Den populære race schæfer er klog og nem at træne.

Den skal have rigeligt med motion and anden aktivering.

Ellers kan den blive destruktiv og anspændt.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Schæferhundens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Schæferhund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Schæferhund, hund, 12 mdr. , salgklar Dags dato

  Sød tæve, født 24/6, fortrænet i A,B,C i schæferhunde klubben, for fotograferet med gode resultater Stambog medfølger. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  8653 Them
  Image
  Schæferhund

  Tigerdyrets I-kuld (3 hanner og 3 tæver). Født: 08.05.23 8 uger: 03.07.23. Mor: Tigerdyrets Crazy Far: Bakano vom Drachenwolf Forældre af arbejdslinjer med meget fart, mod og power. Bakano t...

  Alder 3 uger
  4684 Holmegaard

  Den tyske hyrdehund populært kendt som Schæferen, er globalt en af de mest populære hunderacer - med god grund.

  De er intelligente og dygtige arbejdshunde. 

  Deres hengivenhed og mod er fantastisk, derudover er de utroligt alsidige og er særligt dygtige som arbejdshunde, hvor de bl.a. bruges som: servicehunde for handicappede, politi- og militær hunde, besætning, søgning og redning, narkohunde og, sidst men ikke mindst, som trofaste ledsager.

  Kort og godt om racen Schæfer

  • En Schæfer er intelligent og kærlig 

  • Dens mod er fantastisk

  • Særlig dygtige som tjenestehunde

  • Kan lære næsten hvad som helst

  • Lever typisk 10 - 14  år 

  • Vejer 34-43 kg.  

  • Hunner ca 58 cm. og hanner er mellem ca.64 cm

   

  Schæferens sind

  Schæferens personlighed er reserveret, men normalt ikke aggressiv. 

  Du bliver ikke lige så hurtigt venner med en Schæfer, som andre racer, men når først du bliver venner med en schæfer, er de ekstremt loyale. 

  Sammen med sin familie er de nemme, men når de trues fremstår de ekstremt stærke og beskyttende, hvilket gør dem til fremragende vagthunde.

  Denne meget intelligente race trives med at have et job, den er dog ligeglad hvilket. Schæferen kan nemlig trænes til næsten alt, fra at advare døve til at snuse efter et lavineoffer.

  En ting, de ikke er gode til, er at være alene i lange perioder. Uden det sociale liv og meget menneskelig kontakt de har brug for, såvel som motion og at aktivere deres intelligens i arbejde, bliver de enormt kede af det og frustrerede. 

  En schæfer der er understimuleret og ikke får nok opmærksomhed af sin familie, vil sandsynligvis udtrykke ophobet energi på måder, du bestemt ikke vil bryde dig om, såsom gøen og ved at ødelægge ting i hjemmet.

  Socialisering af en Schæfer

  Den kærlige men reserverede hund, har i høj grad brug for tidlig socialisering, den skal altså introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af, hvis du altså vil have en voksen schæfer der er afslappet og venlig blandt mennesker og dyr.

  En schæfer bør, som alle andre hunde, udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. 

  Socialisering hjælper altså med at sikre, at din schæfer vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  Schæferens temperament

  En Schæfers temperament påvirkes, ligesom alle andre hunderacer, af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og tidlig socialisering. 

  Hvalpe der har et godt temperament er nysgerrige, legende og modige når det kommer til mennesker. 

  Du bør lægge meget mærke til hvordan hvalpene agerer overfor hinanden, det vil hurtigt være tydeligt hvilken hvalp der er mest dominerende, mindst dominerende osv. 

  Du gør klogt i altid møde mindst en af forældrene - det er oftest tæven der er tilgængelig, da hvalpen går med sine mor til den er 8 uger - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med og som passer ind i dit liv, hvad enten du skal bruge den som familie- eller tjenestehund. 

  Er du så heldig, at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Schæfer hvalp du overvejer at tage med hjem, er det ikke en mulighed, du bør lade passere forbi, det kan nemlig være en rettesnor til at vurdere hvordan hvalpen vil være, når den bliver voksen.

  En Schæfers forhold til børn

  Hvis du fra hvalp af har trænet din schæfer og den har haft masser af samvær med børn, især som en hvalp, er en schæfer en god hund i familier børn. 

  Faktisk siger nogle, at en schæfer er et kryds mellem en babysitter og en politimand, begge blide og beskyttende for børnene i familien. 

  Hav dog altid i baghovedet at en schæfer en en stor hund, der ved en fejl nemt kan vælte et mindre barn omkuld. 

  Tro mod deres reserverede væsen, er de ikke særlig vilde med børn, som de ikke kender, men du skal ikke være nervøs for om din Schæfer vil blive aggressiv det bliver den kun, når den føler sig truet. 

  Når det kommer til dyr og børn, er det vigtigt at lave regler. 

  En af disse kunne være, at børn altså uanset alder, udelukkende må kæle og lege med din Schæfer, hvis de sidder roligt på gulvet, så risikere små børn ikke at blive væltet omkuld, og større børn gearer ikke hunden op. 

  Endvidere er det vigtigt at børn lære, hvordan man nærmer sig og rør en hund! Det er ofte her, der sker misforståelser hvor en hund kan føle sig truet. 

  Derfor bør du for alle parters skyld, altid overvåge enhver interaktioner mellem hunde og barn, for at forhindre at der sker uheld, hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

  Alle børn der kommer i hjemmet, skal også lære at de under ingen omstændigheder må nærme sig din schæfer, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  Derudover må de for gud skyld heller ikke forsøge, at tage hundens mad fra den, det er der ingen hund der vil reagere positivt på. 

  Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

  En Schæfers forhold til andre dyr

  Som mange andre hunde, kan en Schæfer selvfølgelig også godt lære at komme fint ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte. Det kræver dog at de er er velsocialiseret og introduktion i en ung alder er nøglen til succes.

  Det kan være vanskeligere at introducere en voksen schæfer til en husstand med andre kæledyr, hvis hunden ikke er vant til at være sammen med andre hunde eller katte.

  Det kan derfor være nødvendigt, at du ansætter en professionel træner til at hjælpe eller få råd fra. Det er dog klart anbefalelsesværdig at du ikke forsøger at sætte en voksen schæfer sammen med hunde og katte, hvis den aldrig har gået sammen med andre dyr.

  Det kræver en Schæfer af motion og stimulering

  Schæferen, der oprindeligt blev opdrættet som hyrdehund, er bygget til action. Det betyder, at de har masser af energi, som de har brug for at brænde af med daglig træning.

  Hvis du lader dem være i længere tid uden træning, vil du med 100% garanti få problemer. Store problemer. 

  Kedsomhed og inaktivitet fører til adfærdsproblemer - tyggeri, graven og gøren. Schæferen har altså desperat brug for fysisk aktivering (jogging, løb i en hundepark mm) men bestemt også mentalt (træningsøvelser som agility eller lydighedstræning).

  Som mange hyrdehunde er schæferen en hund der gøer. 

  Gøen er ikke nødvendigvis et problem, men det kan det blive, hvis det bliver en ting schæferen gør når den keder sig. 

  At lære ”stille” kommandoen, skal være en del af enhver schæfers lydighedstræning.

  Schæferen kan lide at tygge, og deres kæber kan ødelægge de fleste ting. 

  Hvis de vælger den forkerte ting at gnave i, kan det skade deres tænder, de kan komme til at sluge noget, der gør dem syge eller endda blive kvalt. 

  Gem sådanne genstande godt væk, og giv dem noget godt og sikkert tygge legetøj, så de kan underholde sig selv når du ikke leger med dem.

  Sådan opdrager du en Schæfer

  De første 4 måneder af en Schæfers liv er af afgørende betydning for, hvordan den vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Det er derfor dit vigtigste job som hvalpeejer, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Schæferens reserverede personlighed, betyder at du opleve uheldige situationer med andre hunde. Det er dog meget vigtigt at du ikke lader dig skræmme af uheldige møder med andre hunde, for disse er også med til at lære din schæfer hvalp at læse andre hunde. 

  Ejer eller er du kommende ejer af en schæfer, bør du tidligt deltage i lydighedstræning, så du ikke ender med en stor hund du ikke kan håndtere. For det er sikkert og vist at en schæfer der ikke er godt opdraget, vil blive et problem. 

  Benyt familie udvidelsen som et oplagt tidspunkt, til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade. 

  Du vil hurtigt finde ud af, at du får mange nye hundevenner og lære folk i dit nabolag at kende, når først du har en hund.

  Ved opdragelse af en Schæfers, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent

  Kendte sygdomme hos racen Schæfer

  Schæferen er overordnet set en sund og rask hunderace, men som enhver anden race er der altså bestemte sundhedsmæssige problemer, som de er mere udsat overfor.

  Hvis du køber en hvalp skal du finde en god opdrætter, der viser dig sundheds papirer på begge din hvalps forældre. Disse papirer viser, at hundene er testet fri for bestemte sygdomme.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Hoftedysplasi

  • Albue dysplasi

  • Gastrisk dilatation-volvulus

  • Degenerativ myelopati

  • Eksokrin pancreasinsufficiens

  • Allergier

  Selvom listen af potentielle sygdomme kan virke skræmmende, er det er vigtigt at huske på, at det altså ikke er alle Schæfere der får nogle af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race.

  Ansvarlige opdrættere har stærkt fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Nogle sundhedsmæssige problemer kan desværre ikke opdages, før en hund er fuldvoksen. Derfor udstedes der ikke papirer på hunde, som er yngre end 2 år gamle. 

  Find derfor en opdrætter, der ikke avler på sine hunde, før de er to til tre år gamle.

  En Schæfers gennemsnitsalder

  En Schæfer bliver oftest mellem 10-14 år.


  En Schæfers udseende

  Schæferen er en velproportioneret hund, hvor hovedet er bredt og spidser pænt til ud til en spids snude. Ørerne på en schæfer er store og står opad. 

  Ryggen er lige og muskuløs, hvorimod halen er busket og buer nedad.

  Pelsen på en schæfer er lige så forskellige som deres farve. Nogle schæfere er meget langhåret, andre noget kortere. 

  Dog har den "ideelle" schæfer tog lag pels i en mellemlang længde. Den ydre pels er tæt med lige hår, der ligger tæt på kroppen og underpelsen er bølget. 

  Pelsen findes i forskellige farver og mønstre inklusive sort; sort og fløde; sort og rød; sort og sølv; sort og tan; blå; grå; lever; zobel; og hvid. 

  Racen findes også i hvid, der dog ikke i alle kennelklubber anerkendes som en farve for denne race, og derfor vil hvide schæfere ikke altid kunne komme med på udstilling.
   

  En Schæfers krav til pleje

  Schæferen der på engelsk hedder “german shepherd”, kaldes i sjov også for “german shedders”. 

  Det skyldes naturligvis, at en Schæfer fælder utrolig meget, særligt to gange om året. Du skal derfor være forberedt på, at hvis du har en Schæfer har du næsten konstant hår på både tøj og alle steder hunden har været. 

  Der er ingen magisk løsning på fældningen, du er bare nødt til at acceptere at støvsugeren og fnugrullen, bliver dine bedste venner. 

  Imidlertid vil børstning to til tre gange om ugen, hjælpe en smule på problemet. En robotstøvsuger skader muligvis heller ikke.
   

  Anden pleje af en Schæfer

  Børst din schæfers tænder mindst to eller tre gange om ugen for at fjerne opbygning af tandsten og bakterier. 

  Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre tandkødssygdom og dårlig ånde.

  Schæfere elsker at tygge, og vanen hjælper med at holde deres tænder rene. Giv dem robust sikkert tygge legetøj eller knogler, så gør de selv meget af arbejdet med at holde ophobning af tandsten ned.

  Neglene skal klippes en gang om måneden, og ørerne kontrolleres en gang om ugen for snavs, rødme eller en dårlig lugt, der kan indikere infektion, og derudover tørres ugentligt med en vatrondel, der er fugtet med en blid ørerens til at forhindre problemer.

  Gode tips til pleje af din Schæfer

  Det er en god ide, at vænne din Schæfer til at blive børstet og undersøgt, når den er hvalp. 

  Undersøg gerne dens poter ofte, det er ikke mærkeligt hvis den vil forsøge at trække poterne til sig, hunde er nemlig følsomme omkring deres fødder.

  Gør pleje til en positiv oplevelse fyldt med ros og belønninger, så lægger du grunden til nemmere kontroller når den bliver voksen.

  Historien om racen Schæfer

  Schæferen kom til i år 1899 i Tyskland efter en mands hårde søgning efter en intelligent, loyal og arbejdsom hund, endelig nåede sin ende, da han stødte på Shæferen. 

  Det første navn, som den smukke Schæfer blev døbt, var “Horand”.  

  Schæferen blev dog i årtier omtalt som en Alsace-ulvehund, især i U.S.A. Navnet blev ændret tilbage til Schæfer efter en række protester ledet af grupper over hele verden.

  Er du og racen Schæfer et godt match?

  Den store hund har et fantastisk sind, men passer bedst ind i en familie der kan opfylde en schæfers behov. Sæt dig derfor godt ind i racen før anskaffelsen.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Schæfer:

  1. Har du erfaring med hundetræning?

  2. Har du den fornødne tid til at stimulere en schæfer? 

  3. Kan du tilbyde Schæferen at blive stimuleret gennem arbejde?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Schæferhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Schæferhund til salg

  Schæferhund 10.500. kr.

  Schæfer, hvalpe, 3 uger , salgklar 3/7

  Denne dejlige tæve er klar til salg den 3/7 til et nyt hjem hvor hun kan få mange oplevelser i en aktiv familie,hun vil være tjekket af dyrlægen sundhedsbog fået 2 ormekur og første vaccination, Hun e...

  Alder
  9600 Aars

  Schæferhund 12000 kr.

  Schæferhvalpe efter brugshundelinjen

  Hvalpene er efter Disager's Wodka & Bayogi Uffo. Wodka er redningshund og Uffo er politihund i Nordjylland og får stor ros af kollegaer og chefer. Begge hunde er driftsstærke hunde med masser af en...

  Alder 5 uger
  4200 Slagelse

  Schæferhund 5.000. kr.

  Schæferhund, hund, 3 år

  Lady?? 3,7år, langhåret schæfer, uden tavle, steriliseret. På grund af helbredet, kan jeg ikke aktivere Lady, så meget som hun fortjener. Lady elsker at lege med andre hunde, på hendes egen størrelse,...

  Alder
  6800 Varde

  Schæferhund 8000 kr.

  Schæferhund

  7 skønne hvalpe uden stamtavle, er salgsklar fra d. 03.06.23 De søger deres kommende hjem ved en ny og skøn familie, som vil give dem en masse kærlighed. Vi vil dog inden de flytter herfra gern...

  Alder 7 uger
  6705 Esbjerg Ø

  Log ind for at kommentere
  13 kommentarer
  skrev d. 05-august-2012 #1

  Jeg fik min dejlige schæfer for 4 år siden og skal aldrig have andre racer,jeg har fået den bedste ven i verden,fuld af fis og ballade og familiens børn er det store hit,specielt hvis de løber efter ham :-). En schæferhund er utrolig vagtsom,hengiven,lærenem,klog og har en evne til at fortælle dig hvis en person ikke har helt så rene hensigter. MEN før du køber en Schæferhund skal du sætte dig godt ind i hvad det er du påtager dig af ansvar,har du tid nok? har du penge til foder,træning,dyrlæge? bor du i liglighed eller hus?Der er mange ting at tage hensyn til,man ser desvære mange der fortiden vil af med deres schæferhund fordi de ikke har tid nok i dagligdagen så derfor vil jeg opfordre til at man først undersøger hvad en schæferhund kræver,der er mange gode bøger på markedet men man kan starte med DKK`s (Dansk kennel klub)bog om schæferhunden eller søge infomation på nettet,her er der også meget info at få,man kan jo også tage forbindelse med en opdrætter der er mange muligheder. Mht det dårlige ry som nogle taler om så er det uvidenhed hos mennesker,alle ved en hund kan bide uanset race problemet er måske at man ikke spørger om hunden bider mere men tager det for givet at alle hunde uanset race er klappe hunde,så hvis man har en smule forstand på hundes adfærd vil man finde ud af at hunde har det som mennesker 3 skridt fra livet,DU ville jo også selv blive rat sur hvis der kom en fremmed og klappede mig på hovedet ikke :-) MEN HUSK at en hund bliver hvad DU gør den til!! Så alt i alt hvis du en dag beslutter dig til at få dig en Schæferhund får du dig en bedste ven for livet med mange gode og sjove oplevelser og du vil altid have et smil på læben selv på en grå og regnfuld dag.

  skrev d. 21-december-2011 #2

  golden ratriver er den beste familiehund i verden <3

  skrev d. 24-oktober-2011 #3

  Haft schæfer i 20 år, og for mig er det den eneste RIGTIGE hund ! Den er lærenem,klog, utrolig smuk,sjov, vagtsom og den bedste familiehund. Schæferen gør livet smukkere. Desværre prøver mange af og til at give den et dårligt ry, men godt at os der kender racen ved bedre.

  skrev d. 28-juli-2011 #4

  Ja schæfer er en dejlig hund og man elsker og få dem til og lave noget for man kan se de nyder det

  skrev d. 10-maj-2011 #5

  Schæfer er den bedste race for vores vedkommende, super familiehund ;o)

  skrev d. 24-marts-2011 #6

  Se også T-Shirts med Schæferhund slogan her http://www.gipote.dk/racehunde/208-Schæferhund

  skrev d. 23-marts-2011 #7

  Schæferhund er den mest trofaste og kloge hund. Vi har selv 2, de er begge fundet her på Gipote.dk Den ene Schæfer er en tæve på 4, den anden er en lille Schæferhund hvalp som vi købte gennem Gipote.dk for 3 uger siden. Schæferhund racen kan KUN anbefales.

  skrev d. 26-januar-2010 #8

  Ja, Schæferen er en meget aktiv og fantastisk kærlig og intelligent hund, som fortjener en ejer/ ejer(e) som ønsker et meget aktivt liv. Som forøvrigt også gælder Doberman og Rottweiler. Min hund er 25% Schæfer, en kastreret hanhund- han blev kastreret pga. kryptokisme, som desværre rammer en række Schæfere, eller Schæferblandinger, omend det heldigvis er ulovligt at avle på kryptokide hanner. Af denne grund, samt risikoen for lymfekræft i en alder af kun ca.7 år, har jeg læst, så valgte jeg at lade ham kastrere, da han var ca.1½ år!

  skrev d. 08-januar-2010 #9

  Schæferhunden er en skøn race som elsker at komme på hundebanen og arbejde og gøre sin hundefører tilpas.Den elsker at være sammen med sin menneskefamilie.Schæferhunden er en rigtig god familiehund. Marianne Knudsen

  skrev d. 04-juli-2009 #10

  En schæferhund er den dejligste hund. Med en schæferhund får du ALT. Loyalitet, leg, arbejde, vagthund. En schæferhund lægger sig helst op ad een person, som den så udviser 100% loyalitet overfor. Du skal være chefen / flokføreren. En schæferhund trives IKKE uden at arbejde. D.v.s. du skal ikke regne med at når den har lært det hele, så er det det. Schæferhunden ønsker vedblivende kommandoer og udfordringer, for at den kan trives. Får den ikke nye eller gentagne kommandoer, vil den af sig selv udfordre det allerede tillærte, og du vil se den som ulydig, - hvilket i virkeligheden er det sidste en schæferhund ønsker. En tævehund er lidt mildere og mindre udfordrende, men med en hanhun skal du være parat til oftere - HVER DAG - at markere dig som flokføreren. Please, anskaf jer IKKE en schæferhund, hvis I er en fortravlet familie, hvor tiden går med job og børn. Det er synd for alle parter! Og kig så efter dem med en lidt mere lige ryg - ligesom ulven i naturen.

  skrev d. 26-juni-2009 #11

  Schæferhunden går man aldrig fejl af, hvis man vil ha´en god, dejlig og glad børnevenlig familiehund. Nem at arbejde med

  skrev d. 13-januar-2009 #12

  En schæferhund er en hund der rigtigt gerne vil arbejde,den er god som famliehund og brugshund.Man skal sørge for at enten træne eller aktivere den samt at den får motion.Den elsker at få lovtil at bruge sin næse til forskellige opgaver.

  skrev d. 19-november-2008 #13

  Med en Schæfer, får du en loyal hund, som kan fungere både som vagt og familiehund. Den skal aktiveres med træning, og motion.