Indlæg: 14

Oprettet af | Oprettet: 21-02-2012, 18:50

Hvalpetræning?

Hej.

Jeg er spritny både som hundeejer og herinde på forummet.

På lørdag får jeg lov at hente min nye lille Oswald, en blanding mellem labrador og kleiner münsterländer.

Jeg er i vildrede omkring at beslutte hvorvidt jeg skal deltage i et hvalpetræningskursus.

Mine spekulationer går på, at jeg er enormt genert og føler mig enormt utilpas når jeg skal "præstere" (i mangel af bedre ord), foran mennesker jeg ikke kender.
Træningen skal naturligvis være mest for Oswalds skyld, men vil vi få noget ud af det, når jeg vil føle mig rigtig utilpas og enormt usikker?

Hmm, det jeg mere eller mindre søger er vel så for og imod for hvalpetræning?

Håber I kan vildrede mig ud. :)

Skriv et svar til indlægget21-02-2012, 20:14

Nu da du er ny hunde ejer så vil jeg absolut anbefale dig at gå til minimum hvalpetræning, det vil hjælpe dig med at forstå din hund og mindst lige så vigtigt socialisere din hund så den i fremiden kan møde andre hunde. Hvalpe træning er ikke en konkurence om hvis hund der er bedst, i vores gruppe hjælper vi hinanden og ingen er bedre end andre. Fordelen er desuden du møder ligestillende med samme udfordringer som du sikkert får og I kan støtte hinanden, og hvis du ikke vil være social så lad være, men giv din hund muligheden. Held og lykke
Ps jeg mener at alle burde have et "hundekørekort"

21-02-2012, 21:13

Den bedste hvalpetræning er en kombination af hvalpeleg og så lidt meget enkle øvelser. Der er ingen præstationskrav, det er hygge, leg og lære hinanden at kende. Du behøver slet ikke være bange for at "præstere". Du vil få en masse råd omkring, hvordan du skal agere overfor din hvalp, du kan spørge træneren hvis du har brug for hjælp, og så kan du jo selv vurdere om du vil fortsætte med den mere alvorlige hundetræning hen ad vejen.

Sørg blot for at finde et godt sted med kombinationen hvalpeleg/-træning.

Og held og lykke med din nye lille ven - sikke en dejlig tid du går i møde!

21-02-2012, 23:21

Hvor er I nogen søde mennesker til at svare! Tusind tak :) naturligvis har jeg sat mig ind i racerne, kunne ikke finde på at vælge en hund jeg intet ved om :)

22-02-2012, 05:36

hej

og tillykke med din nye hvalp-);

Jeg har gået til hvalpe træning med begge mine hunde.
Den første var jeg meget glad for kurset, og som nye hundeejer, syntes jeg
det var super at få ider til søge leg, og indkaldning.

Med min den lille gik jeg kurs her i Sverige, og der har man ikke hundene løse,
men vi lavede en masse kontakt øvelser, og søge øvelser, prøvede på spor.
og ellers en masse hvor vi skulle ha kontakt med vores hund, mens vi gik mellem
hinanden.

også brugte vi altid tid på at snakke, om renlighed, fodring, aktivering. osv.

Et super kurs- og ingen ting skulle vi kunne når vi var færdig, men forhåbentlig
fik vi en masse ider, om hvordan en gå tur kunne blive sjov for hunden.

Jeg synes det er godt at gå hvalpe kurs-men kommer du at stå og synes det er det
værste du har været med om, vil din hund jo mærke det og det kan gi bagslag.
Så jeg synes du skal finde den stolte hvalpe-ejer frem, og vise din hvalp at det her-
det har du styr på-også ta alt det positive med dig, du for-og lade alt det du ikke kan bruge
til noget ligge.
Hemligeheden bag hundetræning/aktivering, er at vi synes det er sjovt.

22-02-2012, 07:49

Kære Lotte.

Tillykke med at du skal have hund :)! Hvor bliver det fedt.

Da jeg fik min hvalp for 9 mdr. siden startede vi til hvalpetræning ugen efter (vi var så heldige at der startede et hold lige dér). Vi gik til 10-12 lektioner på hvalpe 1 og derefter 10-12 lektioner på hvalpe 2. Så var der vinterpause og nu er vi startet til rally (anderledes form for lydighed lydighed).

Du skal helt klart gå til træning. Din hvalp vil lære at omgås andre mennesker og hvalpe i kontrollerede omgivelser (hvis det er nogle dygtige og søde trænere) og I vil hele tiden blive bedre til at træne korrekt og præcist.

Det har intet at gøre med at præstere til hundetræning. Det er jo ikke en konkurrence, men socialt samvær mellem dig og din hund. Det handler om at få kontakt til din hund på en positiv måde. Til træning får I introduceret øvelserne, men det er træningen derhjemme der er den primære og vigtige del af indlæringen.

Ved at gå til træning har man også en undskyldning til at træne intensivt og få indlært vigtige og sjove øvelser, som man kan tage med sig hele hundens liv. Det er ikke sikkert man som førstegangs hundeejer (som mig selv btw.) kender alle de gode øvelser eller ved hvordan de skal udføres korrekt. Og så er det kanonhyggeligt og socialt og man lærer en masse nye mennesker og hunde at kende.

En anden lille sidegevinst er, at den type hund I skal have er en lærenem og kontaktsøgende/samarbejdende hund, som du nok vil finde nem at arbejde med. Dette vil øge motivationen, når først den grundlæggende kontakt mellem jer er skabt.

Så go for it!!! Vi har fået en meget dygtig og nem hund ud af at gå til træning!

22-02-2012, 08:07

Tjaa, kan godt se hvor jeres svar peger hen ad! Jeg må bare "op på hesten" og komme afsted. Men men, holdet starter allerede den dag jeg får hvalpen, det synes jeg måske lige er at stramme den lidt.. Kan jeg bare springe ind anden gang der er træning? :) Og endnu en gang, tusind tak for jeres svar, det er virkelig rart I gider skrive sådan en lang smøre om noget så "simpelt"! :)

22-02-2012, 08:23

Åh det er så svært! Vil jo bare enormt gerne gøre lige præcis det der er allerbedst for lille Oswald! Men som jeg læser det du skriver Beaglepack (Og hvor er de i øvrigt dejlige dine hunde!), så skal jeg slå koldt vand i blodet, og lade ham falde til og så evt. (med tryk på evt.) benytte mig af træning når han bliver ældre? (:

22-02-2012, 10:04

Jeg er helt enig med Beaglepack. Du skal IKKE starte den samme dag, som du får din hvalp. Det er ALT for mange indtryk. Den første uge skal du bruge på samværet mellem DIG og din HVALP. I skal heller ikke gå ture, men blot lige gå ud og tisse osv og så ind igen. Der skal ikke mange indtryk til i den første tid, før hvalpen bliver mættet. Man må ikke overvælde den.

Man kan sagtens vente, men hvis man vil have hvalpesocialisering med andre ligesindede og i samme situation som en selv, så er det en kanon idé. Hvalpetræning handler mest om leg og socialisering. Det er ikke en dressur og hardcore lydighed. Det er hvalpen jo slet ikke modtagelig overfor.

Du skal blot sørge for at han møder masser af andre (venlige!) hunde og hvalpe, så han ved hvordan han skal kommunikere med andre hunde. Dette lærer han KUN ved at møde hunde, og der er træningen at slå to fluer med ét smæk.

Træningen i sig selv er jo ikke vigtigt, hvis du bruger masser af tid på at socialisere og træne kontaktøvelser på den korrekte måde. Beaglepack (Ina) har mange mange års erfaring med hunde og kan træne/socialisere alene ud fra dette, men når du er helt ny i feltet, burde du søge udad, da man ikke kan tænke sig til tingene alene.

Men altså... ro på... ingen voldsomme indtryk den første uge. Men husk... du har kun til din hvalp er 12-16 uger til at præge den socialt hvor den er modtagelig og nysgerrig overfor alt. herefter bliver den mere skeptisk og socialisering bliver svært hvis man først starter nu.

22-02-2012, 10:20

Tak skal I have! :)

22-02-2012, 15:06

Lotte, jeg ville helle aldrig starte så tidligt med hvalpekurset. Brug først nogle uger på at få knyttet båndene mellem jer - det er mere vigtigt.
Se om du kan finde et par hvalpe og et par rolige voksne hunde i kan lege/snakke med istedet, socialisering SKAL der nemlig til og vent med den rigtige hvalpeleg/-træning til du har haft ham lidt længere. Vi startede først på hvalpeleg/træning, da vores var 3 mdr., men havde inden da fundet nogle gode legekammerater.
Efter den første uges tid, så kom ud med ham og kig på alle de spændende ting i menneskeverdenen - det er der, han er allermest påvirkelig.

22-02-2012, 15:24

Jeg er helt enig med Kirsten Ravn.

Når din hvalp er blevet 3-4 mdr. Så er det tid til hvalpetræning. Du er førstegangs hundeejer, men du skal ikke være nervøs for at tilmelde dig det.

Din hund vil nyde det, og du vil lære en masse om, hvordan det er at blive hundejer, både af træneren og i socialt samvær med andre hunde og deres ejere.

Tag det som en oplevelse. Jeg lover dig, du vil se de andre har det ligeså dejligt og svært, med alt som du og din hund skal lære for at få et "hundegodt" familieliv.

Og det er med hunde som med børn, det er altid nemmere at "forebygge end helbrede" problemer.

Held og lykke med Oswald.