Tjekkisk rottehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Tjekkisk rottehund.


Tjekkisk rottehund:

Prazsky Krysarik (Tjekkisk rottehund) er en ældgammel tjekkisk hunderace, der kan spores helt tilbage til starten af forrige årtusinde. Den var knyttet til det tjekkiske hof, hvor den anvendtes som prydhund og til at fange rotter og mus. Deraf navnet Prazsky Krysarik, der betyder Pragsk Rottefanger. Herhjemme bruger man den mere mundrette betegnelse Tjekkisk Rottehund, men det officielle navn er Prazsky Krysarik - ofte forkortet PK. Efter aristokratiets fald i Tjekkiet, spredtes racen ud i befolkningen og blev blandet med andre racer. Først i starten af 1980'erne fik nogle få ihærdige avlere sat system i avlen igen, og siden er racen blevet anerkendt af CMKU, der er den tjekkiske FCI-organisation.

Hunden er miniature, meget aktiv, vågen og livlig. Har kvadratisk, kompakt og muskuløs kropsbygning. I modsætning til pinscheren, skal hovedet være pæreformet med markeret stop og næsens længde skal udgøre 1/3 til 1/2 af hovedets længde.
Trods sin beskedne størrelse er den robust og kan sagtens gå lange ture. Den er meget lærenem og kan anvendes til agility og trickhund.


Størrelse
:
Skulderhøjde på mellem 20-23cm og idealvægt 2,6 kg.


Pels
:
Meget kort. Huden skal være glat, uden rynker og må ikke have områder eller pletter uden hår eller med hvide tegninger.


Farve
:
Black and tan ses er den originale farve. Andre farver er gul, brun, blå, rød og mearl.
Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Tjekkisk Rottehund , hvalpe, 10 uger

Tre smukkeste brune hvalpe til salg. Der er 2 hanner og en tæv. Hvalpene bliv født den 17 januar 2018. og klar til nye hjem nu. Hvalpene allerede chipet, fået ormkur, vaccineret og være registreret i...

Alder
2650 Hvidovre
Image
Tjekkisk rottehund hvalp

Lille sort Rata del a Pragh . Sælges . Han er super kærlig og en fin lille hund på 900 g. Han vil være en perkekt avlshund da han kommer af familie med mange 1 præmier . Han ligner en miniature dobber...

Alder
7000 Fredericia