har også været på den måde som du beskriver. Han kunne fint alle tingene hjemme, men ude på træningspladsen kunne han INTET!!
Jeg fik at vide af min instruktør, at når han kunne en øvelse perfekt hjemme i stuen, så gik man ud i haven og trænede dér. Når det blev for nemt i haven, så gik man videre til naboens have. Så ud på fortovet med trafik osv osv. Måske du er gået for hurtigt frem med Boris og forventer for meget nu hvor han er ved at blive interesseret i damerne?
Min Ticko var så forstyrret af sine hormoner, at alt hvad han tidligere havde lært var forsvundet som dug for solen.
Jeg kunne ha' 4-5 forskellige virkelig gode godbidder med til træning og han var total ligeglad. Jeg kan ikke beskrive hvor frustreret jeg var, over ikke at kunne træne det samme som de andre. Mens de trænede fælles dæk, på plads osv., trænede jeg kontakt med min hund. Det brugte jeg samtlige træningsgange til, kun afbrudt af nogle nemme øvelser som sit og dæk.
Nu nærmer Tickos 3 års fødselsdag sig og jeg begynder atter at få mod på lydighedstræning. De sidste halvandet til to år, har jeg stort set holdt mig fra lydighedstræning og i stedet brugt energien på spor og lidt ringtræning.
Måske du skal holde en lille pause med lydighestræningen og prøve spor mens Boris er teenager? Det er rigtig god træning, som alle hunde vil sætte pris på - tænk at få ros for at snuse og bruge snuden :);
Bare hold ud - det skal nok blive bedre med tiden :)

25-02-2012, 19:06

Din Boris på 9.mdr, han er da en rigtig frisk fyr. Klart han trækker i snoren, når han nærmer sig træningspladsen. Der møder han alle vennerne, og så er det meget sjovere at lege med dem, end træne de færdigheder, du og træneren gerne vil se han kan der.
Nu ved jeg ikke, om du træner for at kunne bestå de nødvendige prøver, for at komme videre i dressur-klasserne 1-2-3. Eller om du går der, kun for selv at lære noget af det, du kan bruge hjemme og på gå-ture. Samt det sociale liv du og Boris kan opleve sammen med de andre hunde og deres ejere.

Mine hunde har også gået på hvalpe og klasse 1. kurser. Vi gik der for selv at lære at blive hundegode ejere, samt hygge os socialt med andre hunde og deres menensker.

En nåede at bestå klasse 1. To af dem gik kun til hvalpetræning, og især den ene elskede mest frikvaterene, hvor hun kunne løbe rundt og lege med de andre hvalpe. Hun opdagede aldrig, at hun var der for at lære/vise noget.

Men hundene fungerede fint hjemme, både sit, dæk, gå pænt, og alle de ting, og få forbud, vi selv lærte dem for et godt "familie-samliv".

Lad være med at lade dig irritere, fordi han ikke er lydig på træningspladsen, men glæd dig over han fungerer fint på hjemmebane, det gør alle unghunde på 9.mdr nemlig ikke kan jeg love dig.

Du kan også holde en pause på træningspladsen, og så starte op igen, når han er ovre teenagealderen, er blevet en voksen hund, og måske lidt mindre legesyg.

25-02-2012, 20:55

Din hund er 9 mdr. i den alder kan mange hunde overhovedet ikke koncentrere sig.
Måske skulle du holde en pauce på et par måneder, indtil han begynder at blive normal igen.
Du opnår ikke noget pocitiv ved at gå med ham på en træningsplads, for der sker alt for meget.
Veligehold det han kan, men lad være med at at lave for mange nye ting med ham. Han kan ikke klare det i øjeblikket, det er godt han er så flink derhjemme, vær glad for det.

26-02-2012, 05:50

Jeg er enig, det er helt normalt for hans alder.

Vi har tit nogen i min klub, hvor der bliver sagt, "jamen, der hjemme kan han godt", om man skal holde pause, eller ej, tror jeg ligger hos dig selv, bliver du vældigt frystrert så bliv hjemme, for det mærker boris, kan du stadig hygge dig mellem de andra, og grine lidt af det, også lave kontakt øvninger. så gør det.

min JR, blev i den alder lidt usikker, og jeg kunne feks ikke gå fra ved inkaldning, uden han løb efter mig, og her fik jeg strenge ordre af min træner til at blive hos, ham , til han voksede fra, så når de andra gik væk, stilte jeg fremfor ham istedet. og på den måde gik det lige så stille væk igen.

Vi må bare anpasse os lidt, efter hundes alder.

og spor er altid super og gå.

26-02-2012, 08:44

Tak for svar allesammen. Hæfter mig MEGET i Stines svar, hvor er jeg glad for det ikke kun er mig der har det sådan elle rhar haft det sådan. Det eneste vi træner pt er kontakt, når man går fra at være den dygtigste på de andre hold til at være den dårligste blir man sgu frustreret. Tror jeg vil overveje at holde den pause indtil Boris er blevet mere normal i hovedet, men samtidige tænker jeg at han lærer det vel ikke ved at man bare giver op???

Boris er på INGEN måde skræmt eller usikker, tværtimod, han er hunden der altid går med opløftet hale og er selv ret sikker på han er den lækreste/bedste i verden.. Han blir meget rost for sin selvtillid :-);

Aase: Jeg går til træning for at blive en god hundeejer... Og så havde jeg et mål om at gå til Rally med ham, men det må er lidt langt væk lige nu :-);

Jeg er lykkelig for han ikke ødelægger vores hjem, og i bund og grund er en fantastisk familie hund at se ham tonse rundt med min 4-årige datter og selvom han selv er en kluntet dreng på 35 kg, formår han at passe på hende. Selv hende lystre han herhjemme, så kan i godt se det er frustrende at han ikke lystre sin mor på træningspladsen ikk? ;-);

En spurgte om jeg blev irriteret/frustreret svaret er: JA, til dels, jeg kan også godt se det komiske i det, men jeg synes det er SÅ pinligt at stå derude med en hund man overhovedet ikke har styr på. Det er IKKE sjovt!

26-02-2012, 08:52

Hvor jeg dog genkender alt det du skriver. Min unghund (en corgi) er nu 11 måneder og han plejede at være totalt overlegen på træningspladsen. Han har haft perioder nu her de seneste par måneder hvor han også på vores gåture har været lidt dårligere til at høre efter, især når der er andre hunde. Men nu går det bedre igen med dét.

Så startede vi på rally begynder for nogle uger siden og HOLD DA OP hvor var vi dårlige. haha... det var nemlig som du siger pinligt, og MEGET frustrerende når man plejede at være "de bedste". Jeg snakkede så med en af de andre ejere som har en slagterhund, der bare var vildt god. Den er nu 1,5 år. Hun sagde at da hendes hund var i teenage-alderen (9-15 mdr groft sagt) var den totalt ukoncentreret og hun havde svært ved at få kontakt. Nu er den bare totalt fokuseret.

Så jeg blev rigtig glad (selvom jeg godt vidste det ville ske) for at høre at det blot er en fase. Man skal bare igennem det og arbejde med hunden efter dens bedste evne. Sørg for at sætte forventningerne ned og træn det den allerede kan, så den får succes. Man kan prøve så småt at lave nye øvelser, men de skal være lette og succesraten høj.

Så don't worry... det skal nok blive godt igen. Du må bare ikke give op. Fortsæt på holdene som planlagt og tag det som en oplevelse og hygge med andre hunde og ejere. Det gør jeg lige pt :)

26-02-2012, 11:28

Ved at holde en pause med lydighestræningen er ikke lig med at du giver op! Boris skal nok få det lært når hormonerne falder til ro igen :);
I mit tilfælde med Ticko, tænker jeg "Pyt skidt at han ikke kan 100 kommandoer. For mig er han verdens bedste hund selvom han ikke kan alle de der "smarte" ting" :D
Hvis du stadig vil træne kommandoer med ham, kan du jo lave små sjove og ligegyldige øvelser. Rul rundt, danse, gå i 8-taller, spille død, figh five osv. Din datter vil garanteret synes det vil være skide sjovt at kunne "skyde" Boris og han så falder om på gulvet.
Ticko kan en del af den slags fordi vi som sagt ikke er kommet så meget på træningspladsen, men jeg har trods alt ville vedlige holde klikkertræningen.

26-02-2012, 13:58

Årrrh hvor er jeg bare glad for jeres svar :-) Det varmer mit hjerte at Boris ikke er den eneste "dumme hund" :-) Jeg er igen ved godt mod, vi fortsætter vores klikker øvelse herhjemme, for det er der vi har mest succus.. Lige nu sidder jeg og kigger på en fantastisk hund som ligger og tager sig en middags lur efter 2 timer i marken, han er jo bare pisse fantastisk, som bare lige skal ha hørelsen igen. Må nu erkende at jeg glæder mig til den dag kommer, så vi igen kan komme ud og være sociale ;-) For det hjælper heller ikke så meget på træningspladsen at vi har en der lige har været i løbetid.. HUN er altså også meget interssant for Boris :-);

Julie: Du har fuldstændig ret når du skriver man godt ved at denne fase kommer, men jeg havde nu bare ikke regnet med det var sådan ;-) Lige nu må han være så fjollet på træningspladsen som han har lyst til så længe han ikke går over i den anden grøft og æder mit hjem, hvilket jeg havde frygtet, da man har hørt meget om det, men lige på det punkt er han sgu en englebasse :-)