Tilbage til alle hunderacer

Chowchow-langhåret

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Chowchow-langhåret

Er den nabovenlig?

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Chow Chow, hvalp 7 mdr.

  Kenzo har pas, chippet, fået alle vaccinationer og fået ormekur. Vi sælger vores elskede Kenzo, da vi desværre ikke har tid til at passe ham.:(. Kenzo er en chowchow hund på. mdr. Ved køb af kenzo...

  Alder 7 mdr.
  2610 Rødovre
  10.000 kr.

  Chowchow-langhåret

  hunden Chowchow-langhåret, annoncer med hvalpe

  Man ved med sikkerhed at chowen har eksisteret i 3000 - 4000 år.

  Den stammer fra Mongoliet hvor der er fundet tegninger af den og den er omtalt som barbarernes mærkelige hund med styltet gang og blå tunge. Den blev senere brugt som tempelhund hvor dens udseene og blå tunge skulle holde onde ånder væk.

  Chowchowen blev holdt i Kina på grund af dens kød, kraftige pels og dens egenskaber som jagt- og vagthund. Idag bruges den som selskabshund, dog nogle steder som vagthund.
  Da Kina i mange år har været et lukket land, var det først i 1800-tallet man fik denne race at se i Europa. Den engelske dronning Victoria faldte for racen og fik en, hvilket gjorde hunden meget populær i hele Europa.


  Størrelse:
  Hanner: 48 - 56 cm
  Tæver: 46 - 51 cm

  Pels:
  Fyldig, rigelig og tæt og står uf fra kroppen. Yderpelsen er grov, underulden og blød og ulden. Pelsen kræver en del pasning og skal hyppigt børstes grundigt igennem.

  Farve:
  Ensfarvet sort, rød, fawn, creme eller hvid. Må ikke være plettet eller flerfarvet.


  Ønsker du at købe eller sælge en Chowchow-langhåret?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Chowchow-langhåret til salg

  skrev d. 11-august-2009

  Det er sandt, hvad der står om chowen, den går ind i hjertet, der bliver denne specielle race. Det, at racen er reserveret, skal ikke misforståes, den er ikke bidsk eller hidsig. Men venter man total undergivelse og lydighed til hver en tid, så er en chow ikke en race, man skal vælge, den er stolt og forventer, at ejeren/ ejerne skal have respekt for dens stolthed og værdighed. Man skal måske selv være lidt speciel for at få lov til den ære at have denne dejlige race tæt inde på livet. Gunna Rask kennel Ba-Tong`s

  skrev d. 05-november-2008

  Er det sådan nogle hunde man spi*er i Kina ?