Golden Doodle hvalp - hvornår skal vi overtage?

Skriv til Spørg adfærdsbehandleren


Beskrivelse

Hej Tina

Vi er en familie på 4 med to børn på 8 og 12, der endelig har fundet et hus at flytte i, hvilket betyder vi kan få en Golden Doodle som femte medlem ????
. Sjette, egentlig - for vi har en kat vi nok også beholder.

Vi er meget i tvivl om timingen for overtagelse af hvalp, så derfor dette spørgsmål. Grundlæggende har vi mulighed for at overtage en hvalp nu, der er 8 uger gammel, men overvejer om det er bedre for hunden at vi venter til den er 20 uger (hvor vi flytter), for at den ikke skal lære to nye steder at kende på kort tid. Vores situation er denne:


Vi bor lige nu i kolonihave med en kat. Vi vil kunne overtage en hvalp nu og være sammen med den her i sommerferien - kun afbrudt af to overnatninger i fremmed sommerhus. Ferien vil dog gå med en del køreture på ca 40 min, ud til det hus vi flytter ind i d. 1/10. Vi skal rykke tæpper op og se på standen af huset, så vi kan vurdere hvad vi skal renovere når vi flytter. Altså - vi vil kunne være sammen med hunden, men den kommer meget "med på tur". Dog vil vi sove hjemme i kolonihaven hver dag.

Fordelen ved at overtage nu tænker vi er, at hund og kat kan nå at vende sig til hinanden før de begge skal flytte til nyt hus. Fordelen vil også være at vi overtager hunden fra 8 uger, og kan begynde opdragelse og tilknytning på det tidspunkt. Der vil være 4-5 uger før den skal kunne være alene hjemme (med katten) når vi igen skal på arbejde.

Dog er vi bange for at det hele bliver for kaotisk for sådan et lille dyr.

Hvis vi først overtager ved 20 uger, når vi flytter i hus, vil jeg være hjemme (for at renovere) hele dagen i flere måneder. Vi er her blot i tvivl om hvorvidt en hvalp er sværere at få indlemmet i familien og opdraget når den er 20 uger - om den er "for gammel"?


Derudover kan vi ikke vurdere, om en aktiv sommerferie med ture er en dårlig ting for en hvalp, eller om vi er for nervøse i den forbindelse?


Der er også det aspekt, at katten og hunden måske vil have fordel af at være vant til at leve sammen når vi flytter, frem for at skulle lære både nyt hus og nyt selskab på en gang. Her er det nok for katten det største problem kan opstå.

Jeg håber det giver mening?
Ring gerne på 22746086 hvis det er nemmere, og passer dig.
Mange tak for en fin hjemmeside - og god sommer ????


Mvh Jakob

03-07-2023

Svar

Spørgsmål ikke besvaret endnu