Indlæg: 23

Oprettet af | Oprettet: 01-08-2011, 15:03

uforskammet opdrætter skal da ikke have lov at avle?

Jeg er hundetræner og er igang med udvælge min første hvalp nøje, stiller krav til opdrætter om hvalpene, men få timer efter besøg af udvalgt hvalp - islandsk fårehund i Lynge får jeg på SMS at vide de ikke vil sælge den til mig fordi jeg udtalte at den vil blive kastreret som voksen hvis jeg ikke kunne holde den hjemme.

Hunden skal være familiehund og terapihund på plejehjem m.m. og vil efter min mening få det som blommen i et æg da jeg har have og vi har en hundeskov i samme by.

Jeg træner selv hunden og den vil få min et års optræning til terapihund, så jeg tænker har en opdrætter lov til afvise et salg pga sterilisering/kastration af MIN hund?
Er det noget man skal holde kæft med for opdrætter?
Og hvor mange af jer tier herom til opdrætteren når hunden kommer under kniven?

Hilsen frustreret og rystet hvalpesøger

Skriv et svar til indlægget



01-08-2011, 15:09

Glemte at tilføje aat jeg spurgte opdrætter ville stille op hvis hvalpen har HD c-d-e om et år når man kan måle det på røntgen, og det vidste han ikke lige om de overhovedet ville gøre noget ved, altså hverken ny hvalp eller pengene retur og dyrlægeregning for aflivning. Mit indtryk var at opdrætter var total uviden om regler iflg købshandel med varer som et hundesalg går ind under, så tror ikke jeg ville anbefale nogen at købe hvalp der i fremtiden! Faderen eller hans papirer var heller ikke tilgængelig!

01-08-2011, 16:18

Bliver nødt til at spørge, var det kuld du så på uden stamtavle?? For lyder lidt sådan... Min første hund blev der skrevet udstilling samt figuranttræning i papirerne, men da hunden havde knækøre og for lange ben blev jeg anbefalet at kontakte opdrætter, som valgte at gå konkurs (kan jo også undre en!?) men der var der intet at komme efter ( er jo også bare penge, hunden var jo ligeså skøn ) men kunne lyde som om din opdrætter også kunne finde på sådanne numre. Måske du skulle finde et mere seriøst sted, med mindre du har fundet hunden :0);
Held og lykke med hele hvalpesituatonen :0)

01-08-2011, 17:32

Ved at læse disse 3 indlæg, får jeg også den fornemmelse at den opdrætter ikke avler hunde med stamtavler. Jeg kan derfor kun igen opfordre til at man køber en hvalp med DKK stamtavle, og ved en DKK købekontrakt. Her kan både sælger og køber stille deres krav og garanti.
En DKK opdrætter er iøvrigt også underlagt DKK`s krav for opdræt og garantier.
Mange DKK-opdrættere har gennemgået et opdrætterkursus, brugt mange penge på at udstille deres tæver og vælge de rette hanhunde i avl. De har stor interesse i at opdrætte sunde, smukke, racetypiske hunde. De føler et stort ansvar overfor både hund og køber, tilbyder derfor deres hjælp, når og hvis man får adfærdsproblemer, evt. også ved behov for pasning ikke kun imens hunden er hvalp, men tit i hele hundens liv.
Jeg har selv oplevet det, da vi fik brug for hjælp. Vores to jævnaldrende tæver kom af og til op at slås, en gang så voldsomt, at vi ikke kunne sætte dem sammen igen umiddelbart efter. Den ene måtte en tur til dyrlægen og syes. Og vi vidste af erfaring at hun bag nag i lang tid efter et slagsmål. Vi tænkte på men ville nødigt skille os af med hende, hun var ikke aggressiv, men bange for den anden yngre hund. Jeg kontaktede min opdrætter, og bad om råd. Han sagde starks kom med Columbine, så tager jeg mig af hende og fortsat behandling af hendes skader. Columbine var da 8 år, og hun boede hos opdrætteren i et par måneder, også imens jeg var ude at rejse. Vi var tæt på at hjemskifte hende, men valgte at søge hjælp hos en adfærdsbehandler. Vi fik gode råd, også til at blive bedre ledere. Columbine fik lykkepiller, og vi fik derved held med at beholde både hende og Denise, som levede godt sammen resten af livet til de blev ca. 15 år gamle.
Men havde Columbines opdrætter ikke taget hende hjem til sig, havde vi sikkert mistet hende.

01-08-2011, 17:50

Aase: min første var med DKK stamtavle, men fik af vide de intet kunne gøre når opdrætter havde valgte at gå konkurs. Jeg var 19 år så troede på dette og har senere ikke tænkt mere over det, men siger du de kan have fejlinformeret dengang? Eller er reglerne blevet ændret de sidste 10 år?

02-08-2011, 09:29

Hvis du finder opdrætteren gennem islandsk fårehundeklub - www.islandshunden.dk - får du den bedste behandling. Der skal du så ikke regne med, at der er et kuld hvalpe klar - vi måtte vente længe på vores Sorta, da vi kom i kontakt med opdrætteren ca en uge før hvalpekuldet blev født. Det gav os så den fantastiske mulighed, at vi kunne følge de små fra før de fik øjne, det var en oplevelse i sig selv.
Skulle jeg selv stå med et kuld hvalpe ville jeg nok også lige synke en ekstra gang, hvis en mig ellers ukendt hvalpekøber straks stod og fortalte mig om mulig kastration, men jeg ville da lige finde ud af lidt mere inden jeg afviste vedkommende.

02-08-2011, 13:03

Hej Michele.
Du har haft en ubehagelig oplevelse med en DKK-opdrætter, der ikke overholdt købskontrakten, men valgte at gå konkurs. I modsat fald, var du helt sikkert blevet hjulpet af DKK i den sag, og efterfølgende var opdrætteren blevet ekskluderet af DKK.
Som DKK-opdrætter skal man opfylde deres krav, og aftaler på en købskontrakt.
Mvh AAse

02-08-2011, 17:00

Ok, tak Aase. Er heller ikke skræmt væk fra DKK for havde jo intet med dem at gøre at hun var et fjols. Tænk at gå konkurs bare for at slippe for at betale tilbage! For papirerne var i orden så var jo et tilfælde!!! Men pyt, det er jo mange år siden ;0)

02-08-2011, 19:53

Bare lige for en god orden skyld, Michele - man vælger ikke bare at gå konkurs.

Det er noget, der altid skal behandles ved domstolene, og der er en længere behandling af en sådan sag. Som oftest tager selv en ukompliceret konkurssag omkring et år at behandle, fordi en bobestyrer skal findes(advokat), kreditorer skal høres, aktiver og passiver gøres op - så nej man vælger ikke bare lige at gå konkurs....

Der er faktisk også en del omkostninger i.f.m. en konkurssag, ialt væsentlig flere end det ville koste at give dig en erstatning for de fejl, din hund havde.

03-08-2011, 04:24

Kan absolut ikke forstå at du kan blive afvist, og at nogle vil afvise pga. neutraliserering, og da slet ikke når hunden for et "rigtigt" arbejde, og massere at lave, kan godt forstå du frystreret og rystet,
Det ville jeg sk. også været blevet.

Håber du finder den rigtig avler, for din hund for det super godt.

03-08-2011, 10:09

hvis kennelen har lagt et avlsprogram og mange timer i udstilling avlslinier osv. så forstår jeg godt at hun/han vil sætte et forbud op for kastration, er vel blevet så overrasket over din udmelding så den skulle lige vendes.....er det uforskammet? i købere søger altid efter retfærdiggørelse, skal vi ikke høre den anden part? Ane

03-08-2011, 11:24

Jeg ville nok også blive noget forstemt, hvis en køber meldte ud, at hunden skulle kastreres når den blev voksen, jeg tror heller ikke jeg ville sælge til dig. Det er nu min mening, at hunde ikke skal neutraliseres, hvis der ikke er en medisinsk grund.
Hvorfor skulle du ikke kunne holde den hjemme? Jeg har to hanhunde og ingen af dem kunne finde på at strøjfe, de får nu heller aldrig muglighed for det. Det er jo nok mest det som det drejer sig om.
Det er nok din måde at tænke på, der er faldet dem for brystet. Men jeg ville ikke vendte med at sige det til dig, eller sende dig en SMS.
Sådan forvendter jeg ikke mine hvalpe bliver behandlet, og at den skulle arbejde, ja selvfølgelig skal den det, Hvis folk bare skal have en hund til at klappe på, så må de finde et andet sted at købe hund, det bliver ikke hos mig.

05-08-2011, 10:56

Kirsten : Ok. Syntes bare det virker underligt at en meget lille opdrætter går konkurs. De havde 1 tæve (super lækker) og alt virkede fint, havde kontakt til hende efter købet og da jeg snakkede med hende om "fejlene" skiftede hun nummer ( hun var ved at blive skilt, og fik ikke den nye adr ) så min hvalpeanviser rådede mig at kontakte DKK og de kunne bare sige hun som opdrætter havde meldt sig konkurs. Gjorde ikke mere ved det derefter, for hun var jo super til figurantarb som var det vi trænede og som 1 gangs hundeejer vidste jeg ikke hvor vores fælles arb skulle ende (så udstilling var ikke så vigtigt) og kun fordi jeg havde en tidligere DKK hvalpeanviser på købet at jeg overhovedet blev gjort opmærksom på krav ved fejl.

05-08-2011, 16:17

Michele - tror næppe det er selve opdrættet din tidl. opdrætter er gået konkurs med - snarere et firma og/el. en personlig konkurs, hvor opdrættet hører under.
Der er vist ingen DKK-opdrættere, der kan leve alene af at opdrætte, men de skal selvfølgelig opgi' deres indtægt derfra til skat.

Du kunne sikkert ha' gjort krav gældende dengang, men du havde nok stået bagest i køen af kreditorer, måske derfor DKK fandt det nytteløst - har svært ved at vurdere om du blev fejlinformeret.

Hvis Kirsten "kommer på banen" kan hun nok forklare det bedre :)

07-08-2011, 11:30

Hej

Vil godt lige give min mening til kende angående hunde opdrættere og dkk.
Vi har købt en hvalp gennem en dkk godkendt opdrætter. Den hvalp vi har købt har haft forkert bid, så vi måtte ha hevet 2 tænder ud på hunden. Vi har nu fået konstateret at hunden har allergi.
Hvad hjælper det så lige at man køber en hund med fine papirer ??
Dkk er til for dem som laver en masse hunde og betaler for stamtavler, sgu ikke for almindelige folk som køber hund.

07-08-2011, 19:42

Jeg går ud fra at for at være hundetræner, så har du også en uddannelse????Troede at den slags spørgsmål som du stiller, dem lærte man om på uddannelsen?? men det gør man måske ikke???Håber du finder den rigtige hund for dig.....momsi
ps. har ikke læst hele tråden her...

08-08-2011, 04:58

Den slags spørgsmål? at man skal ti stille om kastration, det er jo et holdningspørgsmål-hvor jeg personligt synes det er synd for hunden at ha den intakt om den ikke indgår i avl-hvorfor skal man opretteholde et behov hos hunden om at formere sig, hvis den ikke for lov !

MEN Der er jo ikke noget rigtigt og forkert her. andet end nu ved vi at det kan være sådanne, og at det kan blive skrevet ind i en kontrakt. Kunne selv aldrig finde på at købe en hund hvor det stod i kontrakten, at den ikke måtte blive kastereret.
Tilgengæld, kunne jeg godt finde på at få testet, og udstillet min kommende schæfer med henblik på avl, men går det ikke at finde tæver til ham, bliver han også kastereret.

Jeg har absolut ingen forståelse for den opdrætter som ikke vil sælge-Det burde i mine øjne, være et plus at kunne sige, at en af "mine" valpe, er blevet dygtig terapihund.

08-08-2011, 06:26

hmm-har nu tænkt lidt over mit svar på "den slags spørgsmål."

Og svaret på "den slags spørgsmål", må vel være, at ja, avler kan afvise køber, på alt, fra dårlig ånde-til arbejdstider mm.
Men tror nu ikke at det indgår i alle træner uddanelser.

Resten er holdnings spørgsmål, og vi bliver ,heldigvis, aldrig enige

08-08-2011, 17:00

Jeg har ikke læst de andres svar, men her kommer mit.

Opdrætteren har ret til ikke at ville sælge hvalp til dig, og han behøver ikke have nogen begrundelse hvorfor.
Nu var det kastration der var begrundelsen, men har du først købt hunden kan du jo gøre som du vil.

Jeg kan næsten regne ud at det ikke er en DKK hund du har villet købe, for der skal man lave en købskontrakt ved salg af hvalp med de aftaler man nu indgår sælger og køber imellem. Købskontrakten kan ikek stilel køber dårligere en købeloven, men den kan godt stilel ham bedre. Ved køb/salg af hund gælder købeloven og man kan gøre krav op til to år efter købet.

Har hunden en arvelig sygdom eks HD, bør sælger give en form for dispensation. Kan man ikek indbyrdes blive enig sælger og køber har DKK en jurist ansat der kan hjælpe ved handler, derfor det er en stor fordel at købe hund med DKK tavle.

Hvis du står og skal købe hund kan du også tænke på collien som race, det er en rolig hund, som jeg kan forestilel mig ville egne sig godt som terapihund.

God jagt, jeg håber du finder en egnet hund.

17-09-2011, 13:34

Hej.

Jeg er i den situation, at jeg selv har været både køber og sælger.
Som køber, valgte jeg en hvalp med stambog. Det var dog ikke noget must for mig, blot en tilfældighed. Jeg har aldrig haft brug for stambogen, da min hund ikke skulle på udstilling. Den skulle have sig et almindeligt hundeliv. Den har alsdig fejlet noget. Den har fået alle sine dyrlægetjek og vacccinationer og alt har været i den fineste orden.
Så blev jeg så til sælger - ikke opdrætter, for det er vel kun profesnionelt, at man må kalde sig opdrætter. Men, vi skal nu til at have det tredje kuld hvalpe - og formentlig det sidste. Min hund er nu 6 år gammel. For mig er det utænkelig andet end at en tæve får lov til at få hvalpe, da det jo er naturens gang. Som sælger, har jeg også valgt folk fra. Jeg har fulgt min mavefornemmelse og, hvis jeg følte "noget" ikke lige passede ind i min verden omkring dét, at have hund, ja, så blev de valgt fra. det synes jeg er helt på sin plads. Men, forinden har jeg talt meget med de eventuelle købere, da jeg gerne ville have så meget viden om dem som muligt. Ikke for nysgerrighedens skyld men, for hvalpens skyld. For det har været -og vil altid være vigtigt for mig, at være sikker på, at det er de rigtige købere, som hvalpen får som ny familie.

Men, det er en ballancegang uden sidestykke. Det handler tryghed fra både køber og sælgers side, synes jeg.
Mine hvalpe er uden stamtavle, da det er en krydsning af to racer indenfor samme familier. Hermed opstår noget nyt, som er unikt og som man ikke møder nogen af, når man går tur med sin hund. Men, begge forældre har stamtavle og derved kan JEG sikre, at det er "gode" hvalpe, men at det blot er en "forædling." I kraft af, at begge har stamtavle, ved jeg, at købere også føler sig trygge. Jeg sørger desuden for, at hvalpene bliver tilset af dyrlægen, kort efter fødslen og senere, hvor de får en hvalpeattest. De bliver jo også chippet og optaget i Dansk Hunderegister. Så kan man altså, hvis man er ansvarsbevidst nok, få lavet et ordentligt hvalpetjek.

Jeg selv kunne aldrig finde på at sølge en hvalp, hvis den var syg! Nu har det heldigvis ikke været tilfældet, de to gange, jeg har haft hvalpe. Bortset fra første gang, hvor jeg var vågen så at sige 24 timer i døgnet i 14 dage for at tage mig af en hvalp indtil den var stærk nok til komme tilbage sin mor igen. Den var ikke syg, bare mindre end sine søskende. Den har det rigtig fint i dag og stortrives.
--------------
Hvad der har været grunden til, at opdrætteren ikke har villet sælge til dig er umuligt at sige. Men, umiddelbart lyder det for mig, som om at hun ikke har fået nok kendskab til dig inden hun tog sin beslutning. Men, et i bakspejlet, tror jeg at du skal være glad for, at du ikke fik en hvalp dér. Om du vælger kastration eller ej er jo op til dig. Alt i alt handler det nok mest om kemi og mavefornemmelser, når det kommer til køb og salg af hvalpe.
Jeg håber, at du har fundet dig et andet sted at få en skøn hvalp fra.

Mange hilsner
Marlene