Indlæg: 18

Oprettet af | Oprettet: 17-02-2012, 15:01

Meget sulten hvalp

Hej. Vi har en skøn Shih Tzu han på ca. 4 måneder. Vores problem er at han er kronisk sulten. Han har fra start fået Royal Canin til Shih Tzu hvalpe. Han får i overkanten af det der passer for hans alder. Han vokser som han skal og har fået ormekur, så vi er sikker på det ikke er derfor. Dyrlægen siger han er fin og vi fik det råd at strø maden ud over gulvet, så han spiste langsommere, samt fordele maden over fire gange dagligt. Men han er stadig sulten sulten sulten. Hvis vi skal se noget positivt ved det, så er det, at han er lydig og lærenem for han gør alt for en godbid.
Vi ved at en hvalp ikke må være sulten, men hvis vi giver ham alt hvad han vil have af mad, så kaster han op (det har vi prøvet en enkelt gang).
Har nogle af jer andre erfaringer med godt fodder, der kan mætte sådan en lille fyr?
På forhånd tak for evt. råd.

Skriv et svar til indlægget



17-02-2012, 15:47

Jeg er slet ikke ekspert på området, men ved at det er en jungle at finde det gode foder. Da jeg læste dit indlæg tænkte jeg som det første, at din lille hund ikke optager foderet som den skal. Royal canin indeholder flere ting som en hund slet ikke har brug for og derfor skal der også mere foder til et måltid. Jeg ville prøve et andet foder. Det hjælper desværre ikke at spørge dyrlægen, for denne vil altid anbefale det han har på hylden. Min hund spiser olivers og det synes jeg er et godt foder og min hund er glad for det. Det kan du købe via deres hjemmeside. Der er flere andre gode mærker. Selvfølgelig kan det også bare være fordi din hund er hundesulten.

17-02-2012, 16:30

Og så stik han nogle gulerødder, rå okseben uden ret meget kød på, griseører, oksehudsben eller lignende, så han har noget at gnave på. Det kan også godt hjælpe.
Maden kan også godt suppleres med revet gulerod, kogte ris/grøntsager/kartofler - det fylder alt sammen i maven, men indeholder ikke så mange kalorier.

17-02-2012, 17:30

Hej og tak for hurtig svar :-) Vi havde egentlig tænkt os, at han ikke skulle have "menneskemad", men synes godt om tanken, med gulerødder, så det ligger han faktisk og guffer lystigt på lige nu. Vi har tidligere prøvet med oksehudsben, men der fik vi et værre rend hele natten, for han fik dårlig mave. Tænker at han skal have lidt mere alder til den slags?
Vi vil straks skifte foder, til hvad ved vi ikke helt endnu. Vi har lige hørt om et holistisk foder, kaldet Golden Eagle. Nogle der har god erfaring med det?

17-02-2012, 19:36

Til Beaglepack 3
Jeg har googlet de to produkter du nævner. Det ser ud som om, at det ikke findes som hvalpefoder? Kan jeg så være sikker på, at han får det han har brug for, så længe han vokser?
Pyyyha synes altså det er en jungle at finde rundt i med alle de varianter :-)

17-02-2012, 22:08

Dyrlægen siger han ser fin ud. Har du tænkt på ,om han bare kigger sulten på dig med bedende øjene, fordi så vanker der mere mad.?
Hvis mine Beagler skulle have haft al den mad de kunne spise, så var deres kroppe blevet til tykke pølser på fire ben, uden brystkasse, hvor hoved, hals og krop var uden den rigtige form.
De kunne nemlig spise alt og hele tiden, og jeg har set hundeejere , der fodrede deres hunde alt for meget. Tæver man kunne tro var drægtige, som bare var helt ude af form. Fordi ejerne synes det var så synd for dem, at de aldrig virkede mætte.

I har skriver du prøvet at give ham alt han ville spise, så kastede han op. Så han kan jo ikke selv sætte grænser.
Mine Beagler spiste også alt for hurtig, så de var ved at kløjs i maden. Jeg tænkte det var fordi de var flere sammen og så var bange for de andre spiste deres mad. Så jeg kom vand på tørkosten. Når de samtidig skulle drikke vandet, gik det bedre, ikke så stærkt. Så tog det ca. 2 min. at tømme madskålen, med 60 gr. tørkost + vand. De blev fodret 3 x dgl. Med dyrlægens kost.

Jeg har een gang haft en Beagle i pension een dag. Han havde mad med hjemmefra, og min formaning om, at han kun skulle have den portion. Men pensionens mand sagde, Bonzo var så sulten, så de havde ladet ham spise deres hundemad også, ligeså meget han ville.
Hjemme igen var maven blevet så tung på ham, at han peb højlydt, da han sprang op på sin plads i sofaen, og senere løb han rundt i stuen, og sked en ordentlig portion på gulvtæppet.
Han havde ædt sig en mavepine til. Siden da har jeg ikke sat mine 8 hunde igennem 30 år i pension.

En anden af mine hunde, stjal engang en pose kattekiks med ca. 1 kg. mad i. Imens de var alene hjemme, havde hun trukket kassen ud under bryggersskabet med 5.kg hundemad og kattemaden.
Da vi kom hjem kunne vi hurtig se hvem af de dengang to hunde, der havde ædt kattemaden. Det var Mille på 1.½år, som vi kun havde haft i 14 dage. Hun logrede glad med halen. Hun lignede en drægtig tæve, der snart skulle føde.
De næste to dage fik hun kun vand, og et par gulerødder. Det kunne være gået gruelig galt, men heldigvis kom hun sig, og blev en smuk normal Beagle igen.

Så tro mig, madglade hunde med go appetit, sætter ikke selv grænser for, hvor meget de bør spise.

18-02-2012, 12:38

Hej igen og tak for jeres forslag og egne beretninger.
Grunden til at vi er bekymrede, er fordi flere (også i bøger),og incl. hvalpetræneren siger, at hvalpe aldrig må være sultne.
Vi kunne ikke drømme om, at give ham for meget mad som fuldvoksen, ej heller med de største og sødeste hundeøjne.
Vi husker at sælger, hvor vi købte vores lille krudtugle Sigurd, fortalte at han altid var både den første der kom til madtruget og den sidste der gik, da de 6 hvalpe begyndte at spise selv. Så måske han bare er en lille slugehals, der skal "guides".
Vi er begyndt at hælde vand i maden, hvis vi ikke spreder det ud over gulvet, eller kommer det i en bold. Og det med gulerødderne er kommet for at blive som mellemmåltid ;-)

19-02-2012, 07:28

Jeg har også været igennem flere slags foder, da min heller ikke optager alt. han er en slank JR, men han har det bedst på kornfrit foder, er der vede i render det bare igennem ham, uden at han ta på, og han skal ha ret store mængder for ikke at blive tynd.

Så jeg vil også forslå et foder skifte. også se hvordan han reagere.

Min den store er halv labbe, og hun kan også spise hele tiden, og alting, hvis hun fik lov. og gør også alt for en godbid. så med hende skal jeg være opmærksom på at krave lidt "space" før hun for sin godbid, ellers går hun i lommen på mig.

pøj pøj

19-02-2012, 09:22

Hej Vibeke

Jeg vil ikke komme med noget forslag om valg af foder, for det er en jungel med tusindvis af meninger og erfaringer i det rette foder, dog vil jeg gerne fortælle at jeg fodrer med Royal Canin, som jeg har fodret med gennem 15 år, med dertil følgende resultat = sygdomsfrie hunde der har opnået en høj alder.

Jeg har deltaget i et kursus hvor dyrlægen, der afholdt kurset fortalte om en undersøgelse foretaget i USA. Kurset hed, "kan man foder sig til hofteleds dysplasi".

Jeg har og har haft schæferhund i 23 år, træner på eliteplan i IPO programmet, (har også 4 små selskabshunde, hvoraf jeg træner agility med den ene), hvorfor det er af stor vigtighed for mig, af mine hunde er i top kondition, og fodres rigtigt, så jeg kan forebygge evt. sygedomme og skader.

I USA tog man 100 labradorhvalpe fra de var 8 uger, delte dem i 2 grupper med 50 i hver. Det ene hold gav man frit foder, det anden dvs. hver hvalp havde en modpart, fik afmålt foder, i forhold til vægt og størrelse, så de hele tiden var MEGET slanke. Hver 3 mdr. blev hvalpene fotograferet på hofter, og alment undersøgt på sundheds tilstanden. Allerede efter 6 mdr. havde den gruppe der fik frit foder dårligere hofter, end dem der fik afmålt foder.

Da hvalpene var fyldt 1½ år, var den generelle HD statistik på de afmålt fodret hunde meget bedre, end dem der fik frit foder. Ligeså fandt man ud af, at det var bedst at foder med hvalpefoder til hunden var 15 mdr. før end man over en mdr, skiftede til voksenfoder. Ligeledes var den generelle sundheds tilstand bedre på de afmålt fodret hvalpe.

Konklusionen af deres undersøgelse, som de anbefaler, er at en hvalp skal fodres, så den holdes meget slank, gerne flere små måltider om dagen. Kontrolvej den en gang om ugen, så du har styr på vægten.

Dette kursus deltog jeg i, i 1995 og har siden fodret alle mine hunde efter den anbefaling jeg fik den gang. Det drejer sig om 5 schæferhunde og 4 havanaisere. Alle mine schæfere har fået konstateret A og 0 på hofter og albuer, er aldrig syge, 1 tæve aflivet 13½ år gammel, som havde alle prøver, haft 3 kuld hvalpe, arbejdet som vagthund og ellers et aktivt liv, som mine andre hunde også har og har haft.

Lige nu er min ældste hund 10 år i næste mdr. (resten 5 år.) og frisk og har kun været til dyrlægen, når han skulle havde ordnet tænder. 2 som lever en pensionist tilværelse i familen henholdsvis 8 og 12 år gamle, den ene forhenværende konkurrencehund, den anden forhenværende avlstæve, lever fint og uden problemer.

Hvad du gør med valg er foder, er op til dig selv. Det kommer rigtig meget an på livsstil, vaner og almen omgang med hunden, også hvordan den bor. At fodrer rigtig, er at man skal kunne fornemme ribbenene på hvalpen/hunden, også selv om den er skrupsulten hele tiden. Nogle af mine hvalpe har også været konstant sultne og andre har haft det fint med den mængde foder de har fået. Hvalpen/hunden skal have tydelig talje. Ret dig ikke efter anbefalingen på foderposen, den er kun vejledende. Det kan være fint med gulerødder eller æbler, som tidsfordriv.

Husk at en slank hund, helt fra den er 8 uger, er den bedste forebyggelse for sygedomme resten af livet, langt hen af vejen, sammen med daglig motion. Se på de viide dyr i naturen også hvalpene, de er slanke og skal ikke som nenneskebørn ligne michelinmanden.

Dette er min erfaring, som hundeejer gennem 23 år.

Held og lykke med hvalpen..........vh Tina

19-02-2012, 15:38

Rigtig intressant.

Der hvor jeg mener et foder byt er på sin plads, er ved feks. var min Jr en tynd hund, men som fik en stor mængde mad, og det må jo være tegn på at han ikke optager sin mad godt nok, det er lidt det jeg læser her også.
efter vi har skiftet, for han kun den halve mængde, men er ikke nær så tynd, dog stadig slank og fin.

Håber der bliver fyndet en løsning.
og jeg mener også man skal passe på med, ikke at lære sin valp, at den for opmærksom, når den kommer med sine bedene hunde øjne, som kan være helt uimodstålige.

20-02-2012, 11:19

Hej igen og endnu engang tak for jeres egne erfaringer.
Tina D. - Det var også interessant at læse om kurset samt undersøgelsen fra USA. Vi har søgt lidt på nettet og læst at HD mest forekommer hos store hunderacer, men det er altid værd at tage med ind i overvejelserne. Jeg har iøvrigt også tænkt at træne agility med Sigurd når han bliver større, så det er vigtigt for os, at han er sund og rask og iøvrigt trives godt.
Hvor om alting er, har vi nu valgt at han skal overgå til GoldenEagle hvalpefoder og så vil vi vende tilbage senere og fortælle lidt om hvordan det går med det.
Mange hilsener fra Vibeke

20-02-2012, 17:34

Hej igen Vibeke

Ja, det er der fejl agtigt desværre rigtig mange der tror, at det mest kun er de store hunderacer, der rammes af HD. Forekomesten af HD er procent vis ikke større hos de store hunderacer, der er bare langt flere tilfælde, fordi der er mange flere af schæfere, rottweiler, jagthunde osv. Jeg har inden for de sidste 2 år, fået oplyst at 2 Bichon Havanaisere har fået konstateret svær HD. Min egen dyrlæge siger at det er lige så almindeligt hos de små racer, som på de store, men fordi der ikke er HD krav inden parring, er der desværre rigtig mange der ikke opdages, før end at hunden viser skavanker derpå.
Ligeledes forekommer der også både løse knæskaller (patella) og øjensygedommer hos de store racer, men igen fordi der ikke er krav om undersøgelse inden parring, er der mange der ikke opdages.

Jeg har talt med den øjenspecialist der undersøgte mine hunde, og spurgte lige præcis ind til racerne omkring problemet, ligesom jeg har spurgt min egen dyrlæge om HD og AA og rygproblemer, hvor jeg fik overstående svar.

Man skal blot være opmærksom på at knoglerne kan tage varig skade af overfordring, især i hvalpetiden, så der ud over HD og AA (albuer) kan forekomme andre knoglelidelser senere i livet, derfor er det så vigtigt at fodre rigtigt. Særlig også gravhunde kan skades af overfodring grundet deres lange ryg.

Det kan være rigtig hårdt at se sin hvalp sulten, og tigge, men fald ikke for fristelsen til at give mere. Husk at hunde får de samme livsstils sygedomme som os mennesker af overvægt, som blodpropper, sukkersyge, fedt om hjertet osv.

En slank hund fra hvalp, er forbygget mange problemer senere hen, hvor du også spare på dyrelæge regninger.

Det er fint at du nu har fundet et foder du føler dig tryg ved som forhåbentlig også kan afhjælpe jeres problem, men at du har fået oplyst at en hvalp ikke må være sulten, det er en stor fejl, hvilke flere her på siden også bekræfter.

I øvrigt er det rigtig sjovt og fornøjeligt at gå til agility, og god motion for både hund og fører. Min egen tæve, på snart 5 år, som altid er sulten elsker det, og er rigtig dygtig til det, fordi hun vil gøre alt for en godbid.

Det bliver spændene at høre om i har fundet det rigtig for jer i fremtiden.

vh Tina

28-03-2012, 20:17

En kort opdatering: Vores meget sulten hvalp er efter godt en måned, nu blevet en tilfreds og mæt hvalp, efter vi er begyndt at give ham råt kød (Barf). Han trives rigtig godt og hans sarte mave holdes i orden med "Husk" som vi putter i hans mad, indtil den helt har vænnet sig til det nye foder. Han får også mosede grøntsager i kødet, hvis vi har lidt rester fra aftensmaden. Vi får god vejledning fra butikken vi handler med og føler os trygge ved det nye foder.
Mvh og god påske fra
Vibeke

29-03-2012, 04:22

Hvor er det dejligt at høre-Tak for opdateringen.:)