Kathrine, det med at ben splintres er primært, hvis de er tilberedt. Et kogt eller stegt ben kan virkelig splintre, de er sprøde og kan splintres i temmelig skarpe, lange tynde fliger.
De rå er meget mere seje og hvis du giver hende lidt større knogler, f.eks. lårknogler som hun skal gnave af istedet for små stykker ben, f.eks. ribben, så vil hun jo bare ligge og gnave i den istedet for at tage dem helt ind i munden og bide dem over.
Vores hunde får både ferske ben og ben, der har været frosne, en hund har altså en mavesyre, der kan gøre det af med de fleste bakterier.
Den med tørfoderet har jeg godt hørt før, men tror det primært er hvis hunden sjældent får ben. Vores får det 4-5 gange om ugen, og de får også tørkost, så .......
Jeg tror jeg ville prøve mig frem med et råt ben uden ret meget kød på, bare et hun kan gnave i og, og så se hvad maven siger til det. Okse eller gris egentlig ligegyldigt, men jeg har lige set de havde oksekraftben i mit supermarked, det var tykke ben uden kød, men med marv - det ville være en god start på rå-ben forsøget.
Pøj, pøj med det.