Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 07-12-2011, 18:13

dansk svensk gård hund

Hej alle sammen

hej har en dansk svensk gård hund på et år som ryster når han skal være alene hjemme vi havde en gammel hund før... og der var der ikke noget med ham men efter vi er kommet af med den er det blevet slemt,,, hvad skal vi gøre på for hånd tak

Skriv et svar til indlægget



07-12-2011, 18:14

håber i kan hjælpe

07-12-2011, 19:09

Her er et par forslag:
I kan eventuelt lave en dejlig hule til hunden. En stor kattehule eller en foret kasse af en art. I kan også give hunden en bamse til selskab. Lad radioen spille så der er lyde selv om i ikke er hjemme. Lav måske et lille fodersøg, med spredte godbider hunden kan lede efter. - dyrlægen har et duftsystem der skulle virke beroligene på hunde, jeg kender det dog ikke selv.
Og hvis intet andet virker kunne i måske overveje at få en ældre omplaceringshund der kan holde den med selskab. Ikke endnu en hvalp, men en ældre og erfaren hund.
Held og lykke - pøj pøj med den lille
venlige hilsener

08-12-2011, 05:37

Hej .

Baldrian til nytår, over lang tiden inden skal det gives ?

Er ellers meget enig i de par forslag som er givet. :-)

08-12-2011, 06:01

Kan Baldrian også bruges på en højdrægtig tæve? Jeg har en tæve som skal føde omkring 5. januar, som er meget bange for nytåret. Vi skal selvfølgelig ingen steder nytårsaften.

08-12-2011, 09:11

Jeg ville ikke bruge baldrian til en højdrægtig tæve, baldrian er er giftig, men små mængder skader ikke en voksen hund, men ufødte hvalpe? Jeg ville ikke bruge det. Kender I ikke nogen der bor langt ude på landet, som I kan besøge nytårsaften.

08-12-2011, 12:03

Hm. Jeres DSG har aldrig lært at være alene, og det lyder lidt om om det er problemet nu.
Jeg vil nok sige: forfra med alenehjemmetræning. Få sekunder alene, øg ved succes, og langsomme skidt fremad. Med lidt held og dygtighed vil den nok kunne lære at være alene hjemme på en uges tid, men det kræver jo at i er hjemme til at lære den det - måske kan det være juleferie-projektet :-) I kan kombinerer alenehjemmetræningen med noget beroligende som forslået ovenfor, men jeg synes personligt ikke at det er en holdbar løsning i længden, hvis det skal være hver dag i 8 timer. Træning træning træning .... :-)

08-12-2011, 14:30

Hej Sheila.

Ja det er et velkendt problem, især fordi din hund er så ung, og derfor sikkert har været meget afhængig af den gamle hund i nu har mistet. At den ryster skyldes utryghed ved at være helt alene hjemme. Er den gamle hund død fornylig, er det også et stort savn, for jeres unge hund.
Nu skal den klare sig uden sin "overhund".
Den skal selvfølgeligt have et "hunderart" sted at søge hvile på, som ovenfor beskrevet, og prøv med en radio tændt på middel styrke. Baldrian har jeg selv brugt som beroligende middel, men til at dysse en for selvstændig tæve lidt ned, som troede at alt drejede sig om hende, når vi var på udstilling, eller dressur. Så jeg ved ikke om det virker mod angst.
DAP sprøjtet på en halsklud, og i transportkassen, har jeg brugt på samme tæve, når hun skulle med ud at køre i bil. Det fik hende til at holde op med at ryste og savle. Og efter længere tids brug, lykkedes det, at hun kunne køre i bil, uden brug af DAP.
Men begge midler er da værd at afprøve for din hund.

Men forsøg først med disse ting, på dage, hvor du er hjemme, så du ved, hvordan de virker på din hund, før den lades alene hjemme.

Sprøjter du på en halsklud og hundens seng, skal det gøres ca. 15 min før det skal virke.
Baldrian gives ca. 1-2 timer før. 2-3 stk. såvidt jeg husker.

I starten vil det være godt hvis alenetiden ikke er forlænge eks. kun et par timer.
Og 8 timer dgl. bør en hund aldrig være alene hjemme efter min mening.

08-12-2011, 20:51

Aase; det er ikke for at være efter dig eller noget, men jeg synes det er en smule dobbelmoralsk at være efter os der "efterlader" vores hunde hjemme 6-8 timer om dagen, når nu du gentagene gange har skrevet at din hund sover i et aflukket rum uden jer. Efter min (og mange andres mening) er alt tid hvor hunden ikke har adgang til ejeren "alene hjemme"-tid, om de så er alene i huset eller ej - af samme grund sover min hund i soveværelset med os. Dermed bliver det "kun" 6-8 timer om dagen! En lille bøvs fra mig :-)

17-12-2011, 18:40

Mange tak alle sammen har lånt en bog der hedder hunden alene prøver jeg lige først,
og så tænkte jeg hvis det ikke hjalp om det så måske ville hjelpe med en kat som selvskab om han ville følge sig mere tryk??

18-12-2011, 17:49

Hej Line.
"DOBBELTMORALKS" !!

Jeg vil gerne svare på din lille "bøvs", for jeg mener bestemt ikke det er dobbelmoralsk, at lade sin hund sove i eget værelse om natten, men være imod en alenehjemmetid på mere end 5-6 timer om dagen.

Hunde kender udmærket forskel på timerne, hvor familien har forladt hjemmet, og de derfor er helt alene hjemme, og nattetimerne hvor familien er hjemme. Selvom de ikke sover med i familiens senge, eller i egen seng/bur, i soveværelset.

Hvis du læser annoncer: "Hund sælges" så vil du se, at de fleste grunde til at folk vil hjemskifte deres hunde er "Alenehjemmeproblemer og manglende tid til at dække hundens behov". Og det er som regel meget unge hunde, endog små hvalpe, det drejer sig om.
Jeg har aldrig læst at årsagen til hjemskift skulle være, at hunden kun vil sove i familiens soveværelse, ikke i et tilstødende værelse.

Og det er fuldt forståeligt, det kan være et problem for en familie, hvor begge forældre er fuldtidsarbejdene, og børnene er i institution hele dagen. Når så familien er hjemme, skal der lige købes ind i Supermarkedet, der skal laves aftensmad, børnene kræver tid og tålmodighed, de små skal bades og puttes, de store læses lektier med. Far og mor vil også gerne snakke sammen, se TV og læse aviser. Så hunden der har været alene en hel arbejdsdag, den får ikke den nødvendige opmærksomhed, den har behov for. For den familiehund tror jeg ikke man kan kompensere dens behov, ved at tage den med i seng, og tro man så kan fratrække nattetimerne i døgnets alenehjemmetid.

Af samme grund var et af mine krav i købsaftalen, til familier, jeg solgte hvalpe til at alenehjemmetiden var max 5-6 timer dgl. D.v.s. at en af forældrene var deltidsarbejdende, eller at der var et barn på mindst 12 år, eller bedsteforældre i familien, til også dagligt at tage sig af hunden.
Hele familien var altid på hvalpebesøg mindst 3 gange hos os, før hvalpen kunne tages med hjem 8 uger gammel, så jeg fik dannet mig et godt indtryk af de familier, jeg solgte hvalpe til.
Jeg har aldrig stillet et krav om at hunden skulle dele soveværelse med familien, men selvfølgelig heller ikke modsat mig det.
Men at tælle nattetimer, hvor alle sover, = 8, og trække dem fra alenehjemmetimer om dagen, = 10 og derved forvente at dække hundens behov for samvær med sin "flok", den køber jeg ikke.

Mvh Bellas mor

18-12-2011, 18:20

Til Sheila

Til dit kattespørgsmål.

Hund og kat kan godt vænne sig til at bo sammen. Og når først de har lært at begge hører til familien, så kan de godt ligge i samme sofa, men hvis du anskaffer en kat, så skal du ikke gøre det for at gøre din hund mere tryg.
Vi havde selv kat før hund. En mild kat, der "flygtede" ind under møblerne eller op på borde når hundehvalpen, der hurtig blev større end katten, ville lege. Ude i haven kunne katten springe op på hegn og hustag, og hunden fandt så efterhånden ud af katten ikke gad lege.
Efter nogen tid, ( flere måneder) faldt de begge til ro, og accepeterede hinandens tilstedeværelse også indendøre.
De nåede heldigvis aldrig at skade hinanden, selvom en kat i "leg" eller "alvor" går efter hundens snude og øjne, sikkert også fordi de aldrig var sammen i alenehjemmetiden. For 100 % kan man jo aldrig stole på kat og hunds adfærd overfor hinanden.
Hundens opdrætter var da også meget betænkelig ved at sælge deres hvalp til os, fordi vi havde kat, men vi blev dog godkendt til at købe hvalpen der var vores første Beagle.

For at forsøge at give din unghund tryghed, i alenehjemme-tiden, kan det meget vel være en god ide`at i får en hund til. Han har jo ikke været vant til at være enehund. En ældre velfungerende tæve, der skal hjemskiftes, som heller ikke er vant til at være enehund. F.eks. en tæve fra en god kennel, der ikke mere bruges som avlshund. De plejer at være lykkelige for derefter kun at skulle leve som en elsket pensioneret familie-hund. Denne tæve behøver ikke være samme race som din hund, men overtages på prøve, så i finder udaf om kemien imellem hundene og jer fungerer.

18-12-2011, 23:09

Det Line mener er ikke at de otte timer i soveværelset kompenserer for at hunden er alene hjemme i 8 timer. Det der menes er (og det anbefales i alle bøger skrevet af kyndige hundefolk) at en hund som BÅDE er alene i 5-6 timer OG sover alene uden flokken i 8 timer er det samme som værende 13-14 timer alene. Hunde der er alene hjemme i 8 timer og så sover sammen med én i soveværelset giver 8 timer samlet, og er altså bedre for hunden et det førstnævnte.

Man kan jo så selv danne sig sin mening om hvorvidt dette er rigtigt. Som med så meget andet adfærdspsykologi er det meget subjektivt og der er ligeså mange anbefalinger som der er mennesker.

Hvis ens hund kan være alene hjemme i otte timer er dette fint nok, så længe man beskæftiger sig med den når man kommer hjem. En person der er væk fra hunden i 2-3 timer om dagen giver ikke nødvendigvis hunden et bedre liv end dem der er væk i 8 timer. Igen... det handler om kvaliteten af samværet med hunden. Jeg vil give jer ret i, at hvis man ikke har tid til en hund fordi man prioriterer andre ting, så bør man ikke få hund, men det er absolut IKKE det samme som at man ikke kan lade sin hund være alene i otte timer. De fleste unoder sker alligevel i den første time, så hvis hunden kan være alene i 2-3 timer kan den også være det i 8, da den bare vil sove. Hunde sover af natur mange timer i døgnet (op til 16).

At sige få det til at lyde som om man er et dårligt menneske ved at lade sin hund være alene i 8 timer er det samme som at skælde 2/3 af alle hundeejere ud, netop den arbejdende dansker. Det kan ikke være rigtigt at det kun er førtidspensionister, pensionister og hjemløse der kan have hund.

19-12-2011, 12:04

Mange gode forslag er kommet ind her :-) og jeg ville prøve det der umidelbart virker bedst og mest rigtigt for jer.
Med den ene undtagelse, nemlig baldrian. I hvert fald så længe jeres hund er drægtig. Baldrian er ikke giftigt for ikke drægtige hunde, mennesker, heste og andre, der kan dog forekomme overfølsomhed over for Baldrian, Jeg ved det, for jeg er overfølsom, hvis jeg tager en Baldrian så bliver jeg bestemt ikke afslappet, men sidder i en stol og hiver efter luft. Fordi det sælges som et naturlægemiddel betyder det ikke at det ikke er forbundet med en vis risiko. Traditionel medicin der bliver udskrevet fra læger og dyrlæger er også lavet på naturlige ingredienser........det er ikke ensbetydende med at de ikke i forkert sammenhæng kan være giftige.
På nettet kan jeg se at man fraråder gravide at tage Baldrian.

19-12-2011, 16:04

oka mange tak alle sammen :)