Tilbage til alle hunderacer

Dansk-svensk gårdhund

Dansk-svensk gårdhund. Gårdhund som hjalp til på bondegårde i Danmarks og Sverige. Den arbejdede blandt andet med at fange rotter. Den er lærenem og let at opdrage og perfekt til agility.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Dansk-svensk gårdhund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Dansk-svensk gårdhund

  Søde Perle Perle er kommet til os da hendes tidligere ejere desværre ikke kan tage ordentligt vare på hende længere. Vi har ikke så meget historik på Perle, men vi oplever hende som en sød og glad, li...

  Alder 9 år og 2 måneder
  Image
  Dansk-svensk gårdhund

  Dansk Svensk Gårdhundehvalpe på 4 uger sælges. 2 tæver og 4 hanner. Stueopdræt. Søde, livlige og sociale af væsen. Vi bliver vaccineret, chippet og får ormekur + dyrelægebog. Kom evt. og se os inden a...

  Alder 4 uger
  8700 Horsens

  Dansk-svensk gårdhund Gårdhund som hjalp til på bondegårde i Danmarks og Sverige. Den arbejdede blandt andet med at fange rotter, drev ræve væk fra hønsene, hjalp til med at drive kvæg osv. 

  En anden funktion var at den legede med gårdens børn. 

  Svenske og Danske kenneler gjorde hunden til en mere familie hund, og i dag er det en af de mere populære racer herhjemme. 

  Den er en aktiv lille race, som kræver motion og den skal stimuleres gennem leg og træning. 

  Den er lærenem og let at opdrage og perfekt til agility. 


  Størrelse:
  30 - 39 cm 


  Pels:
  Kort, hård og glat. Pelsen er let at holde. 


  Farve:
  Hvid farve skal være dominerende. Ens eller fler-farvet pletter i forskellige farvernuancer. "

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Dansk-svensk gårdhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Dansk-svensk gårdhund til salg

  Dansk-svensk gårdhund 10.000 kr.

  Lækker DSG hundehvalp er klar til ny familie

  FidoFutnik er en super kærlig lille gårdhundehvalp med DKK stamtavle. Han er nu klar til at flytte hjemmefra og få en ny familie. Stueopdræt på vores gård med heste og katte. Vaccineret, chippet og f...

  Alder
  7830 Vinderup

  Dansk-svensk gårdhund 5500 kr.

  Dansk svensk gårdhund valpe

  Valpene vokser op med andre hunder og kat. De bliver levert med vaksiner.chippet og sundhetsbog å reg i hundereg fulgt op med ormekurer. De er sosiale og glade valpe.

  Alder 8 uger
  9500 Hobro

  Dansk-svensk gårdhund 4500 kr.

  Smukke legesyge hvalpe

  Hej Dansk/svenskgårdhunde 3 tæver og 2 hanner er snart klar til at flytte til nye familier. De er stue opdrættet. Moderen er en super god til at tage rotter og mulvapper. Ring hvis i vil høre mere

  Alder
  5853 Ørbæk

  Dansk-svensk gårdhund 3500 kr.

  Dansk-svensk gårdhund

  Vi er en familie på 3 der søger en dansk svensk gårdhund, da vores hund på 14 år lige er blevet aflivet 😕 . Så vi mangler en ny bedsteven til vores anden hund.

  Alder
  7500 Holstebro

  Log ind for at kommentere
  25 kommentarer
  skrev d. 16-august-2014 #1

  Vi har en dejlig Dansk/Svensk gårdhund, det er bare allitiders kælepotte, som elsker hvis den kan få lov til at ligge på skødet, den er også meget lærenem, og så er den meget glad for bamser helst med pivelyd eller lignende, den er nu 7 år og vi har haft den helt fra hvalp, den har aldrig ødelagt noget. den er meget glad for at komme ud, bare ikke når det regner, "man kan jo blive våd" og med regnfrakke kan man jo ikke gå. Jeg vil klart anbefale sådan en hund, den er det kærligste der findes.

  Preben Larsen skrev d. 23-maj-2014 #2

  Vi har haft Dansk Svensk hele vores liv. Snart er vi klar til at købe nr. 4. Vores gamle kan snart ikke mere. En gang Dansk / Svensk - altid Dansk / Svensk Gårdhund.

  skrev d. 26-august-2012 #3

  Jeg har en fantastisk lille Dansk/svensk gårdhundehvalp på otte uger ved navn Calla. Hun er skøn og og sover oppe hos mig og elsker at tage en lille middagslur på min arm.

  skrev d. 18-september-2011 #4

  jeg synes at de er meget søde!!!!!!

  skrev d. 11-juni-2011 #5

  Dansk/svensk gårdhund er en dejlig race. Vi har haft racen siden 1988, det er en klog og trofast hund og en god legekammerat til børnene.

  skrev d. 31-marts-2011 #6

  det er en perfekt race og glad for alle den kender

  skrev d. 26-marts-2011 #7

  Jeg er den heldige ejer af en D-S-V. Hvid med brune tegninger. En tæve f. 2002. Det er en hund som egner sig godt til at være besøgsven på et plejehjem fx. Hun er en skøn nem familie hund som godt kan være alene hjemme dog gør hun en del desværre. Hun elsker at køre i bil. Men kan ikke lide regnvejr, kun hvis hun har sin regnfrakke på, det samme gør sig gældende om vinteren hvor hun fryser meget. Så på med vinter jakken. Hun er altid glad. Sover gerne under dynen hos mig. Vil meget gerne bæres. Egner sig til alle aldre. "Snakker" meget med mange lyde. Knus My & Birgit.

  skrev d. 14-december-2010 #8

  Hejsa alle sammen. Dansk/svensk gårdhund jaa, er simpelthen den bedste race især som familiehund....vi har her vores tæve som er 4 1/2 år gammel...hun er god til børn og ja elsker opmærksomhed og putte under dynen sammen med "mor" om natten og man blir aldrig træt af hendes ønsker :o) Hun har altid været lærenæm, kan sidde, dække, gå i kurv på komando, elsker at køre bil og komme med på campingture og behøver ikke at have snor på for hun går ingen steder uden vi er der...har aldrig stukket af. Hun kræver ikke store gå ture ver dag...især slet ikke når det regner....for man kunne jo blive våd hmm hmm. Hun har lige fået hendes andet kuld hvalpe på 3 hanner og 2 tøser, skønne små hvalpe. Det første kuld hvalpe var på 4 små tøser...hun er simpelthen en skøn og dejlig mor. Racen kan bestemt anbefales til bla. børnefamilier, ældre ægtepar eller lign. Her hos os er hun bare en god familie hund og elsket af alle både ude og hjemme.:o) (Nye hvalpe kommer på nettet inden længe :o) ) Mange hilsner Melanie Johnsen.

  skrev d. 18-november-2010 #9

  Er enig i at det er en super skøn!!! vovse. Vi fik en Dansk Svensk gårdhund for et ½ år siden han er 6½ år. Meget energisk endnu, et rigtig "legebarn". Har en stor Græsk gadehund, på 1½ år. De to er de bedste venner, så det er bare lykken. hilsen Hennie.

  skrev d. 01-september-2010 #10

  Hvem kender til en hjemmeside, hvor man kan hente et vægtskema til en hvalp ? Fie er 12 uger gammel og da hun er vores første hund, mangler vi lidt retningslinier for, om hendes vægtøgning er OK ? Super dejlig hun :-))

  skrev d. 20-april-2010 #11

  Hej, jeg har godt og vel ikke en dansk svensks gårdhund, men har ønsket mig en i rigtig lang tid og jeg søger efter entæve eller en han det er lige meget hvad. Jeg vil gi 1000kr og det skal være i nærheden af Esbjerg og herning... Knuz Heidi

  skrev d. 03-april-2010 #12

  Kigger på mor Mille 12år hun er ligesom sine mennesker glad for at være i nærheden af brændeovnen - dertil er hendes to døtre- helsøskende,men ikke kuldsøskende - endnu ikke nået. De foretrækker den bløde runding der fremkommer,når husets herre tager en lille "morfar".Tro nu ikke,livet er den rene afslapning, vi bor på landet, og hundene er fast ansatte som muse og rottefængere - en del af lønnen er ovenstående frynsegoder!Men der er heller ikke noget så dejligt som at komme ud og få nye dufte i næsen, så vi er i skoven og hundeskoven hver dag.Der møder vi rigtig mange og får dækket vores behov for at snakke "hundsk".Tulle er gårdens store vagthund -schæfer/collie/old eng.sheeepdog/labrador - og hun er god at have i baghånden, når vi får stukket snuderne for langt frem -det er jo vores natur,både at være ivrige og bruge mund.Vi skal også holde øje med vores menneskemor-det har hun lært os allesammen fra vi var små - det ville jo være en katastrofe,hvis hun blev væk - hvor skulle så maden komme fra,den varme ovn,maven , og de goe varme dyner til natten.Vore mennesker siger gang på gang, at de slet ikke kunne forestille sig at bo på en gård uden - ja GÅRDHUNDE!!!

  skrev d. 11-februar-2010 #13

  har haft store og små hunde men denne race er klart den bedste jeg har haft min dansk svensk gårdhund er nu 17 ½ år gammel og den eneste svaghed er at den er blevet lidt sløv i det ene bagben fantastisk fam hund lydig og kærlig sjov og munter

  skrev d. 09-januar-2010 #14

  Ja men der er jo næsten ikke mere at sige! Jeg har en fem år gammel blandning af Dansk/svensk gårdhund og Jack Russel terrie. I modsætning til en anden skribent, synes jeg det var en pragtfuld blanding. Lille og handy, kælen og trofast. Men med sin helt egen mening. Jeg var ikke i tivl da vi gennem famile fik tilbudt en "ren" dansk/svensk gårdhund. Han (det er to hanner, begge kastreret)er utrolig lig vores gamle hund i temperemant. Det tog 2 uger for dem at blive perlevenner. Nu er vi en stor famile og er glade for venner og familie heller ikke kan stå for paret. MEN hvis det er en hund der affinder sig med at ligge i sin kurv hele dagen - er det ikke den race du skal vælge. Vores er gladest når de går lange ture eller bliver udfordret mentalt med forskelligt aktiverings legetøj. Bagefter er de, de dejligst hygge hunde, der elsker at ligge under dynen (ja, de sover i vores seng!) Tilsidst skal siges, at vi gentagne gange har hørt fra folk der synes en rigtig hund skal være minst labador-storrelse "at hvor er der dog meget hund i den lille krop"

  skrev d. 22-december-2009 #15

  D. Petersen: Der står, at den skal have godt med motion og opmærksomhed. Men hvor meget er 'godt med motion' cirka i minutter om dagen? - Og er det irriterende, at den kræver opmærksomhed? -Ida.

  skrev d. 04-december-2009 #16

  Denne race er en rigtig dejlig en, den er lærenem, kærlig. Jeg fik min dejlige hvalp i sommeren år 2007, han var rigtig dejlig og fulgte mig over hele huset de første mange uger, og sov oppe i hovedet af mig og stajl min hovedpude, hehe. Han var den dejligste hund jeg nogensinde har mødt og haft. Han var min første hund og det gik bare så godt, han lærte hurtig de forskellige kommandoer, og han lærte sig selv at give pote, desværre måtte jeg komme af med ham da jeg ikke kunne have ham med da jeg skulle på skole og han begyndte at få alene hjemme problemer som jeg ikke kunne komme af med, men idag bor han på en gård med en rigtig god ejer og en masse høns at hygge sig med. hehe. En D/S gårdhund er en god race til nybegynder og er en hund som giver dig en masse kærlighed og som er nem at have med at gøre, og have med sig rundt omkring. Kan varmt anbefale denne race til folk.

  skrev d. 25-november-2009 #17

  jeg har 4 dejlige gårdhunde og jeg er mega glad for mine og de er bare super som familie hund når man har børn.de er også dygtig til at lære. vi fik to kuld hvalpe her i sommers og vi gør det om igen til næste sommer det var bare så skønt at have 10 hvalpe og hvor er de dog vidunderlig at følge, vi fik meget hurtigt solgt hvors hvalpe og de var renlige da de som ca 9 ugers flytted hjemme fra men det koster også at man er på 24 timer og lukker dem ud når de piver og det gjorde vi fra de var ca3 til 4 uger gammel og alle dem vi har solgt hvalpe til er så tilfredse med ders ny bedste ven

  skrev d. 26-juni-2009 #18

  Vores Dansk-Svenske Gårdhund er nu lidt over et år gammel og hun er en dejlig, glad og sjov hund. Man siger at Gårdhunden er klog, og det kan vi skrive under på. Hun lærte at give pote i 3 forsøg og sætter os virkelig på prøve til hundetræning, fordi hun er så vaks og derfor hurtigt kommer til at kede sig. Vi kan kun give de varmeste anbefalinger til kommende hundeejere, for vi er så glade for vores kærlige lille hund.

  skrev d. 01-juni-2009 #19

  Det er en vildt dejlig hund!! Den elsker at lege og gå lange ture. :) Den har ikke noget imod børn, hvis den ser en rotte/mus så fanger hunden den lige med det sammen!!...

  skrev d. 30-januar-2009 #20

  Denne hund er lærenem, intelligent, kræver en lidt fast og kælig stemme, vil gerne gøre sin herre tilpas og er lille og nem af størrelse, kan være med overalt, og vil gerne være hos sine mennesker, kan sagtens lære at være alene hjemme. skøn familiehund og til ældre mennesker, da den har den rigtige størrelse.Se efter hvordan moderen er overfor sine hvalpe, så kan du se om du får en god hund.Sørg for at hvalpene er socialiserede godt,så har du en ven for livet.

  skrev d. 30-oktober-2008 #21

  Har 2 af de dejlige D/S gaardhunde,kan slet ikke få nok af denne dejlige race. Den ene er nu 5 1/2 år og jeg træner lydighed på konkurrence plan med hende,vi har allerede været med til Sønderjysk og Jysk mesterskaber i lydighed hvor vi klarede os rigtigt pænt. Den anden er lige blevet 2 år,hun bliver trænet i agility,da hun syntes at lydigheds træning er for kedeligt.Hun er en meget aktiv hund,der skal ske noget.Vi har allerede været til konkurrence i år og håber på mange flere konkurrencer mange år frem. Til vores lokale klub konkurrence vandt hun sin første pokal hvor hun løb 3 baner på under 1 min.hvor fejlerne var lavet om i tid.Dertil går vi mange ture på ca.2-4 km dagligt. Jeg har heller aldrig problemer med mus og rotter for dem tager hunderne og de har fast arbejde på den lokale rideskole hvor de holder sådanne dyr på afstand. Jeg kan varmt andbefale denne race.

  skrev d. 19-oktober-2008 #22

  En rigtig dejlig, nem, sød og kærlig familiehund. Kan varmt anbefales til første gangs hundeejere, da det ikke er en dominant hund. Den vil gøre alt for en godbid. Den er livlig, nyder at lege og elsker børn. Vi fik vores første hund i uge 28 i år (den dejligste tæve) og har ikke fortrudt at vi valgte en d/s gårdhund - det er gået over al forventning. Jeg tror det er vigtigt at vælge en hvalp fra et miljø der ligner det, den skal leve i hos sin nye familie. Vores hvalp var vant til at være inde hos en familie med børn. De tog hvalpene med på forskellige ture, på gå-ben og i bil. Den kendte til alle normale lyde i et hjem (radio, opvaskemaskine, vaskemaskine, tørretumbler osv.). Og det er netop sådan et liv vi tilbyder vores lille hund.

  skrev d. 10-oktober-2008 #23

  En d/s gårdhund, bør altid købes med stambog, da man ofte kan komme ud for, der er "lidt andet" i, når hunden er uden stambog. Har selv gjort erfaringen, da jeg købte min unge han. Hvalpene var typiske gårdhunde at se på, men da han blev lidt ældre "blev han til en halv foxterrier

  skrev d. 10-oktober-2008 #24

  En d/s gårdhund, bør altid købes med stambog, da man ofte kan komme ud for, der er "lidt andet" i, når hunden er uden stambog. Har selv gjort erfaringen, da jeg købte min unge han. Hvalpene var typiske gårdhunde at se på, men da han blev lidt ældre "blev

  skrev d. 08-oktober-2008 #25

  dejlig hund