Bullterrier

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Bullterrier.


racen Bullterrier.

Bull Terrieren
Er kraftigt bygget, muskuløs, meget harmonisk og energisk, med et intenst, beslutsomt og intelligent udtryk. Det, der i dag eksteriørmæssigt kendetegner racen bedst, er downface og ægformet hoved.

Racens ingredienser er den gammeldags bulldog, dalmatineren og den uddøde engelske hvide terrier. I dag ses disse tre racer stadigt i Bull Terrieren og alle tre typer er fuldt ud acceptable.

Oprindeligt var Bull Terrieren hvid, men i dag findes den i mange farvevarianter.

Den største fejl på en Bull Terrier er fravær af fortrin.

Oprindelse
I slutningen af 1800 tallet begyndte en voksende engelsk middelklasse at efterspørge sel-skabs- og udstillingshunde. De blev ikke længere kun betragtet som brugshunde. De mere velstående klasser kunne nu tillade sig at holde hund som statussymbol og hobby.

Bull Terrieren blev første gang præsenteret på en hundeudstilling i Birmingham i maj 1862. Den blev vist af James Hinks, der anerkendes, som racens skaber. James Hinks benyttede mange racer for at nå sit mål om at skabe en Gentlemans companion altså en gentlemans ledsager, men den engelske bulldog, dalmatineren og den - nu uddøde - engelske hvide terrier var hovedingredienserne.
Hinks Bull Terrier bliver i litteraturen omtalt som The New Bull Terrier, idet den adskilte sig fra de hidtil kendte bull and terriers (kombinationer af bulldog og forskellige terriers).

HInks mål var at skabe en helt hvid hund og datidens hundefolk værdsatte det, idet Hinks hvide kavaler hurtigt blev populær og gjorde sig godt på hundeudstillinger. Bull Terrieren blev en modehund.

Der formidles desværre en del ukorrektheder og vandrehistorier om Bull Terriers oprindelse og oprindelige formål både via bøger, raceklubber, opdrættere og ejere. F.eks. berømmes den tidlige Bull Terriers evner som kamphund og James Hinks tillægges fejlagtigt ønsket om at skabe en sådan.

Da James Hinks introducerede Bull Terrieren i 1862, havde kampe mellem hunde og andre dyr været forbudt i 27 år (siden 1835), hvorfor det ikke er sandsynligt, at Bull Terrieren blev skabt til kamp med tyre, som ofte påstået.

Derudover prioriterede James Hinks den hvide pels over alt andet i sit avlsarbejde, hvilket han ikke havde gjort, hvis han ønskede at skabe en kamphund. Egenskaber som f.eks. styrke, hurtighed og aggression havde da haft større betydning end pelsens farve.

Endeligt benyttede han dalmatineren i avlen. En race, der i givet fald ville forringe Bull Ter-rierens kampegenskaber væsentligt.

Bull Terrieren blev skabt som selskabs- og udstillingshund. Det er den stadigvæk.

Mentalitet
Bull Terrieren er i følge oprindelseslandets standard modig, livlig og fuld af sjov. Den er li-gevægtig og modtagelig for opdragelse. Selvom den er stædig, er den særdeles venlig overfor mennesker og nem at have med sig.

Bull Terrieren er hundenes klovn og charmetrold nr. 1. Den er humørfyldt og altid klar til sjov og leg. Den elsker at være i centrum og gør konstant en indsats for at blive lagt mærke til.

Den har et kæmpe ego og et meget stort behov for at være tæt på sin flok. Bull Terrieren har selv den opfattelse, at den er et fuldgyldigt medlem af familien og derfor trives den kun rigtig godt, hvis den er tæt på sine mennesker.
Bull Terrieren knytter sig sjældent tæt til en enkelt eller få personer. Den er overstrømmende glad for alle mennesker såvel børn som voksne.
Men det er også en terrier! Den er tids og energi-krævende at opdrage og præge. Den kræver viden og lederskab at håndtere.
Mange nye ejere er blevet overrasket over, hvor stor skade en uovervåget ung Bull Terrier kan gøre på hjem og have - og hvor solidt indhegnet en have, den kræver.

Det er meget vigtigt, at en Bull Terriers opdragelse og prægning tages alvorligt.
Det kræver kærlighed, konsekvens og tålmodighed. Alle tre dele i rigelige mængder. Ejeren skal have viden om hundes adfærd og opdragelse samt være villig til at investere rigeligt med tid og energi i hundens opdragelse, prægning og aktivering.
For Bull Terrieren gælder, at hårdt arbejde er lig en investering i en god, kærlig og glad hund. Det er alle mennesker ikke skabt til!

Bull Terrieren er en unik hund til unikke mennesker.

Vil du vide mere?
Dansk Terrier Klub (DTK) er en special klub under Dansk Kennel Klub. Bull Terrier gruppen består af Bull Terrier opdrættere og ejere, der er medlemmer af DTK.

Vil du vide mere om den Engelske Bull Terrier og om Bull Terrier gruppens arbejde og aktivi-teter, så besøg vores webside:

www.engelskbullterrier.dk

Her finder du også den racespecifikke avls strategi (RAS), der er den handlingsplan, som Bull Terrier gruppen har udarbejdet, for racen. Formålet med RAS er, at:

Racen skal udvikles positivt og i henhold til racestandarden inden for:

Mentalitet
Sundhed
Eksteriør

Bull Terrierens eksistens som lovlig race, uden race- eller gruppe-specifikke lovgiv-ningsmæssige restriktioner, skal sikres.

I RAS kan du også få mere at vide om:

Racens oprindelse & population
Opdrætteres & ejeres ansvar

På gensyn i DTK
Bull Terrier gruppen

Engelsk Bull Terrier | En unik hund for unikke mennesker
Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
søger en staffordshire Bull terrier hvalp/hun. Købes

søger en hvalp, staffordshire Bull terrier hun hund, til vores han hund, han mangler selvskab, vi søger en hun hund til vores lille familie, skal have stamtavle, hvalpe hen af vejen er et ønske men ik...

Alder
8600 Silkeborg
Ikke oplyst
Image
Bullterrier

Bullterrier hvalpe efter gode mental og sundhedstestede forældre, født d.01.10.2018. Sælges med DKK stamtavle, vaccin, ormekur og sundhedsatest. De er salgsklare fra d.26.11.2018 Vi har 2 piger ti...

Alder 8 uger
4862 Guldbo8
Image
Bullterrier

Bull terrier han 2 år søger nyt hjem. for yderlige interesse beder vi om henvendelse på telefon.

Alder 2 år
7480 Vildbjerg