Tjekkoslovakisk ulvehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Tjekkoslovakisk ulvehund.


tjekkoslovakisk ulvehund:


Historie


I året 1955 fandt et eksperiment sted i det daværende Tjekkoslovakiet(nu Tjekkiet og Slovakiet), nemlig krydsning af en Tysk Schæferhund og en Karpatisk(Europæisk) ulv. Efter forsøgenes afslutning i 1965 blev der udarbejdet et projekt for opdræt af denne nye race, hvorved ulvens brugbare egenskaber skulle kombineres med hundens fordelagtige egenskaber. I 1982 blev racen anerkendt i Tjekkoslovakiet som en national race, Tjekkoslovakisk ulvehund. I 1999 blev racen endelig internationalt anerkendt af F.C.I. med Slovakiet som værende protektor af racen.


Udseende


Fast af konstitution, over middelstor, med retangulær kropsbygning. I sin skikkelse, bevægelse, pels, farve, øjne og maske ligner den ulven.

Hanhunde : mindst 65cm, 26kg. / Tæver : mindst 60cm, 20kg.


Temperament


Temperamentsfuld, meget aktiv, udholdende, lynhurtige rekflekser, frygtløs, modig, over for fremmede kan den være reserveret/mistroisk, men er yderst trofast over for sin ejer. De enkelte individer af racen er meget forskellige i temperament, selv inden for samme kuld.


Bemærk
: bestemt ikke en hund for hvem-som-helst, kræver en del kenskab til hunde/ulve-adfærd, samt erfaring med potientelt skarpe hunde og den rette indstilling til socialicering og opdragelse.Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Lexa er en glad Tjekkoslovakisk Ulvehund

Lexa er en glad energifyldt Tjekkoslovakisk Ulvehund. Hun er en udendørs hund (sidste 4 år) sammen med 3 malamutter. Lige nu er hun alene med os (Hr og Fru Nielsen). Lexa er stærk knyttet til no...

Alder 5 år
7500 holstebro