Black and tan coonhund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Black and tan coonhund.


hunden Amerikansk coonhound

Den er blandt verdenens mest specialiserede racer, med et højt udviklet instinkt for at følge spor efter vaskebjørne eller opossum og jage dyret op i et træ. Så snart byttet dermed er "sikret", ændrer hunden tone på sin gøen. Den bliver stående ved træet og bjæffer:"nu har jeg den oppe i træet", indtil jægeren kommer. Black and tan er den almindeligste coonhound og er selvsikker, vagtsom og lydig. Plespleje med særlig vægt på ørene og motion er helt nødvendigt.

Racehistorie: Forfædrene omfatter blodhund, irsk kerry beagel og fox hounden fra 1700-tallet. Racen kan også være i slægt med talbot hunden fra det 12.århundrede.

Beskrivelse: Nøddebrune øjne med et vågent og venligt blik. Mørk tanfarve over øjnene. Lange, hængende ører, ansat godt tilbage på hovedet. Typisk stor sort støvernæse med godt åbne næsebor. Middellang muskuløs hals. Lange, stærke ben, bygget til lang tids løb og svømning. Hofteledsdysplasi kan forkomme.

Nøgleoplysninger:
Hjemland: USA
Kendt siden: 1700-tallet
Oprindelig brug: vaskebjørnejagt
Idag brugt til: vaskebjørnejagt
Forventet levetid: 11-12 år

Vægt 23-34 kg
Højde 58-68 cm

Det er en god familie hund, de kvæver en masse motion, at den egner sig til både et varmt og koldt klima. Og at den ikke er så velegnet til at leve i storbyer.


Eller
Søg på en anden hunderace

arrow