Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 29-10-2011, 21:34

Kødben af griseben

Hej alle :);

Hver gang jeg bevæger mig i en dyrehandel, så finder jeg masser af kødben lavet på griseben. Jeg har aldrig givet Lili kødben lavet af griseben - da jeg før har hørt en lille fugl synge om, at de kan splintre.. Lidt ligesom kyllingeben.

Ekspedienterne i dyrehandlerne aner intet om det - og er ikke 5 flade værd, når det kommer rådgivning. Så nu spørger jeg jer, kære Gipote brugere, ved I om man kan risikere at give sin hund et kødben af griseknogle - eller om man skal holde sig fra det, og nøjes med okse?

Mvh. Kathrine og Lili :)

Skriv et svar til indlægget



30-10-2011, 10:16

Hvad så med sådan nogle røgede griseører (tror jeg det er) har kun set dem i poserne i Bilka...Er det godt???

Mikala

30-10-2011, 11:11

Hej

Hunde må gerne få masser af ben, okse så vel som svin, selvfølelig hvis de kan tåle det.
Hvis man er bange for rå ben, så kan de fås røget i Maxi Zoo. Man skal bare være opmærksom på røget ting. Hvis hunden ikke har vænnet maven til det, så kan de få tynd mave. Men man starter bare med at give det i små mængder, så de vænner sig til det.
Det gælder også griseøre der er røget. Kan også fåes i Maxi Zoo.

Sabrina

30-10-2011, 12:29

Bilka's griseører er ikke røgede, men bare kogte og tørrede, mener jeg - i Maxizoo m.v. kan man få begge udgaver..

Alle vores hunde har helt fra helt ung hvalpetid fået rå kødben, og nok netop derfor har vi (7-9-13) aldrig haft en hund med problemer med at tåle ben. Faktisk har vi aldrig haft en hund med maveproblemer, problemer med analkirtlerne (de masseres godt, når den hårde afføring fra ben kommer ud) og problemer med tandsten/nødvendig tandrensning har vi kun haft med en hund i en kortere periode, men det var også umiddelbart efter overtagelsen af ham som voksen. Da først han var "kørt ind" med de rå ben, så forsvandt tandstenene.

Primært får de okseben, fordi dem kan vi få til ingen penge (fordelen ved at bo på landet), men indimellem får de også de andre typer, ja selv lidt rå fjerkræben, men det sidste er med forsigtighed.

Og ellers køber jeg forskellige tørrede gnaveting hos

http://www.zooplus.de/shop/hunde/hundesnacks

sammen med mit foder.

30-10-2011, 21:48

Tusind tak for jeres svar :);

Lili er en meget (læs: MEGET) kræsen og forvent dame, som ved hvad hun vil ha' - og ikke vil ha'. Hun er helt tosset med kødben, og derfor vil jeg rigtig gerne lade hende få kødben. Hun får bare ondt i maven, når hun får okseben.

Jeg har prøvet mig frem med en del forskellige slags okseben - dog ikke rå, men enten kogte eller røgede. Og det får hun enten tynd mave eller hård mave af, og det kan jeg ikke lide at "bevidne". Det skal være en dejlig oplevelse at få et kødben - det skal ikke give ondt i mavsen :);

Men derfor tænkte jeg, at griseben måské kunne være et alternativ - jeg har bare ikke turdet give hende nogen, da jeg i tidernes morgen (for en del år siden) - fik at vide at de kunne splintres.

Jeg har også førhen fået fortalt, at hvis en hund får et råt kødben - så skal man tage dens tørfoder fra den i et halvt-et helt døgns tid. Er dette en skrøne? :);

Sidst men ikke mindst - Kan man bruge ferske kødben (som ikke har været frosset) - eller er det mere "sikkert" med frosne kødben? Her tænker jeg på bakterier :);

Igen, tak for jeres svar :)

30-10-2011, 22:06

Kathrine, det med at ben splintres er primært, hvis de er tilberedt. Et kogt eller stegt ben kan virkelig splintre, de er sprøde og kan splintres i temmelig skarpe, lange tynde fliger.

De rå er meget mere seje og hvis du giver hende lidt større knogler, f.eks. lårknogler som hun skal gnave af istedet for små stykker ben, f.eks. ribben, så vil hun jo bare ligge og gnave i den istedet for at tage dem helt ind i munden og bide dem over.

Vores hunde får både ferske ben og ben, der har været frosne, en hund har altså en mavesyre, der kan gøre det af med de fleste bakterier.

Den med tørfoderet har jeg godt hørt før, men tror det primært er hvis hunden sjældent får ben. Vores får det 4-5 gange om ugen, og de får også tørkost, så .......

Jeg tror jeg ville prøve mig frem med et råt ben uden ret meget kød på, bare et hun kan gnave i og, og så se hvad maven siger til det. Okse eller gris egentlig ligegyldigt, men jeg har lige set de havde oksekraftben i mit supermarked, det var tykke ben uden kød, men med marv - det ville være en god start på rå-ben forsøget.

Pøj, pøj med det.

01-11-2011, 15:20

Tusind tak for beskeden, Kirsten. Jeg vil prøve mig frem, eller .VI vil prøve OS frem, stille og roligt. Tak for alle rådene :)

02-11-2015, 09:48

Jeg har altid givet mine hunde griseøre og gnave ben, enten helt friske eller lufttørret de elsker det men husk at give dem det uden for hvis det er muligt da stanken kan være utålelig :) .. jeg køber mine tyggeben og kødben ved http://www.hundenogkatten.dk/ da jeg kan få dem uden tilsætnings stoffer og uden tilsat sukker. Nu skriver du ikke helt hvad slags hund du har men hvis du har en af de lidt større hunderacer kan jeg varmt anbefale at du køber det lufttørret underben fra fåret min hund elsker det plus det lidt sjovt at se ens hund kom løbende med sådan en fætter her
http://www.hundenogkatten.dk/produkter/56-hundegodbidder-og-koedben-/257-faar-underben-16-18cm/

07-11-2015, 01:09

Griseben kan give meget hård mave og skal gives sjældent.

De okseben i supermarkedet, er tit fra de bærende ben og derfor alt for tykke og hårde. Giver man hunden dem flere gange om ugen, vil de hurtigt få slidskader på deres tænder. Der er sjældent ret meget kød på. De tænder hunden skal bruge til de bærende knogler, er fortænder og hjørnetænder og det er dem der sjældent har tandsten. De ben jeg nævner, ribben og andre i samme stil, knasses af kindtænderne og kødet på dem, er med til at give fine tænder.

På diverse netsider, kan du finder steder, hvor du kan bestille eller køre ud og købe lammeben, hesteben, vildtben. De har tit dejligt kød på og benene kan spises helt og kan man give flere gange om ugen, hvilket kan anbefales, så hundens mave er i træning til ben. Ben kan fint gives, selvom man fodrer med tørkost. Rå kylling gav jeg meget. Alle ben skal være rå. Så sker der meget sjældent noget. Hunde er meget forsigtige med små ben.

Jeg har fodret med halvt af hvert. De fik tørkost til morgenmad og kødfulde ben og eller råt kød til aften.

Kødben lugter ikke!

Røgede ben, ville jeg holde mig fra. De har hårde for maven.

Af tørrede ting, er hare/kaninører, sener, tørrede kødstrimler osv, ja alt hvad der bare er lufttørret eller friskt. Nettet bugner af den slags. Evt zooplus.de. Det er tit billigere i Tyskland. Fragten er 74 kr uanset mængde. Så storkøb kan anbelfales.

Hunden kan altid få ben mm galt i halsen. Lad aldrig hunden være alene med ben.