Tilbage til alle hunderacer

Kleiner Münsterländer

Kleiner Münsterländer er den mindste af de tyske hønsehunde og er en livlig og energisk hund.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Kleiner Münsterländer racen.

Karaktertræk for Kleiner Münsterländer

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Kleiner Münsterländer

  4 stk. dejlige haner, søger hjem. De er opvokset i stue, ved en børnefamilie. Ved afhentning er de, vaccineret, chip, sundhedstjek, ormekur og stamtavle.

  Alder 6 uger
  7860 Spøttrup
  Image
  Kleiner Münsterländer Den perfekte jagt og familiehund

  Hvalpe efter flot præmierede forældre på udstillinger og dressur og jagtprøver. Hvalpene er DMK godkendte og har Dansk kennel klub stambog . Hvalpene ormebehandlet tre gange ,dyrlæge kontrolleret o...

  Alder 9 uger
  7730 Hanstholm

  Hvordan er en Kleiner Münsterländer

  Hunderacen Kleiner Münsterländer er kærlig og hengivne overfor sin familie, som også inkluderer børn og andre hunde. 

  Han udmærker sig ved at hente dyr i vandet, og hvis du ikke er jæger, skal du finde andre måder at træne en Kleiner Münsterländer fysisk og mental - racen har nemlig brug for masser af begge dele.

  På trods af sit navn er Kleiner Münsterländer mere en mellemstor hund. 

  Det er en meget populær jagthund i Europa og begynder også at blive mere og mere populær i USA.

  Ord som loyal og kærlig, beskriver denne skønne hund godt. han er generelt let at træne og har store egenskaber inden for at hente dyr i både salt og ferskvand. 

  Som enhver sportslig race har en Kleiner Münsterländer brug for masser af daglig træning. Racen klarer sig derfor bedst i et hjem, hvor han den bruge sine jagt evner eller bruge sin intelligens til en udfordrende hundesport eller aktivitet såsom agility, eller søge- og redningsarbejde.  Kort og godt om racen Kleiner Münsterländer

  • Racen er loyal og kærlig

  • Meget aktiv og arbejdsom

  • Nyder at være sammen med sin familie

  • Kleiner Münsterländer har brug for et aktivt hjem, hvor den gerne vil gå på jagt. 

  • Anden hundesport som agility, søge- og redningsarbejde kan også gøre tricket.

  • Kleiner Münsterländer kræver ikke meget pelspleje. 

  • Racen kan dog godt trænge til et bad efter at have været på jagt.

  • En Kleiner Münsterländer bliver 12-13 år 

  • Hanner og tæver vejer mellem 18-27 kg.  

  • Hanner måler 50-58 cm. og tæver ca.48-56 cm.

  Kleiner Münsterländers personlighed

  Kleiner Münsterländerer selvsikker og tilpasningsdygtig. 

  Selvom racen bedst er egnet til et jagt hjem, er den milde og godmodige hund meget kærlig og udgør et fantastisk familiemedlem.  

  Først og fremmest skal du dog sætte alle sejl ind på, at lære en Kleiner Münsterländer ikke at hoppe op. Medmindre du vil have den til at hilse alle sammen med et stort smækkys.

  En Kleiner Münsterländer er stille derhjemme, og elsker at være sammen med dig i sofaen efter en god dags jagt.

  Udendørs kan de løbe i timevis. De har brug for masser af daglig motion og træning, samt mulighed for at udvikle deres gode egenskaber til at spore og hente. 

  Hvis du bor med en Kleiner Münsterländer skal du udfordre dens hjerne med stimulerende lege og træning. 

  En Kleiner Münsterländers forhold til børn 

  En Kleiner Münsterländer er gode med børn, der er helst er store nok til at stå imod dens energiske begejstring. Den kan nemlig nemt komme til at vælte et mindre barn, det er dog bestemt ikke noget den vil gøre med vilje!

  Husk på! 

  Lær altid børn, hvordan man begår sig over for en hund, og overvåg altid eventuelle interaktioner mellem hund og små børn, for at for forhindre at hverken din Kleiner Münsterländer eller et barn, kommer til at overskride hinandens grænser. Det er hverken godt for hunden eller barnet. 

  Ingen bør nærme sig en Kleiner Münsterländer, mens den spiser eller sover, forsøg heller ikke at prøve at tage hundens mad fra den. 

  Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn, da de oftest ikke forstår konsekvenserne ved at overskride hundens grænse.

  En Kleiner Münsterländer nyder selskab med andre hunde, så længe de er godt socialiseret, ellers vil den være utryg. 

  En Kleiner Münsterländer kan godt lære at komme godt ud af det med andre kæledyr, den vil dog muligvis opfatte mindre dyr som byttedyr, så tilvænning fra en tidlig alder er nødvendig.

  Kleiner Münsterländer - motion og stimulering

  Mens Kleiner Münsterländer er vidunderlige familiemedlemmer, kræver de meget træning og stimulering. 

  Racen blev født til at jage, og det er den opgave, de er gladest for at udføre. Dette er en alsidig race, der altså både blev udviklet til at jage, hente og spore vilde dyr.

  Racen Kleiner Münsterländer har et højt aktivitetsniveau og har brug for at kunne komme af med deres energi. 

  Hvis du ikke jager med din Kleiner Münsterländer, skal du sørge for at tilbyde den andre måder at køre sig træt på - f.eks ved at løb eller lege intensivt i et indhegnet område.

  Kleiner münsterländer skal overvåges udendørs, da deres instinkt er at jage. 

  Hvis der ikke gives tilstrækkelig stimulering og træning, vil de strejfe og selv begynde at jage hvis de overlades til dem selv.

  Hvordan opdrager jeg en Kleiner Münsterländer

  Racen Kleiner Münsterländers er bestemt ikke velegnet til at bo i lejlighed, men kræver en stor og godt indhegnet have.

  Denne race er relativt langsom om at blive moden. Det er først, når de er omkring to år, at de fleste Kleiner Münsterländer er mentalt voksne. 

  Det er vigtigt at være forberedt på at en Kleiner Münsterländer hurtigt bliver stærk, muskuløs og ligner en fuldvoksen hund, men den har altså en teenagers hjerne.

  Disse fantastiske hunde har brug for masser af tid og interaktion med deres familie for at nå deres fulde potentiale og foretrækker at bo i hjemmet og ikke i et hundehus. 

  Det er også vigtigt at finde en måde at tilpasse din hverdag til din Kleiner Münsterländer. 

  Det vil giver den en chance for at tilbringe så meget tid med dig som muligt, og kan den arbejde for dig i hverdagen, vil det medføre til en glad hund.

  Socialisering af en Kleiner Münsterländer

  Oplevelser de første 4 måneder af en Kleiner Münsterländer, har meget stor indflydelse på, hvordan hunden vil se på verden, når den bliver ældre, selvom det kan være fristende at være meget blid overfor en nuttet hvalp, vil det være en stor fejl, da det er en klog hund, der hurtigt vil lære at løbe om hjørner med dig.

  En Kleiner Münsterländer skal trænes med positiv forstærkning, og som hvalpeejer handler det om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund, der er tryg ved at være i selskab med andre hunde og mennesker.

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Ved træning af en Kleiner Münsterländer bør du altid være tålmodig og tage opdragelsen seriøst, både for din og hundens skyld.

  Hold træningssessionerne korte og sjove, og mærk altid efter på din Kleiner Münsterländer humør. Bliv kun ved så længe den viser interesse og er fokuseret. 

  Straf ALDRIG en Kleiner Münsterländer for ikke at have mere tålmodighed, det vil aldrig være godt for jeres forhold.

  Du bør arbejde ud fra følgende principper:

  • Regler
  • Rutiner
  • Tålmodighed
  • Konsekvent

  Hvilke genetiske sygdomme kan findes i en Kleiner Münsterländer? 

  Som de fleste andre hunde, er racen Kleiner Münsterländer generelt sunde, men som alle hunderacer er de tilbøjelige til visse sundhedsmæssige problemer.

  Det er vigtigt at huske på, at ikke alle Kleiner Münsterländer får en eller flere af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. 

  Regelmæssige dyrlægebesøg og korrekt fodring er afgørende for din hunds sundhed

  Følgende genetiske sygdomme kan findes i racen:

  Hoftedysplasi

  Ansvarlige opdrættere har fokus på, at holde racen så fri som muligt, for genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Den gode Kleiner Münsterländer hvalp 

  Har du taget valget om at anskaffe dig en Kleiner Münsterländer hvalp, er dit vigtigste redskab din mavefornemmelse. 

  Gå en kæmpe bue uden om avlere der ikke selv nævner, eller i det mindste er villige til at snakke med dig om genetiske helbredsproblemer, samt hvilke ting de har gjort for at sikre sunde og raske hvalpe.

  Du bør altid møde mindst en af forældrene til den hvalp du påtænker at tage med hjem, og igen - følge din mavefornemmelse!

  Som regel er det moderen der er til rådighed, da hun går med sine hvalpe til de er 8 uger gamle. Kan du møde søskende eller faren også, er det kun et plus.

  Herefter skal du vurdere om det ser ud til at være hunde der trives og kommer fra et godt hjem? 

  Eller om det mere virker som om at hvalpene blot sælges med profit for øje. Er sidstnævnte tilfældet, risikerer du at anskaffe en syg hund.

  Hvor gammel bliver en Kleiner Münsterländer?

  Du kan forvente at en Kleiner Münsterländer bliver mellem 12 og 13 år.

  Hvordan ser en Kleiner Münsterländer ud?

  Kleiner Münsterländer er en adræt flot mellemstor hund, pelsen er mellemlang og tyk. På brystet, bagbenene og halen vil pelsen ofte være bølget og ligne fjer.  

  Farven på pelsen variere er udgangspunkt kastanje og hvid med mørke pletter.

  Hvordan plejer jeg en Kleiner Münsterländers pels ?

  Du vil nok hurtigt erfare at det er en god ide at børste din Kleiner Münsterländer fra tid til anden, for at vedligeholde den fine pels.

  Et bad i ny og næ, er bestemt heller ikke en dårlig ide, særligt ikke efter at have været på jagt i dårligt vejr.

  Et bad vil holde deres pels ren og pæn, og sikre at din kleiner münsterländer ikke risikerer at få hudproblemer på grund af skidt og møg i pelsen.

  Kleiner münsterländer fælder et par gange, som oftest i det sene forår og det tidlige efterår.

  Øvrig pleje af en Kleiner Münsterländer

  For at holde din kleiner münsterländers poter sunde, bør du klippe dens negle en til to gange om måneden, hvis du kan høre dem klikke på gulvet er de for lange, hvilket er smertefuldt. 

  Dog vil du opleve at en Kleiner Münsterländer som udgangspunkt vil slibe sine negle ned naturligt.

  Børst derudover din Kleiner Münsterländer tænder mindst to gange om ugen både for at holde dens ånde lugtfri, men også for at forhindre ophobning af tandsten og andre sygdomme. 

  Daglig børstning er selvfølgelig endnu bedre, men din kleiner münsterländer vil nok være uenig. 

  Tidlig pleje af din kleiner münsterländer er som alle andre racer vigtigt. 

  Du kan nemlig ikke bare starte på intensiv pleje af en Kleiner Münsterländer, og forvente at den læner sig tilbage og lader dig gøre dit arbejde. 

  Enhver hund vil føle det som et overgreb, hvis ikke du fra hvalp gradvist træner den til det.

  Hunde er følsomme omkring deres poter, så langsomt og tålmodigt begynd at tjekke dens poter, for at sikre at de er i god stand.

  Ydermere bør du foretage ugentlige tjek, hvor du også kontrollere din hunds ører. Se her efter rødme eller dårlig lugt, hvilket kan indikere en infektion.

  Slutligt skal du undersøge for sår, udslæt eller tegn på infektion såsom: Rødme, ømhed eller betændelse i huden, i næsen, munden og øjnene og på fødderne. 

  Det er ikke ualmindeligt at en jagthund som en kleiner münsterländer fra tid til anden, kan få sig nogle skrammer. 

  Finder du noget alarmerende bør du altid tage kontakt til en dyrlæge.

  Gør pleje til så positiv en oplevelse som muligt, fyldt med ros og belønninger, og det vil kun blive lettere og hyggeligere for både dig og din kleiner münsterländer med tiden.

  Historien om racen Kleiner Münsterländer

  Denne race har fået sit navn fra byen Munster i Tyskland, hvor den blev fremavlet i slutningen af det 19. århundrede ved at krydse tyske langhårede spidser med den tyske spaniel. 

  Målet var at fremavle en enestående hund der kunne bruges til flere formål, der ikke kun kunne finde vej, men også spore sårede eller døde dyr.

  Som så mange racer forsvandt Kleiner Münsterländers næsten under 2. verdenskrig på grund af fødevaremangel, men racens fremtid blev reddet i sit hjemland efter krigen.

  Derfra spredte hundene sig til andre lande, hvor de blev værdsat for deres lille størrelse, jagt evne og familievenlige natur.

  Er du og racen Kleiner Münsterländer et godt match? 

  Er du på jagt efter en aktiv hund som en Kleiner Münsterländer, så er det forståeligt hvis du har tabt dit hjerte til denne skønne hund. 

  Men kan du give Kleiner Münsterländeren det rette hjem?

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en kleiner münsterländer. 

  1. Går du på jagt, eller har mulighed for at tilbyde en kleiner münsterländer en lignende hobby?

  2. Har du børn der er store nok til ikke at blive væltet omkuld af denne energiske hund? 

  3. Bor du i et hus med en godt indhegnet have? 


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne dejlige hund.

  Held og lykke!


  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Kleiner Münsterländer?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Kleiner Münsterländer til salg

  Kleiner Münsterländer 10000 kr.

  Kleiner Münsterländer

  Alder 12 uger
  2700 Brønshøj

  Kleiner Münsterländer 9500 kr.

  Kleiner Münsterländer den perfekte jagt og familie hund

  Kleiner Münsterländer hvalpe med Dansk Kennel Klub stambog . Forældrene er flot præmierede på udstillinger og på dressur og jagtprøver . Hvalpene bliver ormebehandlet tre gange ,dyrlæge kontroller...

  Alder 8 uger
  7730 Hanstholm

  Kleiner Münsterländer 7000 kr.

  Kleiner Münsterländer

  2 hanhunde og en tæve Hvalpene bor I vores stue og bliver derfor kælet med hele tiden af vores børn på 3 og 6, har desuden en jagt terrier på.12 og en gammel kat så de bliver vant til trafik omkrin...

  Alder 4 uger
  5856 Ryslinge

  Kleiner Münsterländer 7000 kr.

  Kleiner Münsterlænder hvalpe

  Skønne Kleiner Münsterlænder hvalpe sælges , der er 5 hanner tilbage. Både mor og far er dejlige jagt og familie hunde med rolige sind. Mor har desuden opnået førsteplads i schweiss. Hvalpene går inde...

  Alder 4 uger
  6980 Tim

  Log ind for at kommentere
  5 kommentarer
  skrev d. 06-juni-2013 #1

  I tyskland findes der stadig racerene kleiner som er sort/hvide

  skrev d. 14-maj-2011 #2

  Har haft en kleiner i 14 år som desværer måtte aflives pga. en pludselig hjerneblødning. Den dejligste hund man kan tænke sig.Nu har jeg fået en ny kleiner som nu er 10 mdr, haft ham fra han var 8 uger. Han er en dejlig kærlig og vaks hund som kan med alle hunde og han elsker børn vi har selv to på 9 og 5 år. Han elsker og lege med sine bedste venner Freja og Debbie. Jeg står i den situation at jeg overvevejer at sælge ham videre til en jæger eller nogle rare mennesker som bor på landet, da han ekstrem meget brug for at kunne løbe frit omkring.Jeg har trænet med ham siden jeg fik ham og han er rigtig dygtig.

  skrev d. 25-august-2010 #3

  Har lige mistet min Kleiner, 12 år blev hun. Hun var vel verdens dejligste hund. Et fantastisk sind og temperament, altid glad og i godt humør, intelligent og med en charmerende selvstændighed. Og jeg skal aldrig have en anden hunderace end Kleineren, for den er helt unik.

  skrev d. 31-marts-2010 #4

  Jeg er helt enig, men bare hunden får brugt sin hjerne og energi, kan den blive alletiders hund uden jagt. Mennesker der har forstand på hundeopdragelse, måske løbetræner og går ture på frie arealer, hvor hunden har mulighed for at løbe fri og strække ud, kan fuldt ud tilfredsstille Kleiner Münsterländerens behov. Det er en dejlig og meget klog hund synes jeg.

  skrev d. 28-oktober-2008 #5

  Man skal huske på at Kleineren er avlet til jagt, derfor er det bedst hvis det er jægeren eller hundesportsfolk der anskaffer sig en Kleiner Münsterländer.