Cane da pastore bergamasco

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Cane da pastore bergamasco.


hunden Cane da pastore bergamasco

Racen er en gammel hyrde race med en meget særpræget pels, deres pels er deres kende tegn. Racen stammer formenelig fra Persien, men den Bergamasco vi kender i dag stammer fra Bergamo i Italien. Her blev de brugt til og hyrde får oppe i bjergene sammen med deres hyrde, til og starte med hed hyrderne Bergamasco, men dette blev gradvist overført til Hundene, her efter blev hyrderne kaldt Bergaminos.

Bergamascoerne er en selvstædig race, som hurtigt lærer at tænke et skridt længe frem, men det skal være en mening med det du vil have racen til.

Begamasco’ens pels er speciel og kræver en del af ejeren hundens første leve år, da båndene/dreadlocksne skal deles rigtigt, samt hoved og hale skal være fri for disse bånd. Racen har hvalpepels i ca. 1 år, hvor pelsen er blød ligesom old English Sheepdog. Når hvalpen er omkring 8-10 måneder, begynder den rigtige pels at komme. Pelsen bliver grovere og ulden begynder at komme i bunden, ulden klumper sammen og bliver tæt og kompakt. Pelsen kan vaskes men det er et heldags projekt, da den også skal tørres, ellers kommer den til og lugte. Pelsen er udvokset omkring 4-5 års alderen og så går pelsen ned til jorden.

Racen fås i 2 ”farver” Sort og Grå (Merle), Deres aktivitets niveau er ikke særlig højt i forhold til at det er en hyrde hund, fra en skala fra 1-5 vil den nok ligge på 3, De er gode familie hund og kan omgås børn samt små hunde. De kan bruges til agility og selvfølgelig at hyrde. Racen har som så ingen racerelateret sygedomme.

Så kendetegnene ved racen er selvstændighed, intelligent, Pelsen og ikke mindst deres evne til at tilfredsstille deres ejer bedst mulig.

Billede og racebeskrivelse er leveret af: Pia Storm PedersenEller
Søg på en anden hunderace

arrow


59.95 DKK

Godbidder - Top Dog Griseører

Godbidder

49.95 DKK

Hundesnor/line - Dressurline XS Bær

Hundesnor/line

133.20 DKK

Hundefoder - Hill's Science Plan Canine - Adult Small & Miniature Sensitive Skin & Stomach

Hundefoder


24.00 DKK

Godbidder - Best Friend Bones Tyggerulle Kylling 2 stk.

Godbidder

19.00 DKK

Hundelegetøj - Håndvægt med lyd

Aktivitetslegetøj

19.95 DKK

Halsbånd - Halsbånd XS-S blå

Halsbånd