Ruhåret hønsehund

Herunder finder du en liste af salgs annoncer med racen Ruhåret hønsehund.


hunden ruhåret hønsehund

Den Ruhåret jagthund er en af Danmarks mest populære hunderacer. Det store antal af Ruhåret hønsehunde i Danmark skyldes primært at det er en af de mest udbredte hunderacer til jagt brug. Idet der er tale om en meget alsidig hund som kan bruges til stort set alle former for jagt, samt at den har em god psyke.

Den Ruhåret hønsehund er en meget gammel hunderacer, som stammer fra Tyskland, hvor den er blevet fremavlet til jagt.

Racens karakteristiske grove/tætte pels er oprindeligt fremavlet fordi de tyske jægere havde brug for en jagthund som kunne jage længe i alperne, hvor vejret typisk er koldt og vådt.

Den ruhåret hønsehund har historisk set altid været en jagthund, men i dag er den også en god familiehund, dog er det bedst for hunden hvis den for lov at deltage i jagtlignende aktiviteter, da det jo ligger til dens natur.

Temperament
Den ruhåret hønsehund er en meget aktiv og hengiven hund, som altid vil søge kontakt til sin familie. Det er dog vigtigt at mani en tidlig alder søger for at socialisere hunden, for at undgå at den optræder aggressivt og for andre hunde og fremmede.


Størrelse
Den ruhåret hønsehund er en mellemstor hund. Og der kan være stor forskel fra en til en anden.

Hanhunden bliver ca. 60-67 cm. høj og vejer lige omkring 25-32 kg.

Tæverne bliver ca. 56-62 cm. høje og vejer 18-29 kg.

Pleje
Den ruhårede hønsehund skal børstes ca. 2 gange om ugen for at holde den stride pels i orden. Man bør bruge en kraftig og hård børste, så alle urenheder bliver fjerne fra pelsen. Det kan ligeledes være nødvendigt at trimme hunden. Den ruhåret hønsehund er også god til folk med allergi.

Den Ruhåret hønsehunde har hænge øre, derfor skal man engang imellem tjekker hundes øre for skidt og gammel voks.


Den ruhåret Hønsehund er en formidabel jagthund. Den hører til typen af stående jagthunde. Det betyder at den søger mod vinden foran eller ved siden af jægeren efter vildt , typisk fasaner og agerhøns, som trykker sig mod jorden. Når hønsehunden har lokaliseret vildtet, står den helt stiv og lidt fremadrettet for at "holde" på fuglen og vise Jægeren at her er der altså fugl. Herefter giver jægeren så signal til hunde, og hunden går fremad og presser fuglen til at forsøge at lette fra jorden, hvilket giver jægeren gode muligheder for at kunne afgive skud.

Ruhårede hønsehunde har en meget kraftig pels, der som regel er brun med hvide aftegninger. Hunden har et kraftigt bid med sakse lignende kæber. Hovedet og snuden er brun ligesom hønsehundens øjne.

Omkring munden er pelsen længere hvilket giver hunden skæg, som ofte er skyld i den antagelse, at hunden er ældre end den er.

Hønsehunden er en af de få hunderacer, hvor det er tilladt at kuperer halen, for at undgå at den ruhårede hønsehunde brækker haler under jagt.

Se også http://www.gipote.dk/racehunde/125-Hønsehund-ruhåret




Eller
Søg på en anden hunderace

arrow


Image
Ruhåret hønsehund DKK

2 hvalpe: 1 brun og 1 bsk sælges. alle hanner.

Alder
Image
Tysk Ruhåret Hønsehund

4 Stk. hanhvalpe tilbage af et kuld på 8.

Alder
Image
tim andersen

brunskimle han hvalp til salg

Alder
Ikke oplyst,-
Image
Ruhåret hønsehund

Lissner's A Dust, stambogsnummer DK09541/2015 er sat til salg. født maj 2015. Stor jagtlyst, fast stand, halser på fod, sporsikker, (1. præmie på Schweiz 400m/3t.) Apporterer fra land og vand. Meget l...

Alder
Image
Kennel Dyrvig - to lovende hvalpe

Dyrvig's Pelé og Dyrvig's Pippi er et par lovende 8 ugers hvalpe med alle DKK-papirer, købsaftale, chippet, ormekur, kørevant mv. og efter DKJCH Katholts Gustav og min egen Tenna, som er parringshvalp...

Alder
Ikke oplyst,-
Image
Ruhårshvalpe (Viby Sjælland)

Vi har stadig 5 tæver og 2 hanner tilbage efter Dodo og Kærholt Sax (Herman).

Alder
Image
Ruhåret hønsehunde hvalpe sælges

Ruhårs hvalpe efter super gode forældre er klar til at flytte hjemmefra d. 19/6 2016

Alder
Ikke oplyst,-
Image
ruhåret hønsehund

Ruhåret hønsehunde hvalpe til salg

Alder
Image
ruhårs hvalpe

Så er der 5 dejlige hanhvalpe tilbage fra Lillehedens G Star og Vendelboens Ivan et pragtfuld kuld som er lavet en gang førr med kæmpe succes. De bliver præget og arbejdet med hele vejen igennem og bl...

Alder
Ikke oplyst,-