brug af hundefløjte?

Skriv til Spørg adfærdsbehandleren


Beskrivelse

Jeg har købt mig en ACME hundefløjte som jeg skal brug til af kald min Cavailer på 34 måned til mig. Efter jeg ikke har haft spec mange succes med hans indkald. Jeg Har hørte en fløjte er god af bruge.
men hvordan får man succes med sådan en Hundefløjte ??
Har du nogle gode råd til det ?
Og hvornår ved jeg 100% af min hund har lærte det ?

16-04-2015

Svar

Hej,

En hundefløjte bruges oftes af folk der går på jagt og til træning.
Hvis du bare skal lære din hund alm. indkald behøver du ikke nødvendigvis en fløjte.
Jeg anbefaler som reglen en fløjte til hundeejere der af den ene eller den anden grund har fået ødelagt deres indkald. Ulempen ved fløjten er selvfølgelig at du altid skal have den på dig. Du skal også helst have den samme lyd hver gang du køber en ny.
Fordelen er at det netop er en meget præcis og eksakt lyd som hunden let kan genkende og som altid har den samme tone.
Når du lave indkald med fløjte foregår det ligesom hvis du kaldte på din hund. Du fløjter og når hunden kommer imod dig roser du den og giver den en belønning så snart den er så tæt på at du kan røre den. Jeg anbefaler også at man lige tager let fat i halsbåndet, så man ikke får en hund der står 1 meter fra en og så løber væk. På den måde bliver den vandt til at du lige røre ved dens halsbånd inden den får sin belønning (godbid, klap eller legetøj.
Du starter med at lave indkald indendørs med så få forstyrrelser som muligt. Når hunde kommer 8 ud af 10 gange indendørs rykker du udendørs i et beskyttet område med få forstyrrelser. Igen når hunden kommer 8 ud af 10 gange øger du antallet af forstyrrelser langsomt. Sørg for altid at rose hunden for at komme når du fløjter/kalder. Det skal altid være trygt og godt at komme til dig!! Meget vigtigt! Fløjt kun en gang. Kommer hunden ikke må du vente lidt og så prøve igen. Hvis du fløjter/kalder gentagne gange vender man bare hunden til at den ikke behøver at komme første gang du fløjter/kalder.
Du ved 100 % at hunden har lært det når den kommer HVER gang du fløjter/kalder. Også når der er andre store fristelser såsom en anden hund eller mad. Derfor er det vigtigt at gå langsomt frem og træne hver trin af gangen. Gå ikke direkte fra indendørs træning til en fodboldbane fuldt med børn der løber og spiller bold. Introducer forstyrrelser langsomt.

Held og lykke med det:);

Tina Ratchinsky
Naughty Dog hundetræning og adfærdsterapi (Storkøbenhavn og Nordsjælland);
www.naughtydog.
dk
60828932