Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 22-02-2012, 18:29

Hvordan får jeg hunden til at blive bag dørtrinnet?

Hej
Vi får en chihuahua/dværg pincher tæve på 10 uger på fredag. Vi kunne godt tænke os, at lære hende, at hun ikke skal gå ud af terassedøren, selvom den er åben, men først gå ud, når hun bliver bedt om det. Er der en, der kan hjælpe med en træningsleg, der kan gør det muligt??
Mange hilsner Sofie

Skriv et svar til indlægget22-02-2012, 21:31

Da jeg for mange år tilbage gik til dressur med en voksen hund, på klasse 1. husker jeg en øvelse, hvor vi trænede hunden i at gå pænt i snor på vores venstre side. Når vi stoppede og sagde "sit." skulle den sætte sig ved vores venstre fod.
Så gik vi fra den, men den skulle blive siddende, ikke sålænge, så gik vi tilbage til hunden, roste den, gav godbid, og sagde "fri".

Det var da en meget sjov øvelse, som jeg dog aldrig har brugt i vores hjemmeliv. Jeg ved ikke om du kan bruge den, og til hvilket formål.

Er det din mening at hunden bare skal lære at lade dig/jer gå først ud af terassedøren ?
Eller skal den blive inde i huset når i opholder jer i haven,? når børn render ud og ind, og hunden ikke må smutte med ud.? eller hvis bare en kort tid, når du lufter ud ?

Om det overhovedet kan lade sig gøre ved jeg ikke. Og når i får en 10 ugers hvalp, er der jo en masse andet den skal tilvænnes og lære, som jeg i hvert fald synes er meget vigtigere.

Vi bor i hus med en lukket baghave og en åben forhave. Alle de hunde vi har haft, lærte at de måtte gå i haven UDEN snor, men altid kun ud af gadedøren MED snor på.
De lærte det ved at vi altid gav dem snor på, før vi gik ud ad gadedøren, hvilket vi selvfølgelig ikke gjorde når de gik ud og ind af havedørene. I godt vejr stod der altid en havedør åben, så de frit kunne opholde sig ude eller inde.

For dem blev det helt naturligt en god vane, så en dag hvor det var meget varmt, havde jeg gadedøren åben, imens vore dengang 2 hunde opholdt sig i baghaven. Jeg glemte at lukke den da hundene kom ind igen. Længe efter opdagede jeg den åbne gadedør, og tænkte nu skulle jeg ud at lede efter mine hunde. Men det behøvede jeg ikke. Den ene lå i hundesengen
i køkkenet, den anden lå ved den åbne dør med hovedet på dørtrinet.
Jeg er helt sikker på, det var den gode vane, der havde lært dem, at man går ikke ud af gadedøren uden snor på, der fik hundene til at blive hjemme.

23-02-2012, 05:29

Jeg ville også gøre som Aase skriver, lære den sit-bli, og at den først må gå gennem døren på komando, her starten skal den dog ha ros for at vente 5 sek. også kan i øge tiden efterhånden som den forstår hvad i mener.

Vores gamle nabo havde lært deres hund, ikke at gå ud af haven uden halsbånd, så når den var hjemme havde den ikke halsbånd på, også skulle den blive i haven. når de gik tur fik den halsbånd på, den var ret dygtig, og det var bare noget de gjore fra starten. så gik jeg forbi med min hund blev den i haven selvom lågen stod åben.