Indlæg: 24

Oprettet af | Oprettet: 27-08-2011, 10:16

Hvordan kommer jeg igang.....

Hej så er jeg her igen og søger jeres råd...

Denne gang har jeg brug for råd vedr. gode og aktiviteter både indendørs og udendørs til min Beagle Karla på 11 uger. Vi går allerede til hvalpetræning / klikkertræning hver tirsdag så det skal helst være noget ud over det gerne noget vi dagligt kan gøre sammen og evt noget vores unger kan "være sammen med hende om"....

Jeg har hørt lidt at det ikke er så godt med de "voldsomme" lege (boldspil osv) med så små hvalpe...?????.desuden syntes jeg også at hun kører op når vi leger for vildt og har meget !!!! meget !!!! svært ved at faldt til ro igen....???

Jeg har læst lidt om sporsøgning som Beaglepack 3 har skrevet lidt om men hvordan kommer jeg i gang med gode aktiviterer og evt sporsøgning???

Knuser Mikala

Skriv et svar til indlægget



27-08-2011, 14:06

Og her gik jeg og troede at hun "kedede" sig....Jeg kan idag ikke gå forbi hende uden at hun bider i mit bukseben.....er det fordi der sker for meget??? Hun har ellers sovet fint nok...

Karla får et foder som hedder Scienceplan....det har hun altid fået....bør jeg skifte???

Knus Mikala

27-08-2011, 15:19

Hej Mikala.
Beaglen er en kvik og klog hund. Altid parat til sjov og ballade. Jeg ved ikke hvordan andre racer er, men leg aldrig vildt med lille Karla, Ingen bold og trækkeleg. Det stresser hende kun. Og hun stopper ikke selv, det er jer der skal bestemme "farten". Hun er stadig lille hvalp, så hun skal også kun gå korte ture, men gerne flere gange dagligt.
Aktiver hende istedetfor ved at hun skal bruge sit hoved, men igen ikke forlænge ad gangen. 5.min ved samme leg, eks. sit, dæk, og apport. Søge efter lidt godbidder på græsplænen, eller på køkkengulvet, hvor du lægger en godbid under en lille blomsterunderskål eller underkop. Og som godbidder mener jeg hvalpekost. Jeg synes du skal fortsætte med det hvalpefoder hun er vant til. En lille hvalp som Karla sover meget af dagen, så hun skal jo ikke aktiveres i flere timer. Har i aktiveret hende 15 min, så stop.
Når hun bider i dit bukseben er det for at få kontakt, hun synes jo det er dejligt at lege med dig. Men det skal hun selvfølgelig vænnes fra. Det er dig/jer der skal bestemme, hvornår der skal leges, spises, o.s.v. Giv aldrig efter, selvom det kan være svært. Prøv at vende ryggen til hende, så hun undgår øjenkontakt. Hvis det ikke er nok, til at hun opgiver og lusker væk, så vend dig hurtig om, sig stop eller nej, og evt. en lukket hånd i munden på hende.
Min første hund Bonzo, havde også en overgang den vane at bide i bukseben, han var da 5-6 mdr. gammel, og jeg husker jeg var lidt bange for ham, troede min hund var ved at blive aggressiv. Jeg fik da det råd, at vise lederskab og stikke en knyttet hånd i munden på ham, den kunne han nemlig umulig gabe over. Sådan stoppede den leg.
På fotoet af Karla ser jeg en dejlig og smuk Beaglehvalp. Som du kan se på mit foto af vores næsten 10 år gammel Beagle Bella, er hun igang med legetøj i træ, hvor der er gemt små godbidder i. Hun har også en aktiveringsbold med godbidder i. Hver aften når vi har spist, før TV-tid, har hun legetid. Ca. ½ time med bolden og brættet. Vi har kun haft hende i ½ år, og ikke i sit tidligere hjem været vant til aktivering. Men også en ældre hund som Bella, behøver aktivering, ikke kun lange gå-ture. V.H Bellas mor

27-08-2011, 15:25

Hvilket foder ville du så anbefale / hvilket mærke? jeg vil jo nødigt stresse hende mere!!

Jeg vil så vidt muligt forsøge at begrænse de aktiviteter vi tilbyder Karla, kan god se at der måske sker for meget....måske lidt misforstået tror jeg at hun keder sig når hun bare går rundt. Hendes "område" er jo lidt begrænset idet hun ikke er renlig endnu.

Knus Mikala

28-08-2011, 05:39

Hej Beaglepack 3 og Aase

Nu har jeg forsøgt at "kede" Karla lidt....men så snart hun ikke får opmærksomheden så enten piber hun eller laver ballade (bider i kurv, bordben osv). Er det et tegn på at der enten har været for meget aktivitet eller et andet symptom som jeg ikke lige kan gennemskue?? Ikke at det gør noget jeg vil bare helst gøre det rigtige fra starten af med Karla...:-);

Knuser Mikala

28-08-2011, 06:00

Glemte lige at spørge:
Hvornår kan Karla gå over til at få mad 2 gange daglig i stedet for 3 gange daglig i dag. Det har stor betydning for træningen idet hun ikke når at bliver "super" sulten og derved motiveret når vi træner kl 17.....hun får mad kl 7 - 13 - 19

Mikala

28-08-2011, 09:15

Blander mig lige lidt hér i beagle-debatten, men da jeg selv har støver går det nok :);

Som det er skrevet, små skridt ad gangen og brug det i lærer til træning i løbet af ugen - når Karla er parat til flere udfordringer, synes jeg I med fordel kan låne/købe bog om aktiviteter/tricks, også velegnet til jeres børn. Forlaget Trofast har en del gode bøger : www.tro-fast.dk (klik på "Butikken").

Synes også I skal vedblive med flere måltider, så længe som muligt - hvis I føler Karla er for mæt til træningen, kan I prøve at mindske hendes eftermiddagsportion en smule, for træningsgufferne indgår jo også i den daglige foderration.
Egne gamle hunde får to hovedmåltider, men fodersøg 2 til 3 gange om dagen, at søge/bruge næsen er altid et hit hos en støver !

28-08-2011, 10:53

Når hun køre op fordi hun keder sig, skal du tilbyde hende et ben eller noget bidelegetøj hun kan lege med selv, som Beaglepack også skriver.
Hun bliver nødt til at lære at slappe af, ellers bliver det et helved når hun skal til at være alene.

Få jeres rutiner til at ligne dem i får når i begynder jeres hverdag igen.
Hvis i er væk i dagstimerne, skal der ikke ske noget specielt i løbet af dagen (andet end små tisseture og i starten nogle korte lege hun ikke bliver ophidset af - f.eks. søgning);
Hunde er vanedyr, så når man først lære dem at der sker noget hele tiden, vi de forvente at det altid er sådan. Vi lærte derfor vores hund at hun skulle passe sig selv mellem 8-16 (selvom at jeg var der), og at alt det sjove startede når min kæreste kom hjem (han vil nemlig altid være den første hjemme). Det gjorde det let for hende da hun skulle til at være alene i de timer, og hun har da heller aldrig ødelagt noget!
Da min kæreste kom hjem ca. 15.30 gik vi tur, trænede, legede og nussede - alt det vi ikke gjorde i løbet af dagen. Nala fandt derfor hurtig ud af at dagstimerne, betød sovning, selvaktivering og tyggeben (dem brugte hun meget tid på at tygge i i løbet af dagen).

Rolige lege og mentalt trættende opgaver er klart bedst.
Lav søgeopgaver som allerede forslået og brug legetøj der kan give belønning - f.eks en Cube eller Kong legetøj.
Når du giver så mange godbidder skal potionerne formindskes - det antal gram der står på posen hunden skal have er inkl. godbidder, ben mv. Belønning/godbidder ved træning og ligende kan også sagens være et måltid :-)
Lad endelig din hund arbejde for aftensmaden - jeg giver ofte min en tom mælkekarton, et paprør fra en køkkenrulle eller ligende, med aftensmaden i. Jeg træner også med den - både plads, sit, dæk osv. Begge er et hit!

28-08-2011, 11:09

Man må ikke gå ned til kun 2 potioner om dagen før kroppen er næsten helt udviklet.
For hundehunde er det oftes ved kønsmodningen/første løbetid.

28-08-2011, 11:09

Man må ikke gå ned til kun 2 potioner om dagen før kroppen er næsten helt udviklet.
For hundehunde er det oftes ved kønsmodningen/første løbetid.

28-08-2011, 11:12

Nøj I er bare gode med jeres råd.....og i skal vide at vi bruger hvert et ord der bliver skrevet!!!!

TAKKER MANGE GANGE!!!!

Sprøgsmål:

Køkkenrulle med godbider i men havde kommer jeg i enden så de ikke ryger ud???

Her har været ro hele dagen....Nu er klokken snart 15 og vi kan begynde aktivtieterne (glæder mig)....Dog bliver det nogle andre aktiviteter end tidligere nemlig hjerne aktiviteter...
Karla har taget det ok...men er lidt stresset over at jeg ikke er "sjov" længere. Hun har bidt en del i karme og bukseben og har også tisset en enkelt gang på køkken gulvet....

God ide med aftensmaden i aktivitetsøje med!!! Har fået ungerne til at drikke resten af mælken i køleskabet så kartonen kan bruges...:-);

På tirsdag er Karla 12 uger og skal have sin vac. men kan jeg forvente at hun får en reaktion på denne???

Mikala

28-08-2011, 11:21

Hej igen Mikala.
For at gøre dit allerbedste for Karla, har du nok givet hende lige lovlig meget opmærksomhed. Og det er hun klog nok til at udnytte. Nu skal hun så vænnes til at falde lidt til ro, underholde sig selv, og sove også om dagen. At hun bider i alting, det kan som Ina skriver afhjælpes med at hun har sin egen legekasse, med forskelligt i. Ikke købelegetøj, i gummi, det bliver hun hurtig træt af, eller bider i stykker, når hun skifter tænder.
Mine hundehvalpe havde allerede fra de var ca. 5.uger gamle og endnu ikke flyttet hjemmefra en lille lav legekasse i pap fra Supermarkedet med legetøj i. Tomme WC-ruller, tomme køkkenruller, små papæsker, tomme mælkekartoner, disse med og uden madgodbidder, og frottesokker jeg bandt knuder på.
De hvalpe jeg beholdt, havde fortsat en sådan legekasse, som de havde megen glæde af. Dagligt lagde jeg ny emballage i kassen, og så var det jo spændende, at snuse sig til, hvor og om der var lagt godbidder i. Fordelen for mig var også at dette affald fyldte mindre i skraldespanden, efter det var tygget godt igennem af hvalpene, og iøvrigt også af deres hundemor.
Når hvalpen vi beholdt så ind imellem selv snuppede andet i huset, der var forbudt at tygge i, eller bed i vores fingre og tøj, så blev den straks sat hen til legekassen, HVER gang.
Men jeg vil lige tilføje, at få en hvalp uden at have en voksen hund iforvejen, det gør tilvænning og opdragelse sværere. Hvalpen afreagerer på og leger meget med den voksne hund, især hvis de to hunde man har er mor og barn. Jeg havde samtidig et par voksne "tanter", der havde haft flere kuld hvalpe, så vores kræfter med hvalpe og unghunde, brugte vi mest på dressur og udstilling, og så selvfølgelig daglig pasning.
Når jeg ikke har anbefalet dig at skifte kost, så var det fordi, jeg synes du havde rigelig at lave og tænke på p.t. og fordi jeg mener den havlpekost hun får, sikkert er god nok, samt at det at vælge tørkost er noget af en jungle. Jeg er enig med de andre, at Karla fortsat skal have mad 3 x dgl. Det fik mine voksne hunde også, især fordi det var mest praktisk, når vi havde hvalpe og unghunde samtidig.
For nogen hundeejere kan det selvfølgelig være et problem at forene 3 måltider med sit arbejde, men så kan man gå over til at fodre voksne hunde 2 x dgl. morgen og aften.

28-08-2011, 11:40

Vi har skrevet herinde samtidig, så jeg kan læse du har fået råd om legetøj. Begge ender af køkkenruller og WC-ruller skal du bare bukke om, så hun får dem lukket.

Du skriver hun bider i sin kurv. Har hun en rigtig hundekurv i flet, så skift den ud med en gratis papkasse fra Supermarkedet. En af de solide lave uden clips i. De fåes enda i fine farver.
Sættes den ind i en anden almindelig papkasse, så udgør de en hule, Karla vil elske. Læg gamle håndklæder i eller allerbedst et vetbed, du kan købe i dyreforretninger. Vetbed er uopslideligt, kan vaskes ved 70 grader, og ikke til at bide/skrabe i stykker. Så de holder i årevis.

En kurv i flet er også farlig for hvalpen at bide i, hvis noget af den ender i maven. Selv har jeg aldrig investeret i sådan en. Vores hunde har kun haft papkasser, stofkasser da bidealderen var overstået, og så transportkasser og bure. FORTSAT GOD HUNDESØNDAG, men glem ikke resten af familien og dig selv.

28-08-2011, 11:50

griner....ja famillien får en lidt hård kold skulder lige i øjeblikket ...:-);

Jeg regner med at få Karlas transportkasse/bur/hule i morgen....syntes i jeg skal vente med at introduksere hende for den??? Og vil hun bide den i stykker???

Mikala

28-08-2011, 12:14

Det lyder rigtig godt at hun får sin transportkasse imorgen. Nu ved jeg ikke hvilken type du har valgt. Jeg havde den solide i plast VARI KENNEL som mine hvalpe brugte allerede her i hvalpekravlegården med åben låge. Hvalpene kappedes om at ligge der, og hvis der ikke var plads til den sidste, gøede de andre af den sagde: "Bliv udenfor, læg dig et andet sted". Hvalpekøberne drog alle hver især hjem med deres hvalp i bil i en transportkasse. Jeg købte dem simpelthen med rabat, og jeg ved de brugte disse kasser fra dag 1. både i hjemmet og i bilen.

Mine voksne hunde havde også transportkasser stående i hunde-soveværelset med åbne døre. Der blev af og til bidt i kanterne ved indgangen, men fordi een derinde ikke ville vige pladsen, for de andre, så fik den lige et hak af den der blev holdt ude. Alligevel holdt de kasser til flere års brug, enkelte endda solgt via dba.
Hvis du har købt en i nylonstof, så må du lige holde øje med om hun bider i den, for det kan den nok ikke holde til. Lad det komme an på en prøve. Men den er vist også mest brugt til bilkørsel, med lukket lynlås. Bider hun i den, så lad hende nøjes med kasser fra Supermarkedet, indtil hun er kommet over bidealderen, og brug transportkassen i jeres bil. Papkasserne kan tåle hvalpebid og udskiftes jævnligt.

28-08-2011, 12:16

Vi brugten en transportkasse da Nala var i Jeres hvalps alder.
Hun bed lidt i den hårde plastik i kanterne, men det lod vi hende gøre - Så gik hendes opmærksomhed nemlig til den, når hun var i bidehumør og ikke vores møbler. Selvom tyggeben er lækre bliver de altid kedelige i længden, så det var noget hun gjorde når hun havde lyst til noget andet, og til når hendes tænder kløede meget!
Det stål-tremmebur vi har nu har hun ikke lagt an til at bide i, men det har hun også først fået 10 mdr. gammel.
Jeg synes bare du skal præsentere hende for det så snart hun får det. Gør det hyggeligt med tæpper over (hvis det ikke er helt lukket) og put lidt hyggelige tæpper/puder derind. Husk også at gøre rummet mindre vha. en papkasse hvis buret er købt til voksenstørrelsen - det skal nemlig være en hyggelig størrelse, før de kan lide at være der.
Når du stiller det frem, så læg lidt godbidder derind og lad hende selv undersøge. Ros når hun er inde, men gør det roligt, så du ikke skræmmer hende. Hvis hun ikke selv opsøger buret, kan du lære hende at det er derinde hun får mad (f.eks paprør med mad i), godbidder mv, så hun får en positiv relation til buret.
Buret må ikke blive lukket det første stykke tid, og husk langsomt at træne det at være lukket inde!

Først gang du bruger kartoner, paprør mv. til at give hende mad i, må du lave nogle huller i papet så hun kan dufte der er noget interessant i. Du kan også blande noget i foderet, der virkelig dufter, hvis hun ikke udviser interesse. F.eks tørrede fisk, leverpostej (men det er lidt ulækkert at have på gulvet) eller levergodbidder.

Held og lykke med det hele - det er sådan en spændende tid!

28-08-2011, 12:24

Min hund reagerede forresten ikke på sin 12 ugers vaccine og har heller ikke reageret på de to rabies hun har fået siden!
Nogle hunde bliver vidst lidt mere trætte af dem. Ring og spørg din dyrelæge - de vil nok kunne sige mere om det ...

29-08-2011, 07:53

Jeg bryder mig heller ikke om at hundene bliver unødig vaccineret. Faktisk blev min Daisy på 14.½ år meget syg af den sidste vaccination, så vi måtte lade hende aflive. Hun havde iforvejen altfor få hvide blodlegmer, derfor nedsat immumforsvar. Og fik kraftige parvo-symtoner med opkast og diaree`. Derfor undlod jeg at lade vore to sidste Beagler vaccinerer efter de var fyldt 12 år. Begge levede til de var 15.½. Og døde ikke af smitsomme hundesygdomme.
Men hvordan ved man hvilke vaccinationer der ikke er nødvendige, og derved undgår dem ?

29-08-2011, 08:48

Tak for dit svar. Efter vi mistede Daisy blev jeg også skeptisk overfor al den vaccinering. Vore hunde fik den blandede vacciner + vacinen så de kunne komme med til udlandet. De blev vaccineret ca. hvert andet år. Som du rigtig skriver kan man jo hurtig lade dem vaccinere hvis der skulle udbryde smitsomme sygdomme.
Dog var vi jo nødt til at lad dem vaccinere, udfra de krav DKK stiller da vi stadig udstillede dem. Men det er såvidt jeg husker også kun hver 2-3 år. Og med Bella har det ingen betydning, hun er en DRU hund, og hende udstiller vi slet ikke. Vi er heller ikke medlemmer i DRU.
Hun er kun familiehund, og så deltager vi i diverse gå-ture i Beagleklubben, som både hun og vi har glæde af. Det er altid hyggeligt at møde gamle hundevenner, og deres gamle og nye hunde. Og det er dejligt at møde nye Beagleejere med deres hunde. Tit kan man hjælpe også dem med gode råd, på disse ture. Og det at møde små hvalpe på disse ture, det er skønt, de er så dejlige allesammen. Hver især små personligheder, trods samme race.