Tilbage til alle hunderacer

Braque Francais Pyrenees

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Braque Francais Pyrenees

Er den nabovenlig?
 • Er den nem at vedligeholde?
 • Fælder den?
 • Er den lydig?
 • Er den aktiv?

 • Udvalgte annoncer

  Image
  De dejligste familie- og jagthunde - Fransk hønsehund

  Så har vores Carla (Iris de Chantoizeau) født 5 lækre hvalpe. 4 friske drenge og en fin lille pige. De dejligste familie- og jagthunde. Racen er kendetegnet ved at være en intelligent, velafbalancere...

  Alder 8 uger
  4000 Roskilde

  Braque Francais Pyrenees

  Braque Francais findes i to “udgaver” (Braque Francais type Pyrenees og Braque Francais type Gascogne), der væsentligst adskiller sig fra hinanden i relation til lethed og størrelse. 
  Braque Francais type Pyrenees er den letteste og mindste af racerne, og racen stammer mere præcist fra den syd vestlige del af Frankrig (Central Pyrenæerne).
  Braque Francais type Pyrenees er en gammel jagthunderace, og racen menes at kunne føres helt tilbage 15 – 1600-tallet, hvor den blev anvendt som jagthund i Frankrigs landdistrikter.
  Braque Francais er oprindeligt fremavlet til jagt på hønsefugle, herunder agerhøns. Det har oprindeligt været målet at fremavle en hund, der ved søg over åbne arealer instinktivt tager stand på den færd som hønsefuglene afgiver.


  Braque Francais anses i faglitteraturen for at være stamfar for alle nutidige korthårede hønsehunde, herunder også for eksempelvis Korthåret Hønsehund.
  Braque Francais type Pyrenees blev sidst i 1990-erne anvendt i Danmark til at give “nyt blod” til Gammel Dansk Hønsehund.


  Udbredelse i dag


  Braque Francais type Pyrenees er i dag en meget udbredt race i dens hjemland Frankrig, hvor der i 2012 findes ca. 7000 eksemplarer.
  I 1970-erne blev racen importeret til det nordamerikanske kontinent, og der findes i dag i det nordlige USA og Canada ca. 200 eksemplarer.
  Endvidere findes racen i en en række vest europæiske lande, herunder blandt andet Spanien, Italien og Tyskland.


  Ønsker du at købe eller sælge en Braque Francais Pyrenees?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Braque Francais Pyrenees til salg