Indlæg: 50

Oprettet af | Oprettet: 23-02-2012, 11:34

Min dejlige hund

En del kender mig herinde og ved jeg er ejer af en dejlig labrador tæve på 1½ år.
Mig og Bella har været en svær tid igennem her de sidste par måneder, sidst i december måned fik Bella konstateret allergi som jeg egentlig godt var klar over at hun måske havde, hun kom på nogle allergi piller der hedder medrol vet, og de hjalp rigtig godt og hun blev symptom fri i løbet af en lille uge. Men efter vi havde en lille pause med piller da vi løb tør så begyndte hun hurtig og klø sig igen, så jeg var inde ved dyrlægen og fik nogle flere piller til hende, mit næste mål var så at få lavet allergitest på hende så vi kunne se hvad hun var allergisk overfor, dyrlægen næsten 90% sikker på at det er husstøvmider.
Men desværre så når vi ikk så langt med Bella, hun er begyndt og reagerer meget negativt på de piller hun får, kan slet ikk kende min egen hund længere, hun er trist, sløv, forvirret og kan ikk finde ro, også er hun blevet så fokuseret på mad at vi næsten må skille hende fra de andre hunde vi har når de skal have foder fordi hun står og nedstirer dem hele tiden lige bag ved dem og det bryder jeg mig slet ikk om. Hun er slet ikk den glade hund som førhen stormede rundt og var ved at vælte det hele.
Så jeg har fået snakket med dyrlægen da vi jo ikk kan fortsætte med disse piller til hende og fik desværre den dårlige nyhed at der ikk er andre behandlingsmetoder.

Så jeg er desværre nød til at træffe det hård valg og aflive hende, hun har det ikk godt for tiden og det skær mig i hjertet at se hende sådan her, så jeg har valgt at det er bedst at hun får fred.
Det er en svær beslutning, men jeg er nød til at tænke på hvad der er bedst for hende og hun skal ikk leve sådan et liv.

En meget trist Anne

Skriv et svar til indlægget23-02-2012, 13:24

Hun kan desværre ikk undvære de piller, hun slår ud på poter, øre og mundvig i løbet af få dage og klør sig rigtig meget.
Pillerne hjælper på hendes allergi, men desværre så slår mange af bivirkningerne igennem hos hende.
Dyrlægen snakkede også om en vaccine som hun måske kunne få hvis det var, men han anbefalede det ikk fordi at det ikk er sikkert og der er så få hunde der er på det, og det er rigtig dyrt, og desværre er jeg også lidt nød til at tænke pengemæssig da jeg jo er under uddannelse, og det koster et par tusinde at starte op på.
Vi har prøvet at skifte foderet til hende, men det har desværre ikk hjulpet, og dyrlægen mener ikk at skifte over til allergi foder er nok, hun skal have de piller for at holde det hele nede, men når hun køre så dårligt på dem så der ikk mere vi kan gøre for hende desværre.
Vi har også snakket om at sætte hendes dosis ned, men dyrlægen tror ikk på at det vil hjælpe og ligger allerede så langt nede i dosis at han er bange for at pillerne ikk vil hjælpe ordenligt så derfor den svære beslutning.

Det er rigtig surt og skulle af med hende, men det er bare heller ikk værdigt at lade hende leve sådan et liv som hun lever nu.

23-02-2012, 15:35

Hvor er det trist, men jeg kan godt forstå dig. Det gør så ondt på en selv når vores hunde (eller børn for den sags skyld) har det dårligt.

Et stort hundekram fra mig og Stella

23-02-2012, 16:27

Mange tak.
Ja det gør ondt, kan ikk holde til at se hende være sådan der. Så er det bedre at hun får fred i stedet for

23-02-2012, 16:56

Kære Anne Marie.
Det var da en trist historie, som jeg kan forstå du og dyrlægen har opgivet at gøre noget ved. Jeg kender godt til de problemer, da jeg har haft 2 allergihunde mor/barn, som døjede med allergi i lange perioder næsten hele livet. De var dog ældre, før det viste sig, ved gærsvampeinfektioner, og hudbetændelser, der gav kløe og rødme i poter, ører, mund, og bagi ved skede og tarm.

På vores dyrlæges anbefaling kontaktede vi en hudspecialist Lisbeth Nordberg på Trolles Minde Dyreklinik i Hillerød.

Den yngste blev priktestet, og så blev de behandlet ens. De havde begge allergi grundet bla. husstøvmider. I særlig slemme perioder blev de behandlet, med noget medicin man også bruger til katte, jeg husker ikke hvad det hedder, tit også med Nizoral piller. Samt antibiotika mod hudbetændelse. Ind imellem måtte vi starte op på prednisolon ½-1 hveranden dag, for at stoppe kløen i en kort periode. Vi vaskede poter i allergishampoo, og de fik begge allergifoder.
De havde ingen gener af medicinen, og indimellem kunne de ungå den i nogle måneder.

Ingen af dem blev vaccineret, men dyrlægen foreslog det for den yngstes vedkommende, som en behandlingsmulighed. Så gik der nogle år, og de blev begge sterilliserede, af andre grunde. Og det hjalp mærkbart på allergiproblemerne. Så hormoner kan også godt spille ind, som en af grundene hos allergihunde.
Efter flere år, da vi kun havde den yngste tilbage og hun efterhånden også var blevet en ældre dame foreslog dyrlægen, vi prøvede nogle meget dyre nye piller, som jeg heller ikke husker navn på. Tror de begyndte med A.
Men dem kunne Denise slet ikke tåle. Nøjagtig 2 timer efter hun fik pillen, blev hun helt vild, løb frem og tilbage i huset, udviste smerte og en mærkelig adfærd. Dyrlægen bad os prøve dem en gang til næste dag, for at se om reaktionen gentog sig. Og det gjorde den. Så stoppede vi selvfølgelig den behandling, og vores dyrlæge anmeldte problemet, samt tog pillerne retur.

Jeg ved ikke om noget af det jeg omtaler her, kan hjælpe din hund, så den i hvert fald kan få et tåleligt liv. Og om du har mod på at prøve. Men jeg synes jeg ville fortælle dig om mine oplevelser med de 2 allergihunde. Det er jo et stort problem for mange hundeejere idag.

23-02-2012, 18:38

Tak Aase. Ja det er rigtig trist at det skal ende sådan, men jeg må tænke på hvordan hun er på pillerne og kan slet ikk lide det som de gør ved hende, er bange for at hun skal blive aggressiv overfor mad sådan som hun er lige nu med mad.
vi har prøvet to slags foder til hende, vi har prøvet olivers fisk som skulle være god til allergi hunde og lige nu får hun nutra gold, og nutra golden køre hun rigtig godt på, olivers ville hun ikk rigtig spise.

23-02-2012, 21:39

Min Bella har også allergiske problemer, men så gammel at hun ikke er blevet testet.
Hun behandles af og til, som de andre hunde jeg havde, men ikke så meget medicinsk.
Hun er på dyrlægens allergikost Hills blandet med 1/3 Specifik. Det kan kun købes hos dyrlægen.

23-02-2012, 22:36

Okay, Bella kan desværre ikk undvære de piller her, har dog taget hende af dem da jeg gerne vil at hun skal have det sådan nogenlunde inden hun skal aflives, det andet kan jeg ikk holde til at se på mere, hun sover hele tiden og er kun lige aktiv nogle timer så sover hun igen og sådan køre hun hele dagen når hun er på de piller. Så har valgt at de sidste dage må hun undvære dem, vil gerne have min hund tilbage igen bare sådan lidt inden.

24-02-2012, 15:20

Ja det har jeg Ina, hun kan ikk undvære pillerne da hun slår så meget ud over det hele, det er jo steroider hun får og dyrlægen sagde at det desværre er det eneste han kan give hende for at holde det hele nede og han er sikker på at det er mider som hun ikk kan tåle og da vi jo har to andre hunde og to katte i huset så er det jo svært og holde det så langt nede til at hun kan leve uden pillerne.
Jeg ville rigtig gerne have gjort mere for hende, have fået lavet diverse undersøgelser og sådan, men jeg tænker også på hende, og er desværre også nød til at tænke penge, og da jeg nåde og få en sygeforsikring på hende inden hun blev syg så står jeg med det hele selv, ellers havde jeg også gået længere med hende.
Jeg er rigtig ked af og skal af med hende, hun betyder alt for mig men vil ikk have hun skal lide bare for min skyld.

25-02-2012, 14:27

Hej,

Jeg kan godt forstå du er rigtig nedslået og synes at det er en rigtig hård situation at stå i.
Fra mit synspunkt har du dog ikke prøvet alt endnu, og det ville jeg helt klart gøre hvis det var mig. Mange af tingene du kan gøre koster ikke ret meget ...

Det dyreste du kan gøre er at få en ny vurdering. Det ville jeg helt klart gøre. At der kun findes en pille mod allergi, er helt forkert. Jeg vil tro der findes mindst 10 forskellige præparater.
Jeg kender en hund der reagerede som din på en pille-type (+ hårtab) - hun fik en anden slags og er i dag helt velfungerende og pelsen er tilbage. De nye piller er langt dyrer, men de er det hele værd! At få den nye vurdering hos en Allergi-ekspert vil være at foretrække. Der ligger et par dyre-allergi-klinikker spredt ud over hele landet, så vidt jeg ved ...

Din Dyrelæge mener ikke det er nok bare at skifte foder - Jeg ville bestemt prøve det .... Og så er det jo forøvrigt en billig måde!
Har hun fået et foder tidligere hvor hun ikke reagerer som hun gør nu på Nutra Gold? Der er skaldyr i mange af Nutra Gold's varianter, og det er en krydsallergi når man har husstøvmideallergi. Det skal helt undgås. Desuden er kylling, okse, majs, soja, æg og ris også kendte allergener og skal også undgås når man har en allergihund.
BARF og hjemmelavet mad har gjort en verden til forskel for mange allergihunde. Der findes også masse tørfoder uden disse ting. Jeg undgå dem selv. Better-safe-than-sorry!

Der er masser ting man kan gøre inden i hjemmet for at holde husstøvmideallergi nede - det koster heller ikke ret meget!
Masser børn, hunde og voksne lever med det uden at tage piller hver dag - jeg har det selv i mild form, og min søster lider meget af det. Der står flere guides på nettet til hvordan man kan forbedre sit hjem, så det er mere husstøvmidefrit: http://hoefeber.astma-allergi.dk/husstoevmider/forebygsymptomer
Faktisk kan man holde meget nede, ved at kogevaske hundens tæpper, kurv, eget sengebetræk osv. hver ugen ..

Jeg håber virkelig du vil give din hund en chance mere. Få den af de dumme piller, få evt. en ny vurdering og et nyt pille-præperat, gør hovedrent derhjemme og skift til hjemmelavet mad uden allergener. Den skal nok få det bedre igen!

God bedring!
Mvh Line :-)

25-02-2012, 14:54

Hun har hele tiden reageret uanset hvilket foder hun har fået, men nutra golden syns jeg hun køre godt på, førhen kunne vi slet ikk få bugt med hendes ørebetændelse, men efter jeg er skiftet over til det her så er det helt væk og hun har ikk fået det igen, heller ikk når hun har været uden pillerne. Hun får den variant med lam.

Jeg har taget hende af pillerne nu og hun er allerede begyndt at klø sig lidt igen, hun er blevet lidt mere livlig, men er jo nok fordi pillerne ikk virker mere, hun har været uden dem i tre dage med i dag.
Vi kunne nok godt gøre alt det som står på den side du linker til, eneste problem er at vores vaskemaskine ikk er stor nok til vores dyner og rulle madras. Men syns bare det er svært når vi har så mange dyr og kattenes sovesteder kan jeg jo ikk rigtig vaske da de sover på stolene og sådan.
Men vil prøve og ringe til dyrlægen igen på mandag også snakke med ham igen og høre hvad vi kan gøre, for vil jo self helst ikk aflive hende hvis vi kan finde en løsning, overvejer om jeg skal skifte over til allergi foderet også se om det måske kan hjælpe hende, også få hende testet så vi kan være sikker på hvad hun ikk kan tåle. Det med at lave foderet selv kan jeg ikk overskue, der skal jo være så mange ting i af vitaminer og sådan for at hun får det hun skal have.

Mange tak Line, mit håb for hende lysner igen, snakker med dyrlægen mandag også finder ud af hvad vi kan gøre, jeg vælger nok og få hende over på allergi foderet først.

Anne

25-02-2012, 15:14

Okay, hvor køber du dem henne Ina? Tror måske også det hele bare er kørt af sporet fordi jeg ikk har kunnet overskue det, også kunne hun pludselig ikk på de piller hun fik også gik jeg helt ned, kan jo slet ikk undvære min hund, ved ikk hvad jeg skulle gøre uden hende, hun er den der har fået mig der hvor jeg er i dag og elsker hende overalt på jorden, og ja jeg vil kæmpe for at vi kan blive sammen. Kan jo være at det er noget helt andet som hun er allergisk overfor som nemt kan klares, det sværeste hvis det fks skulle være foder allergi er at hun er så vant til at få en masse, men det må vi bare få lagt på hylden så selvom det ikk bliver nemt med de andre hunde.
Men jeg køber noget allergi foder til hende lige så snart jeg lige kan komme til det, også se om det måske kan hjælpe, også får jeg lavet testen på hende i uge 10 når jeg kommer hjem igen også tager vi den derfra.
Ved ikk om jeg skal vente med at købe foderet til vi ved hvad hun er allergisk overfor?
Men har i nogle forslag til hvad jeg kan gøre for at holde hendes kløen nede? for vil ikk sætte hende på de piller igen indtil da, og der er jo lidt tid til at vi kan få lavet testen og til at vi får svar.

25-02-2012, 15:36

Det er jeg glad for :-) Hun er jo ung endnu - jeg er sikker på i sagens kan give hende et værdigt liv, men der er ingen tvivl om det kræver lidt penge og tålmodighed fra jer ...

Jeg fandt lige dette: http://dyreklinikken-bjerringbro.dk/da_c/allergi_hos_hund/ (læs under Atopi);

Jeg fandt også lige denne: http://www.centrumdyrehospital.dk/sw39623.asp (midtfra og ned);

Jeg vil tro det er binyrebarkhomon hun får nu? Det har min søster også fået et par gange og reagerer også meget stærk på! Det er meget kraftig medicin. Det synes jeg klart man skal undgå hvis man kan .... Hyprosensibilisering lyder klart som en bedre behandling!
Aase's og Beaglepacks forslag kombineret med rengøringsrådene fra astma-allergi rådet er også en mulighed: Antihistaminer ved anfald, Nizoral piller, antibiotika mod hudbetændelse, prednisolon ved slem kløe, vask i shampoo, og vask af poter og ører hver dag i allergishampoo.
Du kan da ihverfald nævne mulighederne for lægen!

Jeg synes allergifoderet lyder fint - det er da unden tvivl et forsøg værd! Værd opmærksom på der nok lige går et par dage før du ser effekten!
Dyrelægen vil nok vælge noget af sit eget foder - f.eks. RC eller specific. Der er typisk meget ris i, så det er ikke sikkert det hjælper, hvis det er en af de ting hun også reagerer på ... Aase her i tråden giver Hills og Specific så hun har gode erfaringer med det :-) RC er der også nogle der bruger med succes! Jeg kender også andre der bruger dyrelægens foder til deres allergihunde og synes det hjælper ... Omvendt kender jeg også nogle der har måtte hoppe på hjemmelavet mad, fordi det bare er så håbløst at finde et foder hundene ikke klør sig på! Dyrelægens foder er derfor ikke en mirakelkur, og det kan derfor være nødvendigt at eksperimenterer. James Wellbeloved som Beaglepack foreslår har hun jo haft gode erfaringer med på en dybt allergi-ramt hund ... Orijen skulle også være godt fordi det ikke indeholder de almindelige allergener, og er uden ret mange kulhydratkilder (der typisk er dem der give allergi).

Bella lyder som et ret hårdt ramt tilfælde - både med alt kløen og ørebetændelserne!
Jeg ville foreslå du ringer til et af dine nærmeste dyrehospitaler/Universitetshospitaler - måske er der et forsøg der køre/de kender i kan være med i så i kan få undersøgelserne gratis. Det er da en mulighed :-);

Dine dyner og rullemadres er ikke så vigtigt. Så må Bella bare ikke være i det :-);
Hendes sovesteder er vigtigere!

25-02-2012, 15:49

Dem piller som hun fik hedder medrol vet og er steroider, dem kan hun bare ikk på.
Jeg mener at det allergi foder som min dyrlæge køre med er det fra royal canin, og har haft en veninde som brugte det til hendes hund som var multi allergiker, og ikk kunne tåle noget som helst.
Jeg har en shampoo til hende mod svamp som jeg fik at vide at det er det som hun får når hun ikk får pillerne og som klør og giver sår, også har jeg en klorxidin shampoo som jeg fik af min veninde som hendes hund ikk kunne tåle, og den har jeg brugt nogle gange på 'Bella, især da hun havde ringorm, men også når hun fik sår af allergien. Så vil jeg nok prøve og bruge, så kommer min far på opgave i næste uge. hehe. er desværre ikk hjemme hele ugen så bliver ham der skal bade hende, hvor tit skal hun bades for at holde det nogenlunde nede med kløen? for er jo den som er slemmest når det er, især det med at hun bider i hendes poter.

Hun sover nu heller aldrig på min seng, men gør dog på min fars seng, men det er også snart slut efter som min fars kone forhåbentlig snart kommer til at landet så bliver vi smidt ud af soveværelset :D
Så derefter bliver det hendes egen kurv hun skal sove i, også må jeg bare vaske de tæpper en gang i ugen, kan jeg måske vaske nogen og ligge nogle af dem i skabet så hun ikk får dem alle sammen på en gang sådan at når jeg skifter ud så kan hun få rene med det samme, for vi har ingen tørretumbler så det er lufttørring.
Vi er på et dyrehospital i øjeblikket, og har desværre ikk rigtig mulighed for andre dyrlæger, så skal jeg helt til herning og da vi ingen bil har så bliver det lidt besværligt da jeg ikk mener der går nogen busser derud af, og bybusserne må hun ikk komme med. Og den anden dyrlæge vi har i ringkøbing vil ikk tage imod os pga en regning som jeg ikk fik betalt rettidig, også er hun rigtig dyr i forhold til dyrehospitalet, skulle have pris på sterilisering til hende, og der var 1000 kr forskel og hun fejl vurderede Bella da hun havde ringorm så hende sætter jeg ikk mine ben ved igen.

25-02-2012, 16:49

Okay, hun får noget lakseolie i øjeblikket en gang imellem i hendes foder.
Ina hvor køber du det foder der henne? kan være jeg vil overveje det i stedet for dyrlægens, er lidt nemmere hvis man kan få det fragtet til døren da vi jo ingen bil har. Hørfrøolie hvor kan det fåes henne hvis lakseolien ikk er nok.
Jeg vil prøve og bade hende hver tredje dag indtil videre også se om det er nok, hun blev vasket her den anden dag, og det ser ud til at virke godt nok, hun klør sig ikk så meget og det er 2 dage siden at hun blev vasket nu.

25-02-2012, 18:33

Tak Ina, tror jeg vil prøve det i stedet for dyrlægens, men jeg vil vente med at skifte indtil jeg har fået svar på testen så jeg ved hvad hun er allergisk overfor. Det er den med lam og ris hun skal have ikk? hun elsker lam så tror det bliver den.

25-02-2012, 19:03

Ja, det er da fint at have flere tæpper at skifte imellem. Husstøvmider lever hvor der er mange døde hudceller og hår og luftfugtigheden er høj. Det er typisk i sengemiljøet, i hundekurven, i tøjbamser (ud med bamserne!) osv. Udluftning er ekstremt vigtigt - når du har sovet er der varmt og fugtigt i din lejlighed (så vidt jeg husker bor du i en 1-værelses, ik?). Der skal luftes godt ud hver morgen, og både dine og Bella's sove-ting skal helst lige rystes en gang uden for døren. Bad skal ske for lukket dør, og du må først åbne døren ud til resten af dit hjem, når fugten er forsvundet helt fra badeværelset igen. Der er husstøvmider i dit eget tøj, hvis det ikke kogevaskes - det gør det jo sjældent. Hendes tæpper skal du derfor holde seperat fra dit tøj. Alt der er vasket over 60 C kan opbevares sammen. Det der ikke er, skal holdes væk derfra ...

Husk at du hver uge skal vaske hele Bella's hundeseng - ikke kun betrækket. Det er ikke alle hundesenge der kan tåle at blive vasket over 55 C. Der er lidt forslag til senge her: http://www.hunde-forum.dk/sygdomme/26668-hundeseng-til-allergihund.html

Det er alt sammen nogle ting, der lyder vild besværligt, men når det er noget man gør hver dag, bliver det hurtigt hverdag, som Ina også skriver. Det er surt i starten, men pludselig vil det slet ikke være noget du ser du gør!

Jeg fandt lige nogle flere links, hvor du kan lære mere om behandling af Bella:
http://www.netdyredoktor.dk/sw4065.asp
http://www.centerdyreklinik.dk/page.asp?page_id=78
http://www.hundeleksikon.dk/foder_allergi.html
https://sites.google.com/site/vethudklinikdk/files/Hvad_kan_man_goere-allergi.pdf?attredirects=0&d=0 (bare download PDF'en - den er god nok!);
http://www.hunde-forum.dk/sygdomme/28186-allergisk-overfor-husstovmider.html

Hyposensibiliseringen lyder stadig klart som den bedste metode synes jeg.
En eksperimentering mellem antihistaminer (der skal så afprøves en masse forskellige) og fedtsyrer er klart også en mulighed! Antihistaminer kan dog godt være lidt dyre ...

Et bad med kaffegrums lyder også virkelig smart!
Indtil da kan et bad med et par dages mellemrum som du selv skriver være nødvendige. Til poterne kan du/din far ordne med Atamon.

Alternativ behandling er også en mulighed. Der er lidt her:
http://www.hunde-forum.dk/sygdomme/16904-pis-min-allergivenlige-hund-har-allergi.html (et forum hvor der er rigtig mange med allergihunde - du kan evt. spørge derinde også).
http://www.gudrunfrantsen.dk/?pid=26
http://artemis.dk/vi_tilbyder/

http://www.hunde-forum.dk/produkter-leverandorer/13123-sensistop-astma-og-allergi-middel.html
... Jeg synes behandlinger med urter osv. lyder meget tiltrækkende. Jeg har selv overvejet det mod min birkepollen og græspollen-allergi.
(jeg ved godt du ikke har mulighed for at tage ud til de alternative behandlere, men måske kan din far hjælpe dig med lidt kørsel, hvis du finder en tæt på? Du kan ringe til nogle af dem jeg har linket til her - måske kan de anbefale en kollega tættere på dig ..);

Når du får lavet en blodprøve, synes jeg du med det samme skal bestille en hyposensibilisering. Så slipper du får at få lavet flere blodprøver. Jeg ved dog ikke helt om man kan det, men efter hvad jeg har læst, lyder det sådan ....
Hvis det er støvmider hun er allergiske overfor, er hun sikkert også allergisk overfor andre mider, f.eks. lagermider. Lagermider optræder i alt foder hvor korn og ris er tilsat. At skifte til et kornfrit produkt som Ina foreslår er derfor en rigtig god idé. Hvis du har godbidder osv til hende, der indeholder korn skal du smide det ud. Naturlige godbidder eller hjemmelavet godbidder uden korn og ris må du "nøjes" med fremover ...

Jeg håber inderligt du kan få det under kontrol!
Gi' stakkels Bella et knus fra mig - jeg ønsker jer held og lykke i forløbet!

Vuf og opmuntring fra Nala og Line :o)

25-02-2012, 21:47

Mange tak Line og Ina.

Bellas kurv bliver ikk det store problem, det er en plastik kurv hun har. Jeg bor ikk længere for mig selv, mig og Bella er jo flyttet ned til min far, så vi bor i 2 værelses nu, min far har desværre heller ikk bil så han kan heller ikk hjælpe. Men jeg stoler på min dyrlæge og er sikker på at vi sammen kan finde en løsning når først vi ved noget mere om hvad hun fejler. Jeg har nok desværre kun råd til at få lavet selve allergi testen nu her, den koster 2500 kr og når jeg også skal bruge penge på foder måske så kan jeg desværre ikk da jeg jo også skal have noget at leve for.
Kan ikk huske hvad de godbidder som vi har nu er med, men det er de der træning bites fra olivers vi bruger, aner faktisk ikk rigtig hvad der er i dem, ved der er sukker i, men heller ikk mere. Men dem må de andre hunde så få i stedet for
Har i nogle forslag til godbidder som vi kan prøve?
Jeg vil også have hende stiliriseret, men det kan desværre først blive til juni da vi ramler ind i en løbe tid nu her sidst i april måned, så kan ikk nå at få det gjort inden, også må vi se om det også måske kan hjælpe, for kommer faktisk til at tænke på at hun fik hendes første ørebetændelse lige inden hendes første løbetid, så måske kan det godt være noget med hormonerne.

Men er spændt på at se hvad testen siger, og håber vi kan få styr på det hele, og hvis det er mider hun er allergisk overfor så køber jeg sådan en dyne der til hende i stedet for hendes tæpper, så må de andre hunde ligge med dem også bliver de vasket en gang i ugen, og de er jo så små så de behøver ikk så mange, så kan vi måske også få ryddet lidt ud i nogle af dem som ikk er så gode mere.
Ja kan godt se at zooplus er lidt billigere med foderet, men venter med at bestille noget hjem indtil at jeg har svaret på testen.
Med hensyn til det atamon der, jeg har købt noget da jeg også fik det anbefalet af dyrlægen, men er lidt usikker på hvordan jeg skal bruge det, skal jeg vaske hendes fusser i det også lade det sidde eller skal jeg skylde det af igen? fik ikk nogen ordenligt forklaring af dyrlægen syns jeg.
Det med kaffeblandingen, er det til at få ud af pelsen igen? altså farven, er jo en hvid hund jeg har og hun vil nok se lidt sjov ud ellers :D

25-02-2012, 22:05

Hvis du kigger på Kings petfoods bonus system er de ikke dyrere end Zooplus

Men ring til os og få en forklaring på vores bonus, hvis du er i tvivl eller har Spørgsmål

Med venlig hilsen

Lars Brøndum
Kings Petfood

25-02-2012, 22:09

Hvis man kigger på vores bonus system er vi vist ikke dyrere end Zooplus, men man er mere end velkommen til at ringe eller skrive på Mail info@kingspetfood.dk til os for at høre mere om vores bonus eller foder.

Med Venlig hilsen

Lars Brøndum
Kings Petfood

25-02-2012, 22:15

Tak, jeg tror også at jeg vælger og købe foder hos jer.

26-02-2012, 11:49

Jeg aner ikk lige hvor jeg vil købe det henne, kommer nok an på om hun skal køre fast på det så vil jeg bestille stort hjem da det jo er nemmest med en stor hund, de andre hunde kommer nok til at blive på det foder de får nu, måske skifter vi dem alle tre men ser vi til når vi har fundet ud af mere med Bella.

Jeg er rigtig glade for jeres indlæg og de hjælper mig rigtig meget, i dag har vi fået gjort godt rent, bellas kurv står ude i solen lige nu og der er blevet støvsuget og vasket gulv og min dyne er kommet ud at hænge så det er rigtig dejlig, hundene nyder solen og det gør kattene også.

26-02-2012, 19:44

Ja det er rigtig skønt, alle hundene er trætte nu og det er kattene også.
Nej Bella ville vel have godt af noget calcium til hendes knogler, hun har jo risiko for hofteproblemer. Men tror at det bliver den med lam, for bella er heller ikk så vild med fisk, men lam har hun altid elsket og spist godt af. bare ikk det fra olivers af, ved ikk hvorfor der ingen af hundene vil spise det, men det vil de simpelthen bare ikk, vi ligger stadig inde med lidt over 4 kg foder af det da ingen vil spise det.
Jeg ser på foderet når jeg har svaret på prøven, og selvom det måske ikk er foder allergi hun har så vælger jeg nok måske og skifte over til det der alligevel så hun ikk får flere allergier.

Det har været en rigtig god dag for hende i dag, hun har været glad og lystig og leget rigtig godt ude i haven og været fuld af energi, så det er bare vildt dejligt at se, har fået min hund tilbage igen, og det ser måske ud til at hjælpe at vi har gjort ren, for hun har faktisk slet ikk kløet sig efter vi er kommet ind igen og det gjorde vi ved 15 tiden, hun har gjort lidt tegn til at det klør ved mundvigen, men stoppede hende i af klø sig da hun jo laver sår ellers. Så det ser måske ud til at hjælpe, dog gjorde vi ikk voldsomt rent, men der blev støvsuget og vasket guld og alle kurve var ude og min dyne var også, og nogle af hendes tæpper.
Nu ligger de alle sammen og sover, tror ikk der kommer mere liv i dem i dag. hehe.
I næste uge skal Bella undvære mig da jeg skal have pasningsvagt oppe på skolen så hun skal undvære mig en hel uge, er første gang jeg skal være væk fra hende så længe. Gad vide hvem der får det mest hårdt, mig eller hende. Hehe.

God søndag

27-02-2012, 19:12

Hej Anne,

Sikke en produktiv dag i havde igår! Dejligt for både mennesker og især Bella :-);

Atamonen mener jeg du bare skal lade sidde. ½ atamon og ½ vand skal du dyppe og gnubbe hendes tær i. Så ofte det er nødvendigt!
Så vidt jeg ved kan du også rense mundvigen i atamon/vand?

Jeg har jo ikke lige prøvet kaffegrums, men på os mennesker farver den ikke pelsen. Ina, farver det pelsen? :-);

God idé med de tæpper. De ser fine ud. Det er også godt at hendes kurv allerede er i plastik. Det gør det lidt lettere!

Held og lykke med arrangementet på skolen. Mit gæt er at du nok er den der får det hårdes ;-) Hehe. Sådan er det ihvertfald altid når Nala er til pasning!

Dejligt hun er sig selv igen :-);
Mvh Line

27-02-2012, 20:19

lige et tip mere:
Husstøvmider dør i frost over ca 58 grader, så hvis det igen bliver koldt så ud med tæpper, dyner m.m eller hvis du har mulighed et par timer i fryseren.
Jeg har hørt at nogle giver ahoa vera drikke til hunde med allergi med succes, jeg har ikke selv nogen erfaring men det er måske værd at undersøge.
Held og lykke

27-02-2012, 20:35

Hehe. Helle: hvornår har frost sidst været over 58 C? ;-);

Jeg havde også hørt at frost skulle hjælpe, men det er vidst bare et gammelt husråd. Ifølge Astma-Allergi forbundet hjælper det ikke på allergien, men kun på at slå de nulevende mider ihjel:

Frost slår miderne ihjel. Men da det er midernes ekskrementer, der fremkalder allergi, hjælper det ikke at hænge dynerne ud i frostvejr eller at lægge dem i fryseren.
»Dyner, puder, rullemadrasser og sovedyr skal vaskes, så både ekskrementer og husstøvmider skylles ud. Det kan man sagtens gøre i en almindelig vaskemaskine på 60 grader med enzymfrit vaskepulver, og så skal alt tumbles helt tørt bagefter,« siger Anne Holm Hansen (fra Astma-Allergiforbundet, red);
(link: http://www.b.dk/danmark/til-kamp-mod-husstoevmiderne);

... Men at slå nulevende mider ihjel er da også en dejlig ting :-)

27-02-2012, 21:19

Ja Line tror også det er mig der får det hårdest mens jeg er væk. hehe.

Indtil videre går det vidst godt med hende, min far snakkede i hvert fald ikk om at hun havde kløet sig i dag så håber det har hjulpet lidt at vi gjorde godt rent og alt blev luftet.
Jeg vil blive ved med at lufte godt ud og sådan indtil jeg får svaret på testen, men er nlæsten overbevidst om at det er husstøvsmider når hun ikk rigtig kløede sig da vi kom ind igen, tror hun måske kløede sig to gange efter vi var kommet ind igen igår,
Den med aloe vera drik mener jeg Ina har prøvet på hendes hunde, vidst ikk lige med allergi, men måske det kunne hjælpe, hvad siger du Ina?
Lige før man skulle uddanne sig til rengøringsassistent. hehe, også veterinærsygeplejeske, så kan det vidst ikk være ret meget bedre for at hjælpe ens hund.
Men håber virkelig at vi kan få det til at fungerer, for kan slet ikk undvære min hund.
Lige et lille forårsbillede fra søndag, man kan ligefrem se hvor glad hun er for at solen skinner igen.

27-02-2012, 21:20

Lige et billede mere. Bella og min fars nye hund Bullit med 20 kgs forskel. hehe.

27-02-2012, 21:20

Selv katten nyder dagen

27-02-2012, 21:43

hehe jeg mente i minus grader eller over 58 grader, sorry

27-02-2012, 22:37

:-D Skønne billeder!
Jeg håber virkelig lidt rengørings-råd og lidt nye vaskevaner kan gøre livet tåleligt for Bella!
Holder du os up-to-date? :-);

Hehe, det tænkte jeg nok, Helle ;-)

07-03-2012, 14:05

Hej igen alle sammen.

Jeg syns lige i skulle have at vide hvordan det gik ved dyrlægen igår tirsdag. Det blev desværre en meget hård dag for mig, og en jeg aldrig vil glemme.
Jeg fik en snak med dyrlægen om hvad vi skulle gøre og hvad vi kunne gøre for Bella, desværre var der ikke nogen god løsning for hende, og hun var begyndt at klø sig meget igen og igen lave sår på sig selv, den eneste ting som dyrlægen sagde at vi kunne prøve var alm allergi piller som hun så skulle have en gang om dagen måske hver anden, men jeg syns det var synd hvis vi skulle til at lave forsøg på hende for at finde ud af hvor meget og hvor lidt der skulle til.
Vi fik snakket det godt igennem, men blev enige om at det bedste for Bella med de ting som hun led under, så var det bedste for hende at give hende fred, jeg syns ikk at det ville være fair overfor hende at hun skulle lide med det her de næste ti år hvilket hun ville komme til.
Så hun blev desværre aflivet igår, er rigtig ked af det i dag, men er glad for at jeg ved at hun ikk lider mere og har fået fred, det var en pisse hård beslutning og tage, men jeg føler at det var det bedste for hende. Lige nu tænker jeg rigtig meget på hende, og savner hende meget, men husker også de gode minder jeg har med hende. Selv min fars hund var rigtig rørt af det igår aftes og var rigtig nedtrykt og ville ikk andet end at ligge i hendes kurv og sove, hun gad slet ikk den anden hund og det gik også lidt ud over katten, men hun kan jo godt mærke at der er noget galt.

Jeg vil gerne sige rigtig mange tak for jeres råd og det hele, og har taget det hele til mig, jeg ville rigtig gerne kæmpe for min hund, men jeg vil også gerne tænke på hvad der er bedst for min hund og tænke på hende først inden jeg tænker på mig selv. Håber at alle kan forstå min beslutning, ved godt at der måske er nogen som ikke kan, men det er en svær beslutning, og jeg har tænkt på hendes velværd og hvad der var bedst for hende.

Bella du vil altid være i mit hjerte, og savner dig rigtig meget.

billedet er fra da hun var ca 7 uger gammel.

07-03-2012, 15:38

Mange tak Ina.
Det betyder rigtig meget for mig. Ja lige nu er sorgen stor, især i dag har været hård for nu er det endelig ved at gå helt op for mig at hun ikk er her mere. Det er hårdt og tænke på hende, men er glad for de minder jeg har.

Tak Ina.

07-03-2012, 20:08

Det gør jeg skam heller ikk, har tudet næsten hele dagen, min klasse kiggede forskrækket på mig fordi jeg lige pludselig gav mig til at tude, men tanken om at vi lige skulle grave huller i formiddags syns jeg altså ikk lige var den bedste tanke når man lige har aflivet sin hund, det eneste jeg bare så for mig der var billedet i hovedet af hende ligge på bordet og sove og det kunne jeg simpelthen ikk lige klare.
Jeg ved godt at jeg har gjort det rette for hende og at det var det bedste for hende, men føler mig alligevel skyldig og frygter at folk vil dømme mig fordi jeg valgte og aflive hende, da jeg skrev et oplæg inde på hundegalleriet fik jeg så mange onde ord at vide om at jeg ikk egnede mig til at have hund og det ene og det andet fordi at jeg havde taget beslutningen om at aflive hende fordi vi ikk kunne gøre mere, og det sårede mig så meget, og kan godt mærke at det stadig sidder i mig.

Men jeg ved godt inderst inde at jeg gjorde det bedste jeg kunne gøre for hende, og jeg prøvede at give hende et godt liv med hendes allergi, men følte ikk det var fair overfor hende og skulle leve med det så længe og lide under det.
Men ja det vil tage noget tid og komme over, og skal heller ikk lige have hund igen sådan lige, først vil jeg være færdig med min uddannelse så jeg får ordentlig tid til en ny hund og komme mig over Bella, for det tager jo tid, tror det tog mig 3-4 måneder at komme over min kat da han måtte aflives sidste sommer, og kan stadig tude over ham hvis jeg tænker på ham.
Men det er hårdt og miste to dyr på under et år, det tager hårdt på en. Men holder modet oppe og prøver at få det bedste ud af det hele.

08-03-2012, 05:35

Kære Anne.

jeg kondolere.

Om du for grimme ting med på vejen, skal du bare lukke ørene, os der har fuldt lidt med, ved at du har kæmpet, og prøvet mangt og meget, for at få det bedre for Bella.
Stort kram til dig.

MVH Eva

08-03-2012, 07:06

Tak Eva.
Ja har fundet ud af at gipote er det bedste sted og drøfte sådan noget. Men ja, har prøvet meget med hende og er bare glad over at hun har fred nu og ikk lider mere.

03-09-2015, 12:12

Hej Anne Marie jeg har desværre i går måtte tage samme svære beslutning for min skønne hund coda på 2 år. Han begyndte at få samme symptomer du beskrev og fik afvide hvad bivirkninger han kunne få, han gnavere løs i sine pote og fik svamp i den ørene fik infektion og huden små sår alle steder og stærk kløe samt så i mundvigen. .. Han var kun kløe stillet når han havde været til dyrlægen og fik kløe stillende og når den ikke længere var i systemet så startede det hele op igen...valget var at gå igennem en masse prøver og medicin eller bare få 3ndnu engang klø stiller samt de piller du omtaler og da han i forvejen havde psykisk ustabilitet i forhold til fremmede så rådede dyrlægen os til at give ham fred....og dét er satme en hård gyser skal jeg da lige love for har pt grædt to døgn da det er den hårdeste men selvfølgelig ved jeg det samtidig er den rigtige beslutning da han ikke skal gå igennem alt dette, så jeg kan få styret mit behov i at have ham hos mig. Jeg håber du har haft ligeså god støtte i forløbet som jeg pt har fået da det er så hårdt især hvis man skal være der alene når de tager her fra. Jeg elsker mine dyr men det vigtigt at træde tilbage i den svære stund og tænke over hvis behov der vægter højest i sådan en svær situation. ...en masse hundes til alle de dejlige vovser og også til vores egen vi har tilbage på 7 år☺

03-09-2015, 12:30

Hej..
Jeg ved hvordan det er at miste sin aller bedste ven til sygdommene.
I Juli stod vi også overfor den svære beslutning om hvorvidt vores hund på 10 år skulle leve med smerter resten af sine dage efter en evt. operation eller om han ville have det bedst med at komme væk fra det hele og bare få fred. Vi tog så den sværeste beslutning, trods at vi tænkte på ham og hvad der var det bedste.
Nu sidder han oppe i hundehimlen sammen med alle hans hundevenner og har det godt.

Vi mistede ham til på grund af at det viste sig at han havde en knude i milten, der var større end en golfbold efter nogle dage hvor vi bare troede at det var problemer med ryggen da halen ikke ville komme op.

De vil altid være i vores hjerter...