Tilbage til alle hunderacer

Chinese crested - hårløs

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Chinese crested - hårløs

Er den nabovenlig?

 • Chinese crested - hårløs

  hunden Chinese crested

  Den findes både som hårløs og i fuld pelsede variant, chinese crested powder puff, der forekommer naturligt i de hårløse hvalpehuld.
  Der er uenighed om, hvor og hvordan den Chinese crested race opstod, men man mener, at man under HAN-dymastiet, for 2000 år siden, opdrættede disse hårløse hunde.

  Chinese crested blev ofte taget med af søfarar på deres lange rejser og de er på den måde blevet spredt ud over hele verden.
  Chinese crested har altid vakt stor opmærksomhed på grund af dens særpræget udseende. Den er en sjælden race i Danmark og Kina, men har rundt om i verden dedikeret tilhængere.

  Chinese crested er en kærlig og glad familiehund, der kan charmere selv de største skeptikere.


  Størrelse:

  Hanner: 28 - 33 cm
  Tæver: 23 - 30 cm


  Pels:

  Ingen store partier med hår på kroppen. Huden er glat og føles varm. Pels på underben, hale, ører og pande. Kræver en del pelspleje, huden skal plejes ved regelmæssige bade og smøring i creme eller olie. Flere af dem kræver at blive smurt ind dagligt og et bad ugentligt.


  Farve:

  Alle farver og farvekombinationer.  Copyright Gipte.dk - kopiere ikke denne tekst, det er ulovligt  Ønsker du at købe eller sælge en Chinese crested - hårløs?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Chinese crested - hårløs til salg

  nina simonsen skrev d. 29-april-2015

  jeg.var så heldig at overtage en 3 år gammel dreng han knyttede sig til mig på ca. 3 dage. og han er den skønneste lille morsyge dreng man kan tænke sig. jeg elsker ham virkelig over alt.han er så nem jeg er handicappet og kører på en 3hjulet knallert. og han elsker at køre me3d. han sidder ved mine fødder med flot tilbagestrøget hår..

  skrev d. 24-marts-2015

  husk det ikke er nok med en sundhedsbog, alt skal være undersøgt og skrevet ned af dyrlægen

  skrev d. 15-marts-2015

  Vil godt appellere til opdrætteren at i undersøger jeres hunde og hvalpe patella og andre sygdomme og ikke sælger uden at de er tjekket og har det på dokument!

  skrev d. 24-august-2011

  kan man se bileder

  skrev d. 14-april-2011

  Utrolig dejlig race, dog ikke en hund for alle. Man skal være indstillet på at racen kan have problemer med sindet. De kan være sky og reserveret og har nemmere ved at blive nervøse. Når det kommer til pelspleje er der rigtig MEGET af det. Specielt hvis man vælger at få en behåret hårløs (dem er der flest af) Så kræver det at man trimmer og evt barbere hunden ca 2-3 gange om måneden. Tænk jer om før I vælger en Chinese Crested. Det er desværre en hund som man igen og igen ser skal skifte hjem, fordi folk har taget munden for fuld med denne specielle og unikke race.

  skrev d. 26-juni-2009

  Jeg har en tæve, det er en dejlig nem hund, det er første gang jeg har sådanne en, og det er ikke sidste gang, den er utrolig kærlig og den er lærenem, min er nu 6 mdr og går sammen med 2 andre små Chihuahua dem har den knyttet sig meget til, de er kastereret så de leger meget med hende.