Den lille puddel. Hvad er forskellen på en Puddelhund? Klik ind og bliv klogere. Der findes fire størrelser af pudlen.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Puddel-dværg

Er den nabovenlig?

 • Puddel-dværg

  Puddel-dværg

  Puddelen kendetegnes ved dens formklippede pels, der bliver ved med at vokse og skal klippes regelmæssigt.
  Pudlens oprindelige arbejde var som jagthund og klipningen hjalp til med at mindske vandmodstanden, så den lettere kunne apportere fra åbent vand.
  Kilder viser, at denne gamle race har haft mange forskellige funktioner gennem tiden: krigshund, cirkushund, jagthund, hyrdehund, servicehund, falkonerhund, men vigtigst af alt som selskabshund.

  Pudlen er en munter, meget intelligent og trofast hund, der er ideel som familiehund.
  Den er lydig og meget velegnet som selskabshund. Alle racerne skal dog stadig have en del motion, da den er meget aktiv, hurtig og atletisk.

  Der findes fire størrelser af pudlen.

  Dværgpuddel:
  28 - 35 cm

  Pels:
  Rigelig pels af fin, uldagtig og fjedrende struktur. Regelmæssige krøller. Den skal klippes regelmæssigt. Pudlen fælder ikke, da hårene bliver siddende og derfor skal den børstes og vaskes regelmæssigt.

  Farve:
  Sort, hvid, brun, abrikos og grå.


  Ønsker du at købe eller sælge en Puddel-dværg?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Puddel-dværg til salg

  annmarie bøggild skrev d. 25-juli-2015

  jeg har en fin mellempudelhvalp til salg. med dru-stamtavle. han er 6 mdr, gl. meget smuk og med et meget blødt og udadvendt sind...velegnet til både avl og familiehund..sundhedstestet, gennemvaccineret og har fået sine ormekure.. jeg søger en stabil familie, gerne pensionister, da det skal være et blivende hjem

  Inger Kjær skrev d. 30-marts-2015

  Hej Lone. Vi har en dejlig sort mellem puddel tæve på 3 år. (din må jo nu være 4 år) Vi bor i Tvis. Laver gerne legeaftaler. Hilsen Inger

  skrev d. 25-januar-2012

  Vi har en dejlig livlig pudel på 1 år. Hun mangler andre små hunde at jege med. Bor I Holstebro, men kan kører efter det. Hilsen lone

  skrev d. 23-marts-2011

  Jeg har en super dejlig sort dværgpudel. Han er min bedste ven! Han er klog, læremen, loyal overfor dem han kende, legesyg og elsker at komme ud at gå tur og lege i haven! Pelsen er super blød, men kræver nogen pleje. Han bliver klippet ved hundeklipper hver 10. uge,da jeg mener at når jeg har valgt en pudel, så må jeg også sørge for at han ser ordentlig ud. Til gengæld er jeg helt fri for hundehår. Jeg giver 350 kr. hver gang. Så bliver han vasket og klipper samt pillet ører og klippet negle og set sine analkirtler efter - og så er han bare super lækker og stolt når jeg henter han igen! Vi går til agility og det er bare lige noget han kan bruge! Han elsker det og jeg kan kun anbefale at gå til agility med sin hund. Det er sjovt og hyggeligt for både mennesker og hunde. Vi går tur 2 gange om dagen, og 1 gang om ugen holder vi hundelegestue hvor vi mødes med 2 andre pudler og så skiftes vi til at lægge hus/have til - og det er både sommer og vinter. En rigtig hyggelig ide`. OG så er der jo lige den med at pudlen ikke fælder og derfor også kan tåles af allergikere!! Kan kun varmt anbefale at anskaffe en pudel!!

  skrev d. 29-juli-2010

  Jeg har en dejlig dværg puddel og jeg elsker hende over alt på jorden. Hun har dog et problem eller vi har et problem hende og jeg. Hun gøer som bare pokker når hun er ude. Hun gøer hvis hun ser nogle mennesker hun gerne vil snakke med, Hun gøer af dem, hvis hun bare ikke vil have noget med dem at gøre. Hun er desværre ikke glad for børn, men jeg prøver langsomt at vende hende til dem. Jeg tror det kommer sig af at vi bor i en almen bolig og haven ligger lige ud til den sti ALLE bruger til gennemgang hen til legepladsen. Der ligger også huse på den anden side 5 meter væk så lyden bliver kastet tilbage og jeg tror det er denne larm hun ikke kan lide :) Hun kommer ikke ud i haven af denne grund, men vi får gået mange tisseture i løbet af dagen istedet for :). Pt. er det ved at tage af med hendes gøen, men det kan være at det er fordi hun er på vej i løbetid, men det kan også være at det er fordi hun er ved at blive ældre. Hun er 16 måneder. Hun har desværre to dårlige knæskalder som hun skal opereres for når jeg engang har fået bevilget et lån fra banken til at dække udgifterne indtil jeg kan få dem refunderet fra hendes sygeforsikring. Jeg er utrolig glad for at jeg tegnede denne forsikring for et år siden, hvor der ikke var noget galt :) Herhjemme vil hun gøre alt for at tilfredsstille mig, sådan da. Men hun er nem at opdrage på og hun er en dejlig hund og jeg er glad for at jeg har hende. Det var hende der gjorde det nemmere i vinters da jeg var deprimeret. At SKULLE ud og lufte hende hver dag gjorde at jeg fik det hurtigere bedre og jeg kunne nyde at se hende rende sammen med andre hunde.

  skrev d. 18-november-2009

  Hej Jeanette. Jeg er dybt indigneret over at du mener, at pudler knytter sig så stærkt, at de kun kan have en "alfa" hele deres liv. Jeg har 2 dejlige pudel piger, hvor den ene har knyttet sig til mig, den anden til min mand. Men det betyder ikke, at de er ulykkelige, hvis vi ikke er der. De bliver passet af venner og familie, når vi ikke er hjemme, og der er aldrig nogen problemer, når vi er kørt. De finder sig hurtigt tilrette, og vælger hurtigt en ny "alfa" i den nye flok, gerne den der gider gå tur/ lege, og som har gode ting i lommerne, som smager godt. Så der er vist noget du har fået lidt galt i halsen. Aflivning er altid den allersidste løsning, når alt andet er prøvet.

  skrev d. 15-oktober-2009

  En puddel er ikke en hund man sælger/giver videre til andre. En puddel knytter sig kun til en højst 2 personer så i det tilfælde at du ikke kan have din hund længere så ser jeg kun en udvej og det er desværre dyrlægen. Eller har du ret i dine antagelser en puddel er en skøn hund - jeg har selv 2 stk.

  skrev d. 12-august-2009

  jeg har en dværgpudel- og vil bare sige, at han er en skøn hund. kærlig, kælen og legesyg.- min bedste ven.- det bedste jeg nogensinde har investeret i.-udadvendt, vagtsom,"passer på sin far"- er med overalt.- jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre, dersom jeg ikke havde ham!- om jeg begriber, hvorfor den ikke er mere brugt, den har alle gode egenskaber, bider ikke, fælder ikke, og er meget smuk! -- mogens nielsen

  skrev d. 26-juni-2009

  Dværg- pudlen er en skøn nem hund, har selv to og en konge-puddel, de er meget kloge og utroigt nemme at opdrage. Vi har nogle venner, hvor konen er allergisk over for husdyr af enhver art, men med en puddel som vi har i huset er det intet problem, at ha' dem på besøg. De er børnevenlige, og altid glade. Det eneste man skal tænke over, hvis man anskaffer sig en puddel, er at den regelmæssigt skal klippes og det skal jo også lige ind i budgettet, hvis ikke man vil gøre det selv. Jeg klipper selv vores Vi elsker i hvert fald vores 3 dejlige pudler og er yders tilfreds med vores valg af hund for godt 5 år siden.