Oprettet 7. november 2019

Sussex Spanierl

Race
Race
Sussex spaniel
Alder
Alder
8 uger
Farve
Farve
brune
Antal
Antal
4 hunde
Køn
Køn
Han
Kastreret/steriliseret
Kastreret/steriliseret
Nej
Salgsklar
Salgsklar d.
9. november 2019
Placering
Placering
4300 Holbæk
Stamtavle
Stamtavle
DKK
Jagthund
Jagthund
JaAnnoncebeskrivelse

Sussex Spaniel, navngivet som Storbritanniens sjældneste hunderace, er i meget tilbagegang
Kun 34 Sussex Spaniel-hvalpe blev registreret i løbet af 2018 i England. Eksistensen af Storbritanniens sjældneste hunderace er truet.
Af Dawn Parrish , 4. mar. 2019
Der er et kæmpe fald i for denne hunderace, der vandt “Bedste i show” på Crufts i 2009. Den seneste trend for “designer” -hunde betyder dog, at Sussex Spaniel ikke længere er et populært valg af kæledyr.
Storbritanniens sjældneste hunderace kæmper
I 2017 blev der registreret 57 hvalpe i Storbritannien, men sidste år blev der kun noteret 34 Sussex-spaniel, herunder tre af disse, der blev importeret. Dette sætter disse spaniels øverst på Kennel Klubs sårbare raceliste.
Reklame
Sussex Spaniel er en yndig, venlig hund
Denne mellemstore hund har en tiltalende personlighed, robuste ben og en smuk, gyldenleverfarvet pels. De elsker selskab og er en meget glad hund med et tiltalende udtryk. Den blev først avlet i løbet af 1800-tallet i Hastings som en sports- og jagt race. Under anden verdenskrig blev avlen af Sussex Spaniel imidlertid nedbragt, og på dette tidspunkt var der kun 7 af disse hunde var tilbage. En engelsk opdrætter, Joy Freer, tog udfordringen med at opdrætte flere Sussex-spaniel, og racen fik popularitet.
Det var Mr. Fuller fra Hastings i Sussex, som i 1795 begyndte at avle en jagthund, som skulle kunne begå sig i det hårde og fugtige terræn. Derfor blev der taget udgangspunkt i en spaniel, som samtidig også skulle kunne give lyd fra sig eller advare jægeren om bytte. På denne baggrund krydsede han forskellige arter fx Norfolk Spaniel og muligvis en tidlig Engelsk Springer Spaniel. Den blev derfor udviklet, så den havde en god evne til at gå, hvilket ikke var normalt på den tid.


Profilen af Storbritanniens sjældneste hunderace skal hæves
I et forsøg på at øge populariteten af Sussex Spaniel tænkes det, at hertugen og hertuginden af Sussex, Harry og Meghan, bliver bedt om at adoptere et par hvalpe. Forhåbentlig får linket til Sussex deres interesse, og som hundeelskere vil deres støtte helt sikkert hjælpe med at redde denne sjældne hunderace.
Og disse skønne hunde har jeg nu 4 drenge til salg


Sælger kan desværre ikke kontaktes da annoncen ikke længere er aktiv.